Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
215 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Bus-rondreis 12 dagen Ierland, Ierland

Bus-rondreis 12 dagen Ierland

Busreis Ierland met één van de mooiste routes "de Ring of Kerry"

Een reis om niet snel te vergeten, met vele hoogtepunten, naar een land dat de bezoekers altijd weer versteld doet staan van de grote verscheidenheid aan landschappen. Daarnaast is Ierland, met zijn vriendelijke en gastvrije bevolking, een land dat men niet alleen moet zien maar vooral moet beleven. We overnachten tijdens deze reis in de betere hotels. Laat u inspireren door Ierland en droom weg in dit intrigerende vakantieland.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Ierland met één van de mooiste routes "de Ring of Kerry"

Een reis om niet snel te vergeten, met vele hoogtepunten, naar een land dat de bezoekers altijd weer versteld doet staan van de grote verscheidenheid aan landschappen. Daarnaast is Ierland, met zijn vriendelijke en gastvrije bevolking, een land dat men niet alleen moet zien maar vooral moet beleven. We overnachten tijdens deze reis in de betere hotels. Laat u inspireren door Ierland en droom weg in dit intrigerende vakantieland.

We verblijven in de volgende hotels (of gelijkwaardige hotels):

Voco an IHG Hotel**** in Reading, beoordeling Booking.com 8.3
Dooley's Hotel Waterford*** in Waterford, beoordeling Booking.com 8.4

The Gleneagle Hotel**** in Killarneybeoordeling Booking.com 8.3
The Inn At Dromoland*** in County Clare, beoordeling Booking.com 8.0
Sheraton Athlone Hotel**** in Athlone, beoordeling Booking.com 8.7
The Croke Park Hotel**** in Dublin, beoordeling Booking.com 8.6
Novotel Birmingham Center**** in Birmingham, beoordeling Booking.com 7.9
Holiday Inn Ipswich - Orwell*** in Ipswich, beoordeling Booking.com 7.9

Dag 1 – Heenreis, bootvaart Calais/Duinkerken – Dover, Noordzee
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden we richting Calais of Duinkerken voor de overtocht naar Engeland. We overnachten in de buurt van Reading.

Dag 2 - Zuid Wales, bootvaart Fishguard - Rosslare, Ierse zee
Na een mooie tocht door Zuid-Wales steken we met de ferry vanaf Fishguard de Ierse Zee over naar Rosslare. Na aankomst en ontscheping doen we op onze korte rit naar ons hotel de eerste indrukken op van het prachtig groene Ierland. Diner en overnachting in Waterford.

Dag 3 – Cork en Kerry
Na het ontbijt rijden we eerst naar de stad Cork, een toegangspoort tot de fantastische zuidwestkust. De Corkonians zijn bijzonder trots op de zuidelijkste stad van Ierland. Het draait hier allemaal om lekker eten, krachtige muziek en kleurrijke tuinen vol fuchsia’s en palmbomen. Voor diner komen we aan bij ons hotel in Kerry.

Dag 4 - Ring of Kerry
Eén van de mooiste routes van Ierland is de Ring of Kerry. Dankzij het milde klimaat treffen we hier zeer weelderige vegetatie aan. Tijdens deze tour hebt u een steeds wisselend uitzicht op de Atlantische Oceaan en het hoogste bergmassief in Ierland, de MacGillycuddy's Reeks, met een hoogte tot bijna 1040 meter. Na deze prachtige dag rijden we weer naar ons hotel voor de overnachting.

Dag 5 - Openluchtmuseum Bunratty en Cliffs of Moher
Door het Nationaal Park rijden we naar Bunratty voor een bezoek aan het Openluchtmuseum. In de middag bezoeken we de ruige rotspartij aan de Ierse kust: de schitterende Cliffs of Moher, die 200 meter loodrecht uit de oceaan omhoog rijzen. Dan rest ons nog een bijzondere rit door het 'maanlandschap' van de Burren. De overnachting is in County Clare.

Dag 6 - Galway 
Na het ontbijt rijden we naar de havenplaats Galway, gelegen aan de westkust. Galway is tevens een universiteitstad en heeft een gezellig en bruisend centrum. Geniet op eigen gelegenheid van deze bekoorlijke stad. 

Dag 7 - Rondtour over de Sky-Road, Slot Kylemore Abbey en Ierse Avond
Een heerlijk stukje Ierland staat vandaag op ons programma. Over de 'Sky-Road' toeren we naar Clifden voor een kijkje bij het sprookjesslot Kylemore Abbey. Langs het lieflijke landschap van Lough Corrib rijden we terug naar ons hotel. In de avond beleven we de onvergetelijke Ierse dans- en muziekavond "Trad on the Prom", een waar hoogtepunt!

Dag 8 - Clonmacnoise en het Belvedere House
Na een goed ontbijt brengen we een bezoek aan Clonmacniose. Deze christelijke locatie werd al in de 7de eeuw voor Christus gesticht. Sindsdien is het een veel bezochte bedevaartsplaats. We vinden hier een ruïne van een kathedraal en zeven kerken en ook de typische Ierse kruizen. In het bezoekerscentrum vindt u vele vondsten en informatie over de locatie. We rijden door naar Belvedere House, een prachtig landhuis met een mooie tuin. Voor het diner worden we in het hotel in de omgeving van Dublin verwacht.

Dag 9 - Excursie Dublin o.l.v. gids
Deze dag wordt gebruikt om uitgebreid kennis te maken met de prachtige Ierse hoofdstad Dublin. Onder leiding van een gids maken we een rondrit en zien vele beroemde gebouwen, zoals het Custom House, St Patrick's Cathedral en het Trinity College met het in de achtste eeuw gekalligrafeerde 'Book of Kells'. In de middag is er voldoende tijd voor bijvoorbeeld museumbezoek. Diner en overnachting in de omgeving van Dublin

Dag 10 - Bootvaart Ierse Zee, Nationaal park Snowdonia
Na het ontbijt rijden we naar Dun Laoghaire voor de oversteek naar Holyhead in Wales. Aansluitend volgt een mooie rit door het Nationaal Park Snowdonia. Overnachting in de omgeving van Birmingham.

Dag 11 - Coventry Cathedral
Langs Birmingham naar Coventry voor een bezoek aan Coventry Cathedral, waarvan de ruïnes herinneren aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Door naar de universiteitsstad Cambridge voor een bezoek. Diner en overnachting in Colchester.

Dag 12 - Dagcruise naar Hoek van Holland
Een korte rit naar Harwich, waar we oversteken naar Hoek van Holland. Nadat we zijn ontscheept, rijden we naar ons restaurant in Uitgeest, waar u na het afscheidsdiner weer door de taxi naar huis wordt gebracht.

Inclusief

excursie Ring of Kerry
entree openluchtmuseum Bunratty
entree Kylemore Abbey
Ierse avond
Belvedere House
Clonmacnoise
Coventry Cathedral
rondtour met gids in Dublin
alle genoemde excursies
van-deur-tot-deur-service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
alle overtochten per boot
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.
Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!