Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
216 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Andorra, 10 dagen Arinsal, Andorra

Busreis Andorra, 10 dagen Arinsal

Busreis Andorra 10 dagen

In het hart van de Pyreneeën tussen Spanje en Frankrijk vinden we het kleine vorstendom Andorra, dat ook bekend staat als belastingparadijs.Door de hoge ligging is het tevens een geliefd wintersportgebied. Maar Andorra is meer dan dat; we vinden er adembenemende natuur, leuke dorpjes en de hoofdstad Andorra la Vella. Tijdens de reis maken we ook nog uitstapjes naar Spanje en Frankrijk.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Ontspanning

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Andorra 10 dagen

In het hart van de Pyreneeën tussen Spanje en Frankrijk vinden we het kleine vorstendom Andorra, dat ook bekend staat als belastingparadijs.Door de hoge ligging is het tevens een geliefd wintersportgebied. Maar Andorra is meer dan dat; we vinden er adembenemende natuur, leuke dorpjes en de hoofdstad Andorra la Vella. Tijdens de reis maken we ook nog uitstapjes naar Spanje en Frankrijk.

We overnachten in het 4 sterren hotel Patagonia Atiram, waarbij u wakker wordt met uitzicht op de Pyreneeën. Het hotel beschikt over zeer ruime kamers met een zitje, kluisje en tv. Sommige kamers hebben een eigen keuken. Het hotel heeft een sauna en tegen betaling kunt u gebruik maken van diverse massagebehandelingen. Ook zijn er een aantal sfeervolle ruimtes met comfortabele fauteuils waar u heerlijk kunt vertoeven. In het restaurant krijgt u een goed diner en ontbijt geserveerd. Voor de liefhebbers zijn er vanaf het hotel heerlijke wandeltochten te maken. Beoordeling booking.com 8.6.

Faciliteiten hotel

 • Bar 
 • Restaurant
 • Lift
 • Gratis wifi
 • Sauna (tegen betaling)
 • Massage behandelingen (tegen betaling)
 • Fitness
 • 24-uurs receptie

Kamer

 • Gratis wifi
 • Zitje
 • Kluisje
 • Televisie
 • Bad of douche
 • Toilet
 • Sommige kamers beschikken over een kitchenette

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald beginnen we de reis met een kopje koffie. Na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint de vakantie. In de omgeving van Zuid Frankrijk maken we de stop voor de overnachting

Dag 2 – Andorra
We vervolgen onze weg naar Andorra. In de verte zien we de Pyreneeën langzaam opdoemen. Via een mooie route door dit gebergte komen we aan bij ons hotel. We worden ontvangen door de gids, die ons onder het genot van een drankje uitleg zal geven over de bestemming.

Dag 3 - Bezoek Basiliek van Meritxell, likeurproeverij en tapas lunch in berghut o.l.v. gids.
Na een goed ontbijt rijden we eerst naar de Basiliek van Meritxell. De moderne en bijzondere architectuur van de basiliek is ontstaan na de brand van de oude basiliek en is nu een waar kunststuk. We rijden door naar Pal waar we van een gezellige tapas lunch gaan genieten. In een bodega krijgen we een proeverij van diverse likeuren en uitleg over deze heerlijke drankjes.

Dag 4 - De kruidenvrouwtjes van de Cadi Moixero o.l.v. gids
De kruidenvrouwtjes waren genezers van weleer. In de bergen waren zij op zoek naar de diverse geneeskrachtige kruiden, die ze dan weer in de steden en dorpen aan de man brachten en hiermee allerlei ziektes probeerden te genezen. In Cadi Moixero is een museum special gewijd aan deze dames. Naast het museum vinden we ook een tuin met de diverse kruiden. Onder de middag krijgen we een lunch aangeboden. We sluiten af met een mooie rondtour door de Pyreneeën.

Dag 5 – La Massana
Geniet van de faciliteiten van het hotel. Vanuit het hotel zijn er ook tal van mooie wandelingen te maken. Of breng een bezoek aan de stad La Massana. Dit toeristenstadje is vanaf het hotel per openbaar vervoer in 10 minuten te bereiken.

Dag 6 - La Pobla de Lillet, de tuinen van Gaudi en Castellar de n’Hug o.l.v. gids
De touringcar brengt u naar het treinstation waar u aan boord gaat van de “cementtrein” (in het verleden was de trein in dienst van de cementfabriek). De trein brengt u over een smalspoor door de Pyreneeën, waarbij u mooie vergezichten hebt, naar de tuinen van Artigas in het Spaanse dorp La Pobla de Lillet. De tuinen zijn in 1905 ontworpen door Gaudi en zijn kenmerkende stijl is duidelijk terug te zien. Wederom nemen we de cementtrein. In de authentieke Catalaanse bergplaatsje Castellar de n’Hug aanschouwen we waar de rivier Llobregat (de belangrijkste rivier van Catalonië) ontspringt. Uit de rotsen komt het water naar beneden vallen, dit prachtige natuurverschijnsel is de bron van de rivier. 

Dag 7 – Oude stad Andorra o.l.v. gids.
De hoofdstad Andorra la Vella staat op het programma. We bezoeken het oude centrum. De gids neemt ons mee en laat alle mooie plekjes zien. Zo bezoeken we het historische parlementsgebouw Casa de la Vall en de St Esteve Kerk. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen en belastingvrij inkopen doen.

Dag 8 - Hydro-elektriciteitsmuseum, Engolasters en Os de Civis o.l.v. gids
Vandaag staat in het teken van de hydro-elektriciteit. We brengen een bezoek aan het hydro-elektriciteitsmuseum en rijden naar Engolaster, waar we een stuwmeer op 1622 meter hoogte bezoeken. Tevens maken we vandaag een uitstapje naar de Spaanse enclave Os de Civis, welke alleen via een verharde weg vanuit Andorra is te bereiken. Voordat u dit bergdorpje, met een kerkje dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat gaat bezichtigen, wordt u getrakteerd op een grillmaaltijd. ’s Avonds worden we weer in het hotel verwacht voor het diner.

Dag 9 - Zuid Frankrijk
We nemen afscheid van het hotel en beginnen aan de terugreis. 

Dag 10 - Terugreis
Het laatste deel van de vakantie is aangebroken. Eenmaal in Nederland sluiten we de reis af met een uitstekend verzorgd diner, waarna u weer door de taxi wordt thuisgebracht.

Inclusief

bezoek basiliek Meritxell
likeurproeverij
bezoek Andorra o.l.v. gids
3x lunch inclusief huiswijn en water
entree Casa de la Vall
entree Hydro-elektriciteitsmuseum
bezoek stuwmeer
bezoek Os de Civis o.l.v. gids
rit cementtrein
entree tuinen van Gaudi
bezoek Castellar de n’Hug
entree museum Cadi Moixero
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
bij het diner in Andorra huiswijn en water
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en overige lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!