Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Odoorn, 5 daagse klaverjasreis Drenthe, Nederland

vanaf€ 589,-

Bekijk beschikbaarheid

Busreis Odoorn, 5 daagse klaverjasreis Drenthe

Busreis Drenthe met de leukste excursies

Tijdens deze reis ontdekken we Drenthe. We maken leuke excursies en verkennen mooie plekjes in Drenthe. We bezoeken o.a. Emmen, boerin Agnes, museum Ot en Sien en de Veluwse zandsculpturen. U zult verrast zijn door al het moois dat Drenthe te bieden heeft. In combinatie met het gastvrije verblijf in hotel Oringer Marke, waar het personeel er alles aan doet om het verblijf onvergetelijk te maken is Drenthe een fijne bestemming. In de avond kunt u deelnemen aan een klaverjasdrive.

 

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed te doen en bevat bijvoorbeeld niet te veel steile paden of lange loopafstanden.

Ontspanning

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Drenthe met de leukste excursies

Tijdens deze reis ontdekken we Drenthe. We maken leuke excursies en verkennen mooie plekjes in Drenthe. We bezoeken o.a. Emmen, boerin Agnes, museum Ot en Sien en de Veluwse zandsculpturen. U zult verrast zijn door al het moois dat Drenthe te bieden heeft. In combinatie met het gastvrije verblijf in hotel Oringer Marke, waar het personeel er alles aan doet om het verblijf onvergetelijk te maken is Drenthe een fijne bestemming. In de avond kunt u deelnemen aan een klaverjasdrive.

 

Hotel ‘De Oringer Marke' is een uitgelezen plek wanneer u op zoek bent naar rust, gastvrijheid en gezelligheid in het centrum van Odoorn. Alle warm ingerichte kamers en suites zijn voorzien van douche en/of bad, toilet, kluisje, föhn, telefoon en flat screen televisie. Het hotel beschikt verder over een lift, brasserie, serre met overdekt terras, lounge met goed gevulde boekenkast, zes bowlingbanen en een gezellig factory-café. Bij het hotel kunnen fietsen worden gehuurd. Tijdens de klaverjasreis komen de 3 activiteiten die het hotel aanbiedt te vervallen.
Beoordeling Booking.com 7.6 

Faciliteiten De Oringer Marke***

 • Restaurant
 • Bar
 • Biljart
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Bowlingbaan

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Badkamer met douche en/of bad
 • Wc

Dag 1 - Heenreis en Emmen

Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie en na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden via de noordelijke route naar Emmen. Dit is één van de grootste plaatsen in de regio met een bruisend centrum met veel leuke winkels, horeca en Wildlands Zoo. Of wandel door de oude dierentuin, die omgetoverd is tot een stadspark. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Odoorn, waar we op tijd aankomen voor het diner. Iedere avond genieten we hier van een 3-gangendiner, waarvan 1 avond een koud en warm buffet.

Dag 2 – Borger, Vincent van Gogh en boerin Agnes met advocaat
In de morgen rijden we naar de markt van Borger met een koffiestop en rijden o.l.v. een gids de van Goghroute. Vincent van Gogh is wereldberoemd, maar niet veel mensen weten dat hij ook in Drenthe verbleef. Drie maanden lang in 1883, in het zuidoosten van de provincie. In 2023 werd n.a.v. dit 140 jarig jubileum in Drenthe vele evenementen georganiseerd. ’s Middags gaan we naar boerin Agnes, bekend van ‘Boer zoekt vrouw’, ze vertelt haar levensverhaal en haar werkzaamheden en belicht ze de mooie en minder mooie kanten van het boerenleven. Bovendien vertelt ze over het maken van advocaat, met aansluitend een proeverij. 

Dag 3 – Museumdorp Orvelte en bezoek Coevorden met stadsgids
Een rondrit met een stop in een van de mooiste dorpen in Drenthe. Museumdorp Orvelte met zijn monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. Met diverse winkeltjes, 7 bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken en 9 zijn er tegen betaling. In de middag rijden we naar Coevorden, dit is typisch een regio waar de pittoreske dorpen en de natuur de typische Drentse sfeer uitademen. Coevorden stad heeft een rijke historie. Het ontstaan van Coevorden begint met een doorwaadbare plek in de rivier waar de koeien werden langs gedreven. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in het centrum, met als doel: een bruisend stadshart, gekenmerkt door water, historie en gezelligheid. Het is een oude vestingstad met veel karakteristieke, historische panden. Ook staat hier het enige kasteel van Drenthe, het origineel dateert al van voor 1200, en staat afgebeeld op de vlag van Drenthe. Vanaf de voormalige wapen- en munitieopslag het Arsenaal start een rondwandeling o.l.v. een stadgids. Deze kent de geheimen van de stad als geen ander met vele smakelijke anekdotes en boeiende verhalen.

Dag 4 – Museum Ot en Sien met koffie en oranjekoek
We verlaten vandaag de provincie Drenthe richting Friesland, nabij de grens met Groningen. Museum Ot en Sien is weer geopend voor publiek! Hier vind je alles uit de tijd van 100 jaar terug, de tijd van Ot en Sien. In de museumboerderij is van alles te zien zoals een oud Hollands schooltje, een dokterspraktijk, een kruidenierswinkel, een opkamer, een kapel, een arbeidershuisje met bedstee, het wasgoed en een echte ouderwetse keuken. Bovendien de complete collectie schoolplaten van Cornelis Jetses. Een bezoek begint met een introductie van 20 minuten, daarna kan iedereen rustig gaan rondkijken. Bovendien genieten we hier van een twee kopjes koffie of thee met een oranjekoek, we zijn per slot van rekening in Friesland.

Dag 5 – Veluwse Zandsculpturen en terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en rijden naar Garderen voor een bezoek aan het Veluws zandsculpturenfestijn. U kunt genieten van prachtige kunstwerken met ieder jaar een ander thema. Indien er tijd over is kunt u nog een kijkje nemen in de bijbehorende beeldentuin in de 3.000 m2 grote showtuin en mooi overdekt showroomdorp. Aan het eind van de dag sluiten we de reis af met een heerlijk diner waarna u door de taxi naar huis wordt gebracht.

Inclusief

bezoek Emmen
bezoek Borger
van Goghroute met gids
bezoek Boerin Agnes met proeverij
bezoek Orvelte
bezoek Coevorden met stadsgids
bezoek museum Ot en Sien
entree Veluwse zandsculpturen
klaverjassen
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Exclusief: overige entreegelden.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, m.u.v. Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!