Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
8 daagse Riviercruise Nederland en België, Nederland

vanaf€ 0,-

Bekijk beschikbaarheid

8 daagse Riviercruise Nederland en België

8 daagse Riviercruise Nederland en België

In samenwerking met Feenstra Rijn Lijn bieden wij een riviercruise aan over de Rijn. Feenstra staat bekend om zijn uitmuntende service en u zal dan ook niets te kort komen. We varen met het schip de Johann Strauss en aan boord krijgt u ontbijt, lunch en diner geserveerd. Aan boord bestaat de mogelijkheid om uitstapjes bij te boeken.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed te doen en bevat bijvoorbeeld niet te veel steile paden of lange loopafstanden.

Ontspanning

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

8 daagse Riviercruise Nederland en België

In samenwerking met Feenstra Rijn Lijn bieden wij een riviercruise aan over de Rijn. Feenstra staat bekend om zijn uitmuntende service en u zal dan ook niets te kort komen. We varen met het schip de Johann Strauss en aan boord krijgt u ontbijt, lunch en diner geserveerd. Aan boord bestaat de mogelijkheid om uitstapjes bij te boeken.

Schip Johann Strauss
De Johann Strauss is vernoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals en biedt comfort van de hoogste kwaliteit. Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek. Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. De hutten zijn voorzien van een douche, toilet, televisie, kluisje, föhn en regelbare airconditioning. U dient er rekening mee te houden dat de Johan Strauss alleen trappen heeft aan boord en geen liften/trapliften.

Rollators
Het gebruik van rolstoelen en rollators is aan boord niet toegestaan. Het meenemen van een eigen inklapbare rollator moet worden aangevraagd bij de rederij en is slechts in zeer gelimiteerde hoeveelheid toegestaan. Er moet hiervoor schriftelijk toestemming worden verleend.

Dag 1 – Heenreis Arnhem
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking rijden we naar Arnhem. Vanaf 17:00 uur bent u van harte welkom aan boord. Aan het begin van de avond wordt, onder het genot van een welkomstcocktail, de bemanning aan u voorgesteld. Daarna zal in het restaurant een heerlijk diner worden geserveerd.

Dag 2 - Roermond
Terwijl u van het ontbijt geniet, begeven we ons op de Limburgse Maas en komen we aan op onze plaats van bestemming Roermond. Deze sfeervolle stad, ook wel “Bruisend hart van Limburg” genoemd, is rijk aan culturele bezienswaardigheden. Roermond heeft en gezellig winkelhart en een unieke ligging aan de Maasplassen. De binnenstad met haar mooie pleinen herbergt een schat aan historische bouwwerken, zoals kerken en oude handelshuizen. Ook kunt u naar het nabijgelegen outletcentrum.

Dag 3 – Roermond – Maastricht
Al vroeg in de ochtend laten wij Roermond achter ons en varen we naar Maastricht. In Maastricht is van alles te beleven. Zo zijn er onder andere diverse musea, schatkamers, kunstgalerijen en theaters. Het centrum barst van de monumenten, zoals statige oude huizen, kloosters, eeuwenoude stadsmuren met torens en ingenieuze ondergrondse verdedigingswerken. Uiteraard mogen de Sint Servaeskerk, de winkelstraten en de gezellige terrassen op het Vrijthof niet aan uw bezoek ontbreken. Aan boord zullen wij een heerlijke punt Limburgse vlaai serveren!

Dag 4 – Maastricht – Hasselt
Via het Albertkanaal varen we naar het Belgische Hasselt. Hier zullen we aan het begin van de middag afmeren. Deze stad heeft tevens de bijnaam “Hoofdstad van de Smaak” en dankt dit aan zijn vele horeca- en modezaken. Wist u dat jenever en Hasselt onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Midden in de stad vindt u het Jenevermuseum, dat een bezoek zeker waard is.

Dag 5 – Hasselt – Antwerpen
We vervolgen onze reis over het Albertkanaal naar Antwerpen waar we aan het einde van de middag zullen aankomen. Antwerpen is een levendige stad. Het centrum is overzichtelijk en grotendeels autovrij, dus ideaal om te voet te verkennen. Het stralende middelpunt van Antwerpen is de Grote Markt met om de hoek de torenhoge Onze Lieve-Vrouwekathedraal.

Dag 6 – Antwerpen – Gorinchem
Tijdens een korte rondrit (niet inclusief) in de ochtend krijgt u de mooiste plekjes van Antwerpen te zien, waarna u op eigen gelegenheid het prachtige centrum kan ontdekken. Aan het begin van de middag vertrekken we uit Antwerpen en zetten we koers naar Gorinchem waar we zullen overnachten.

Dag 7 – Gorinchem – Wijk bij Duurstede
Vandaag hebben we een mooie vaardag door het Hollandse landschap voor de boeg. In de loop van de middag bereiken we Wijk bij Duurstede, een gezellige plaats aan de Lek, waar u vanuit de haven meteen de stad in loopt. ’s Avonds nodigen wij u uit voor het Farewell Dinner.

Dag 8 – Wijk bij Duurstede– Arnhem
De reis is bijna ten einde, nog enkele uren varen. Na het ontbijt meren we om 11:00 uur aan op de eindbestemming in Arnhem, daar staat de touringcar voor u klaar. We rijden naar ons wisselpunt en hier nemen we afscheid van elkaar en wordt u met de taxi naar huis gebracht.

Prijs per persoon:
2-persoonshut middendek Standaard € 1216,-
2-persoonshut middendek Deluxe € 1246,-
2-persoonshut bovendek Deluxe € 1371,-
1-persoonshut benedendek Standaard € 1726,-
1-persoonshut middendek Standaard € 1761,-
1-persoonshut middendek Deluxe € 1806,-

Inclusief

welkomstcocktail
2 avonden live muziek
Limburgse vlaai
High Tea
Farewell Dinner
van deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonshut
verzorging op basis van volpension
Feenstra Rijn Lijn biedt, tegen betaling, eigen facultatieve excursies aan, deze kunt u evt. aan boord reserveren.

Exclusief

Niet genoemde entreegelden, uitstapjes aan wal en afscheidsdiner.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden 

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!