Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
216 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis, 8 dagen Allgäu, Kißlegg, Duitsland

Busreis, 8 dagen Allgäu, Kißlegg

Busreis naar de Allgäu

Grazende koeien op groene weides, bergen, barokke kerktorens en prachtige kastelen. U bevindt zich in de Allgäu, een bergachtig en waterrijk landschap. Ook cultureel heeft deze streek u veel te bieden, we bezoeken onder andere Schloss Neuschwanstein en Schloss Linderhof. In ons hotel Gasthof Ochsen gaat u genieten van een Allgäuer specialiteitenavond en maakt u kennis met het Allgäuer bier, gebrouwen in de eigen brouwerij. U dient voor deze reis goed ter been te zijn.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis naar de Allgäu

Grazende koeien op groene weides, bergen, barokke kerktorens en prachtige kastelen. U bevindt zich in de Allgäu, een bergachtig en waterrijk landschap. Ook cultureel heeft deze streek u veel te bieden, we bezoeken onder andere Schloss Neuschwanstein en Schloss Linderhof. In ons hotel Gasthof Ochsen gaat u genieten van een Allgäuer specialiteitenavond en maakt u kennis met het Allgäuer bier, gebrouwen in de eigen brouwerij. U dient voor deze reis goed ter been te zijn.

We overnachten in het 3-sterren hotel Gasthof Ochsen gelegen op een rustige locatie in Kißlegg en op ongeveer 500 meter van het centrum. Het hotel beschikt over gratis WiFi, een restaurant, een lift en een spa met 2 sauna’s, een stoombad en een ontspanningsruimte. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet en een televisie. Het restaurant serveert Zwabische en internationale gerechten. Beoordeling Booking.com 8.0.

 Faciliteiten hotel Gasthof Ochsen***

 • Restaurant
 • Bar
 • Lift
 • Gratis Wifi 
 • Terras
 • Snackbar
 • Minisupermarkt
 • Karuun Spa met 2 sauna's en een stoombad
 • Huisbrouwerij

Kamer

 • Satelliet-televisie
 • Föhn
 • Badkamer met douche 
 • WC
 • Wifi

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie, na de korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden naar ons hotel in Kißlegg.

Dag 2 – Kempten en bezoek Residenzpaleis
Na een rustige start van de dag, vertrekken we richting Kempten, de oudste stad van Duitsland en de hoofdstad van Allgäu. In het centrum van de stad staat de Sint Lorenz Basiliek, gelegen in een prachtig park. Het klooster werd rond 730 gesticht en in 1652 werd het in barokke stijl gebouwd. Het werd steeds uitgebreid en in 1900 waren de torens pas gereed. Rond 1800 werd het klooster ontbonden en sindsdien is het een parochiekerk. Naast de Basiliek ligt het barokke Residenzpaleis, gestart als klooster en later herbouwd tot het nu huidige barokke Residenzpaleis. We gaan de prachtige pronkzalen bezoeken en de rijk gedecoreerde plafonds en wanden in Rococostijl bewonderen. Het historische stadhuis op de Rathausplatz is ook een plaatje om te zien. De stad heeft ook vele leuke winkeltjes, restaurantjes en terrasjes om even lekker van te genieten.

Dag 3 – Bezoek Lindau en boottocht Bodensee
De Bodensee ligt in maar liefste drie landen: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het meer is ruim 530 km2 groot en bestaat uit twee meren (Obersee en Untersee) die dankzij de Rijn met elkaar verbonden zijn. Wij bezoeken vandaag het eilandje Lindau. Het eiland straalt een unieke sfeer uit door haar oude gebouwen, pleinen en steegjes. In de mooi gekleurde pandjes, bevinden zich leuke winkeltjes. De talrijke havencafeetjes aan de Bodensee zorgen voor een gezellige ambiance. Vanaf Lindau maken we een boottochtje over het meer en kunt u in de verte de Alpen zien liggen.

Dag 4 – Vrije dag 
Vandaag laten we de touringcar staan, maar u kunt vanaf het hotel de natuur in om een mooie wandeling te maken of maak gebruik van de faciliteiten van het hotel door een bezoek aan de spa. Vandaag kunt ook een rondleiding krijgen door de eigen brouwerij van het hotel. U hoeft zich dus niet te vervelen.

Dag 5 – Schloss Neuschwanstein en Füssen
Vandaag brengen we een bezoek aan Schloss Neuschwanstein, gelegen op een steile rots met uitzicht op de omringende bergen, in het stadje Hohenschwangau. Koning Lodewijk II heeft het kasteel laten bouwen en de inrichting van de zalen is gebaseerd op Duitse riddersagen en de muzikale ideeënwereld van Richard Wagner. ’s Middags gaan we naar Füssen, deze stad is het eindpunt van de Romantische Strasse. U kunt hier op eigen gelegenheid naar het Hohes Schloss wandelen, winkelen of een terrasje pakken.

Dag 6 – Wieskirche, Oberammergau en Schloss Linderhof
De Bedevaartskerk van Wies is een ovale rococokerk, gelegen aan de voet van de Duitse Alpen. De kerk werd gebouwd in de late jaren 1740 en is nog volkomen intact gebleven. We vervolgen onze route naar Oberammergau. Dit dorpje is beroemd om haar Passiespelen, die al sinds 1634 hier worden opgevoerd. U heeft hier de tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken. Vanaf Oberammergau rijden we naar Schloss Linderhof, een barokslot in het Graswangtal in Ettal. Het paleis is gebouwd door Koning Lodewijk II en u vindt niets anders dan pracht en praal. Het park Linderhof is een combinatie van de Franse baroktuin en de Engelse landschapstuin en zeer de moeite waard om te bezoeken.

Dag 7 –Bezoek Wangen im Allgäu en Ravensburg
Na een lekker ontbijt vertrekken we richting Wangen, gelegen in West Allgäu, omringd door heuvels en wijngaarden. In de historische oude binnenstad bevinden zich interessante gebouwen, zoals het oude raadhuis en de Frauentor.  Wandelt u een stukje verder, dan komt u langs de Kopfwäschenbrunnen en op de Saumarkt ziet u de Sint Antoniusfontein. We vervolgen onze route verder met de touringcar en rijden naar Ravensburg, de stad van torens en poorten. Het groot aantal torens, brokstukken van oude stadsmuren en gotische bouwwerken, geeft de binnenstad nog een middeleeuws karakter. De bekendste toren is de “Mehlsack”, het symbool van Ravensburg.

Dag 8 – Terugreis
De laatste dag is aangebroken en na het ontbijt rijden we naar Nederland. We sluiten de reis af met een uitstekend verzorgd diner waarna u weer door de taxi naar huis wordt gebracht.

Inclusief

bezoek Kempten
entree Residenzpaleis
entree Schloss Neuschwanstein
bezoek Oberammergau
bezoek Lindau
bootvaart Bodensee
bezoek bierbrouwerij
bezoek Schloss Linderhof
bezoek Füssen
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
1x Allgäuer specialiteitenavond
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden 

Duitsland

Sinds 1949 is De Bondsrepubliek Duitsland een parlementaire democratie. Sinds de val van de muur in 1990 bestaat Duitsland uit 16 deelstaten. De duitse bondspresident is het staatshoofd en de bondskanselier staat aan het hoofd van de regering.

De oppervlakte van Duitsland bedraagt 357.022 km2. De afstand van noord naar zuid is 876 km, van west naar oost is dit 640 km.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. Het is tevens de grootste stad van Duitland met 3,4 miljoen inwoners. Naast Berlijn behoren ook Hamburg (1,8 miljoen) en München (1,3 miljoen) tot de grootste steden van Duitsland. Frankfurt am Main (662.000) is met name een internationaal financieel centrum.

Eén van de meest invloedrijke periodes in het verleden van Duitsland is de Tweede Wereldoorlog.  Vlak na de oorlog was er sprake van een tweedeling: Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland) en de Duitse Democratische Republiek (DDR of Oost-Duitsland). Deze tweedeling heeft duidelijk haar sporen achter gelaten.

“De Muur”, de fysieke grens tussen het rijke West-Berlijk en het communistische Oost-Berlijn, viel op 9 novermber 1989. Deze muur heeft vele Duitsers die hem over wilden steken het leven gekost. Het afbreken van De Muur was het begin van de hereniging van Duitsland. Op 3 oktober 1990 werden de 2 aparte staten weer herenigd tot één Duitsland. Het is nog altijd merkbaar dat 40 jaar communisme zijn sporen heeft nagelaten in het Oosten van Duitsland. Economisch gezien behoort Duitsland tot één van de belangrijkste landen ter wereld, maar in het voormalige Oost-Duitsland heeft op economisch gebied een duidelijke achterstand. Er is meer armoede en werkloosheid onder de bevolking en de samenleving is er harder. Voor de toerist moet dit geen reden zijn om geen bezoek te brengen aan dit gebied. Het feit dat dit deel van het land tijdens een belangrijke periode van ontwikkeling een andere koest heeft gevaren dan het westen van het land, maakt het juist de moeite waard om hier een bezoek te brengen.

Landschap
Het landschap in Duitsland is afwisselend. In het noorden is de Noord- en Oostzeekust te vinden, in het zuiden de toppen van de Alpen. Daartussen zijn de vlakke landbouwgebieden, uitgestrekte rivierlandschappen en meren, stedelijke agglomeraties, bosrijke regio’s en middelgebergten te vinden. De hoogste berg van Duitsland is de Zugspitze met 2962 mtr. De Rijn is de langste rivier van Duitsland die met een lengte van 865 km door Duits grondgebied stroomt. Daarnaast heeft Duitsland nog 14 nationale parken, 101 natuurparken en 15 biosfeerreservaten. 

Flora & fauna
In Duitsland bestaat de natuurlijke begroeiing overwegend uit bos, met uitzondering van de strook langs de kust met stuifduinen, levende hoogvenen en het gebergte boven de boomgrens. Door herbossing bestaat ca 30% van Duitsland weer uit bos. Rond de jaartelling was dit ca 75% en rond 1800 was dit 20%. De bossen bestaan voor 2/3 uit naaldhout, vooral sparren en dennen.

Het eikenhaadbeikenbos (met haagbeuk, eik, wilde kers, es, beuk en esdoorn) vormt het voornaamste deel van het loofbos op voedselrijke gronden in de laagvlakte. In het Atlantische en Baltische laagland, het heuvelgebied en onder de sparrengordel is dit het beukenbos. Het eikenberken bos is met name in de laagvlakte op voedselarme gronden te vinden. In de moerassen is het elsen- en wilgenbos en in de overstromingsgebieden van de rivieren is het wilgenbos en essen-iepen-vogelkersbos.
Daarnaast bestaat Duitsland voor ca. 14% uit natuurgebieden met als vegetatietypen oa heiden in met name het noordwesten en hoogvenen vooral in de gebergten. In het zuiden van Beieren en Württemberg zijn moerassen.

De halfnatuurlijke landschappen, zoals schrale en extensief beweide graslanden, heiden en hooimoerassen hadden tot begin van de 21e eeuw nog een belangrijk aandeel in de plantengroei van Duitsland. Deze eeuwenlang stabiel gebleven levensgemeenschappen zijn door revolutionaire wijzigingen teruggedrongen tot op enkele resten en herontgonnen of verwilderd. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verarming van flora en fauna.

In de vochtige bosgebieden van Noord-Duitsland, moerasgebieden en op veengronden komt veel dorpsheide voor. Langs de Duitse Noordzeekust is het lamsoor te vinden. Deze is goed bestand tegen het zilte kustmileu. De zeedistel is een veel voorkomende plant in de duinen. Waterlelies zijn te vinden op meren en waterspaarbekkens. In het stroomgebied van de Rijn en aan de benedenloop van de Elbe komt de met uitsterven bedreigde gele plomp voor.

In het noorden en westen van Duitland lijkt de dierenwereld veel op die van Nederland en België. In het zuiden lijkt deze meer op die van de Alpen en in het oosten op die van oost-Europa.

Onder andere herten, wilde zwijnen en wilde katten vinden nog een schuilplaats in de uitgestrekte bossen. Dit is grotendeels te danken aan een goed jachtbeheer. Ook de vos, das, marter en otter komen in Duitland voor. Dankzij goede jachtwetten hebben het edelhert en de ree zich kunnen handhaven. In enkele Oostzeegebieden is de eland weer ingevoerd. In andere gebieden is dit het geval voor de damhert, sikahert en de moeflon. Vanuit de Bohemen (Tsjechië) is de muskusrat Duitsland binnengedrongen en heeft zich uitgebreid in noordwestelijke richting. De bever is oa in de Elbe te vinden. Enkele dieren die door het hele land voorkomen zijn de haas, het konijn en kleine knaagdieren zoals de eekhoorn, hamster en muizen.

De tuimelaar en bruinvis komen regelmatig voor in de kustgebieden. Aan de Oostzeekust leeft de stinkrob en aan de Noordzeekust de grijze zeehond. De vogelwereld lijkt grotendeels op de rest in West-Europe, aangevuld met enkele alpine soorten zoals d sneeuwhoen, rotskruiper en de alpenkauw. Enkele bijzondere vogelsoorten zijn de hazelhoen, auerhoen, grote trap, raaf, zwarte ooievaar, kraanvogel, oehoe, steenarend en zeearend. Bijzondere amfibieën zijn de vuur- en alpensalamander. Van de reptielen komen de Europese moerasschildpad, slangen met daaronder de dobbelsteenslang en esculaapslang en vele soorten hagedissen in Duitsland voor. Door watervervuiling is de zalm vrijwel geheel verdwenen uit de Rijn.

De fauna is sterk teruggedrongen door de toename van bevolking, urbanisatie en industialisatie.

Hoofdstad
De hoofdstad van Duitsland is Berlijn met z’n 3,4 miljoen inwoners. Berlijn is tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste van de EU. Berlijn ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree.

Tijdens de tweedeling van Duitsland, liep De Muur ook door Berlijn. Hierdoor bestond Berlijn uit 2 delen: Oost-Berlijn en West-Berlijn. Het oostelijke deel van de stad was toen de hoofdstad van oost-Duitsland. De hoofdstad van West-Duitsland was toen Bonn. Na de val van De Muur werd Berlijn de hoofdstad van Bondsrepubliek Duitsland.

Enkele bezienswaardigheden in Berlijn zijn de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Berlijnse Muur en de Reichstag. Daarnaast heeft Berlijn ook vele mogelijkheden om te winkelen, uit te gaan en te eten &  drinken.

Taal
De meest gesproken taal is Duits. Langs de Deense grens wordt ook Deens gesproken en langs de Poolse grens Sorbisch. Over het algemeen kunt u zich met Engels ook goed redden.

Klimaat
Duitsland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters, geen extreem hete zomers en gedurende het hele jaar neerslag. De berg- en heuvelgebieden zorgen voor variatie in het weer. Grote verschillen in weerbeeld en temperatuur zijn te vinden in een straal van 100 km rondom deze gebieden, zeker als er een hoger gelegen zone tussen ligt. De gemiddelde temperaturen laten zien dat in het noordwesten de zomermaanden koeler zijn dan in het zuiden. In de wintermaanden is dit echter net andersom het geval, door de warmere zeelucht in het noorden. Het is met name in de winter kouder in de hoger gelegen gebieden  zoals het Thüringer Wald, het Beierse Woud, Sauerland, de Beierse Alpen en het Zwarte Woud.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

2

-4

2

3

februari

4

-2

3

2

maart

8

0

4

3

april

13

4

5

5

mei

19

8

7

10

juni

22

11

7

15

juli

23

12

8

17

augustus

23

13

7

18

september

20

10

5

16

oktober

14

6

4

13

november

7

1

2

9

december

3

-3

1

5

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!