Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Nationale Parken, 12 dagen Kroatië, Kroatië

vanaf€ 1.459,-

Bekijk beschikbaarheid

Busreis Nationale Parken, 12 dagen Kroatië

Een busreis naar de prachtige natuur van Kroatië!

Tussen Zagreb en Split bevinden zich de mooiste nationale parken van Kroatië. Het bekendste park is zonder twijfel het Nationaal Park Plitvice, opgenomen op de Werelderfgoedlijst. De kale eilandjes van Kornati strekken zich uit langs de Kroatische Adriatische kust en Telascia is één van de mooiste en grootste baaien aan de Adriatische kust. De zeven watervallen zijn de belangrijkste attractie van het Nationaal Park Krka. Met twee boottochtjes, een bezoek aan een zoutziederij en aan de plaatsen Zadar en Split is dit een reis om niet snel te vergeten.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Een busreis naar de prachtige natuur van Kroatië!

Tussen Zagreb en Split bevinden zich de mooiste nationale parken van Kroatië. Het bekendste park is zonder twijfel het Nationaal Park Plitvice, opgenomen op de Werelderfgoedlijst. De kale eilandjes van Kornati strekken zich uit langs de Kroatische Adriatische kust en Telascia is één van de mooiste en grootste baaien aan de Adriatische kust. De zeven watervallen zijn de belangrijkste attractie van het Nationaal Park Krka. Met twee boottochtjes, een bezoek aan een zoutziederij en aan de plaatsen Zadar en Split is dit een reis om niet snel te vergeten.

Hotelinformatie:
Het 4-sterren hotel Duje is gelegen aan het strand en het gezellige badplaatsje Vodice bevindt zich op twee kilometer afstand. Het hotel beschikt over een zwembad, een zonneterras, een restaurant, gratis wifi en een lift. De kamers zijn voorzien van airco, een eigen badkamer met bad of douche, een tv en een kluisje. Geniet op het terras van het mooie uitzicht over de zee. Beoordeling Booking.com 8.4.


Faciliteiten Hotel Duje ****

 • Restaurant
 • Terras
 • Buitenzwembad
 • Lift
 • Gratis Wifi

Kamer

 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Toiletartikelen
 • Kluisje

Dag 1 – Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 – Oostenrijkse Alpen en Bled
Na het ontbijt vervolgen we onze reis en rijden we door naar Bled in Slovenië. Bled bevindt zich in een groene omgeving en ligt in de uitloper van de Alpen aan het prachtige bergmeer. Het Kasteel van Bled is gebouwd op een 130 meter hoog plateau boven het meer. De bus zal u naar het kasteel brengen en u heeft vanaf hier een mooi uitzicht over de gehele omgeving. Midden in het meer van Bled vinden we het idyllische eilandje met de witte kerk. We overnachten in de omgeving van Bled.

Dag 3 – Ljubljana en aankomst Vodice
Voordat we aankomen bij ons hotel in Vodice in Kroatië, brengen we eerst een bezoek aan de hoofdstad van Slovenië; Ljubljana. Deze klassieke stad heeft een hip en West-Europees karakter door de vele studenten die er wonen. De stad ligt op de oevers van de rivier Ljubljanica en wordt door de rivier in tweeën gesplitst. Bewonder de architectuur, veel gebouwen hebben een mix van jugendstil en barok, wat zorgt voor een bijzonder geheel. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Vodice.

Dag 4 - Nationaal Park Plitvicemeren o.l.v. gids
De Plitvicemeren zijn het bekendste nationale park van Kroatië en de belangrijkste bezienswaardigheid van dit unieke park zijn de 16 kleine meren die onderling door watervallen zijn verbonden. Vandaag maken we met de boot een oversteek over het Kozjakmeer. De aangelegde wandelpaden maken het mogelijk om bij de vele watervallen te komen en bij de met rotsblokken omringde oevers van de meren. Geniet van de intens groene kleur van dit prachtige natuurschoon.

Dag 5 - Zadar en Nin o.l.v. gids
Na het ontbijt rijden we naar Zadar voor een stadstour. Het oude centrum van de stad ligt op een schiereiland en is te bereiken met een voetgangersbrug. Eén van de vele bezienswaardigheden is de kerk van Sint Donatus en het naastgelegen Romeinse Forum en de Sint Anastasias kathedraal. Aan de boulevard bevinden zich twee bijzondere kunstwerken, een zee-orgel en een monument genaamd “Groeten aan de Zon”. 's Middags bezoeken we het kleine stadje Nin, gelegen op een klein eiland in het midden van een diepe lagune en met het vasteland verbonden door twee stenen bruggen. Een bezoek aan de zoutziederij mag niet ontbreken. Het zout wordt op een natuurlijke wijze door de zee, de zon en de wind, gevormd en afgezet.

Dag 6 – Split en bezoek kathedraal o.l.v. gids
Na een goed ontbijt rijden we naar Split. De historische stad heeft veel te bieden. We vinden hier onder andere de prachtige kathedraal van Sint-Domnius, ook wel kathedraal van Split genoemd, behorend tot het Paleis van Diocletianus. Het paleis wordt beschouwd als één van de oudste en best bewaarde paleizen in de wereld. Wij brengen vandaag een bezoek aan de kathedraal. Naast de kathedraal staat een klokkentoren, gebouwd in Romaanse stijl in de 12e eeuw. Het Peristil plein, is een voormalige Romeinse binnenplaats, waar Diocletianus verscheen aan zijn toegewijde onderdanen. Twee 3500 jaar oude Egyptische sfinxen die door de voormalige keizer naar de stad zijn gebracht, staan er nog steeds. Breng ook een bezoekje aan de dagelijkse markt, kraampjes met groenten en fruit, kleding, schoenen, tassen, hoeden en prachtige handgemaakte spullen zijn het bekijken waard.

Dag 7 - Vrije dag
Geniet vandaag van het strand en de faciliteiten van het hotel.

Dag 8 - Boottocht naar het Nationaal Park Kornati o.l.v. gids
Een boottocht is de beste manier om de kust van Dalmatië te ontdekken. Vandaag brengen we een leuke en ontspannende dag door op zee en ontdekken we de talrijke eilanden van de Kornati-archipel. Vervolgens gaan we richting Telascica, een natuurpark aan de zuidoostkust van Dugi eiland. Als u wilt, kunt u naar het zoutmeer lopen, een ander natuurlijk
fenomeen van het park - bekend van “Schat in het Zilvermeer”. Tijdens de cruise wordt aan boord een heerlijke lunch geserveerd.

Dag 9 – Nationaal Park Krka-watervallen o.l.v. gids
Na een goed ontbijt vertrekken we naar het Nationaal Park Krka. In de oude watermolens, tegenwoordig ingericht als kleine etnografische musea, kunt u zien hoe vroeger het graan gemalen werd. Toch zijn de zeven watervallen de belangrijkste attractie van Nationaal Park Krka. Van die watervallen is Roški slap de breedste en Skradinski buk de grootste en
bekendste.

Dag 10 – Opatija
We nemen afscheid van ons hotel en rijden langs de kust naar Opatija. Deze bekende toeristenplaats was al bijzonder geliefd bij de Habsburgse adel en andere leden van de Europese elite. Zij lieten er sierlijke villa’s en paleizen bouwen, die nog steeds een bijzondere sfeer aan Opatija geven. We overnachten in de omgeving van Opatija.

Dag 11 – Villach - Zuid-Duitsland
Na het ontbijt rijden we naar Zuid-Duitsland, maar niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan de Oostenrijkse stad Villach, gelegen aan de Drau. In de historische binnenstad vindt u de in pastelkleuren geschilderde huizen uit de barokke periode. De nauwe steegjes die uitkomen op de “Hauptplatz” hebben namen die nog herinneren aan vroegere ambachten, zoals de Seilergasse.

Dag 12 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken. Aan het eind van de middag arriveren we in ons restaurant, waar we de reis afsluiten met een heerlijk diner. Nadat u afscheid van elkaar heeft genomen, wordt u door de taxi weer naar huis gebracht.

 

Inclusief

bezoek Bled
gids van dag 3 tot 8
entree Nationaal Park Plitvice incl. boottocht
excursie Zadar
bezoek Nin
excursie Split
entree kathedraal
entree Nationaal Park Kornati
bootvaart incl. lunch
entree Nationaal Park Krka watervallen
bezoek Villach
van deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Kroatië

Kroatië is een land aan de Adriatische Zee met een oppervlakte van 56.691 km². Kroatië is ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. Ten westen van Kroatië ligt Italië en ten noorden van Kroatië liggen Oostenrijk en Hongarije. Kroatië heeft 31.067 km² territoriale wateren.

Ten oosten en zuiden van Zagreb is Kroatië laag en vlak. Hier stromen de Sava, Kupa en Drava. Ook het vruchtbare Slavonië is laag en vlak.

Landschap
Istrië is een groot onderdeel van noord-west Kroatië. Onder zuidwest Kroatië valt de gehele Dalmatische kuststreek tot bij de baai van Kotor met de ketens van de Dinarische Alpen en het hoogland Lika. In de provincie Split ligt de hoogste berg van Kroatië, de Dinara met een hoogte van 1831 meter.

Kroatië heeft veel meren, waarvan de plitvice meren de bekendste zijn. Toch zijn is het visrijke Vranameer ten zuidwesten van Zadar veel groter. In het noorden van het land zijn vele grotere en kleinere rivieren. De Drava, een zijrivier van de Donau, is de bekendste rivier. Tevens vormt deze rivier de grens met Hongarije. Een andere zijrivier van de Donau is de Save. Er liggen 1185 eilanden voor de kust. Hiervan zijn er 66 bewoond. Krk en Cres zijn de grootste eilanden. Krk is met een brug verbonden met het vasteland.

Flora & fauna
Er zijn in Kroatië 4300 soorten planten en 278 soorten bomen en struiken te vinden. De cipressen zijn kenmerkend voor Kroatië. Ook de olijfbomen vallen op en de lavendel, oleander en brem als de lagere vegetatie. In de bergen is het plantenleven het rijkst. In de zomer leggen de bloemen een kleurrijk tapijt over de bergweiden. De orchidee, edelweiss en gentiaan zijn enkele beschermde soorten die daar bloeien. In het Velebit gebergte is de grootste variatie aan planten te vinden. Meer dan 2700 verschillende planten komen hier voor, waaronder de bedreigde edelweiss. Het bos bedekt in totaal 23% van de bodem van Kroatië. 

Er zijn veel verschillende dieren in Kroatië te vinden. De wilde zwijn, vossen, hazen, verschillende hertensoorten, fazanten en zelfs beren komen in Kroatië voor. Onder strikte voorwaarden in de jacht toegestaan. Beschermde dieren die in Kroatië voorkomen zijn oa 6 soorten vlinders, 322 soorten vogels, 35 zoogdieren waaronder 29 vleermuissoorten, een zeldzame bosmier, reptielen, slakken en diverse kikkers.

Wolven komen in Kroatië nog in het wild voor. De Adriatische zee is rijk aan vis.

Hoofdstad
De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, gelegen in de provincie Zagreb. Zagreb heeft ca 700.000 inwoners en ligt in het noorden van Kroatië, vlak bij de grens met Slovenië, aan de rivier de Sava en aan de voet van het gebergte Medvednica aan de rand van de Pannonische vlakte.

Taal
De officiële taal van Kroatië is het Kroatisch. Door 4% van de bevolking wordt een minderheidstaal gesproken zoals Italiaans, Hongaars, Duits, Slowaaks en Tsjechisch.

Klimaat
Er is een grote verscheidenheid aan klimaten in Kroatië wat varieert van Mediterraan langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. In de zomer zorgt de wind voor een verkoelende bries aan de kust. De temperatuur ligt tussen de 10 graden (winter) en de 26 graden (zomer). In het binnenland zijn er droge, hete zomers en koude, natte winters. Daar ligt de temperatuur in januari rond het vriespunt en in augustus rond de 24 graden.

In de bergen ligt de temperatuur in de winter tussen -5 en o graden en in de zomer rond de 18 graden. In de winter kan het er ook flink sneeuwen terwijl de zomers aangenaam fris zijn.

Kroatië heeft ca 2500 uur zon per jaar. 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

9

2

2

13

februari

10

3

3

13

maart

13

5

5

13

april

17

9

7

14

mei

21

13

8

17

juni

25

16

9

21

juli

28

19

10

24

augustus

28

18

10

25

september

24

16

8

23

oktober

19

12

6

20

november

15

7

4

17

december

11

3

3

15

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!