Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Bus-ontdekkingsreis Spanje, 16 dagen, Spanje

vanaf€ 1.999,-

Bekijk beschikbaarheid

Bus-ontdekkingsreis Spanje, 16 dagen

Bus-rondreis Spanje, in 16 dagen veel van het land zien

Een bestemming met de meeste zonuren van Europa. Het is daarom ook een plek waar een jaarrond aangenaam vertoeven is. Met deze reis krijgen we al het mooie van het land te zien. Steden als Zaragoza, Madrid, Valencia,  Barcelona en  Granada. Maar ook prachtige landschappen als de Sierra Nevada, de ruige binnenlanden en de tropische kusten. Een ideale reis om de geschiedenis en de cultuur van Spanje te ontdekken.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Bus-rondreis Spanje, in 16 dagen veel van het land zien

Een bestemming met de meeste zonuren van Europa. Het is daarom ook een plek waar een jaarrond aangenaam vertoeven is. Met deze reis krijgen we al het mooie van het land te zien. Steden als Zaragoza, Madrid, Valencia,  Barcelona en  Granada. Maar ook prachtige landschappen als de Sierra Nevada, de ruige binnenlanden en de tropische kusten. Een ideale reis om de geschiedenis en de cultuur van Spanje te ontdekken.

In Spanje overnachten we in:

4-sterren hotel Andia in Pamplona: beoordeling Booking.com 8.3
4-sterren hotel Sercotel Plaza Feria: beoordeling Booking.com 8.3 of 3-sterren hotel El Cisne in Zaragoza: beoordeling Booking.com 7.6
4-sterren hotel Los Lanceros Hospedium: beoordeling Booking.com 7.8 of 4-sterren hotel Novotel Center in Madrid: beoordeling Booking.com: 8.7
4-sterren hotel Los Abetos in Cordoba: beoordeling Booking.com: 8.3
4-sterren hotel Ma Princesa Ana: beoordeling Booking.com 7.7 of 4-sterren hotel Los Angeles in Granada: beoordeling Booking.com 7.6
4-sterren hotel Benetusser in Valencia; beoordeling Booking.com 7.6
4-sterren hotel Frontair Congress in Barcelona; beoordeling Booking.com 7.7

 

 

 

 

 

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis met de taxi bent opgehaald, nuttigen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint de vakantie. Via België naar Frankrijk om in de omgeving van Tours te stoppen voor het diner en de overnachting. Onderweg worden de nodige stops gemaakt.

Dag 2 - Pamplona
Na een vroeg ontbijt rijden we langs Poitiers richting Bordeaux. Hier maken we weer een stop. Vervolgens door naar de Spaanse grens. Langs de kustplaats San Sebastian. Voor diner en overnachting stoppen we in de hoofdstad van Navarra: Pamplona.

Dag 3 - Pamplona o.l.v. gids
Na het ontbijt maken we met een gids een wandeling door Pamplona. De stad heeft vele bezienswaardigheden: de gotische kathedraal Santa Maria la Real, het barokke stadshuis uit 1752 en de oude stadsmuren met het Redin-Bastion en het mooie uitzicht. De stad is ook bekend door de jaarlijkse stierenrennen tijdens de San Fermín-feesten. 
We blijven hier tot de middag, daarna vertrekken we naar Zaragoza. De stad ligt aan de rivier Ebro, in een vallei met een landschap van bergen, bossen en woestijnen. Zaragoza heeft door de eeuwen heen vele heersers gehad en diverse volken hebben de stad bewoond. Hierdoor vindt men monumenten en resten van de vele verschillende culturen. De stad heeft een prachtig historisch centrum.

Dag 4 - Zaragoza
In de ochtend maakt u een heerlijke wandeling door Zaragoza. Rond de middag rijden we naar de Spaanse hoofdstad Madrid waar we voor het diner in ons hotel arriveren.

Dag 5 - Madrid o.l.v. gids
Madrid staat vandaag op het programma. Onder leiding van een gids bezoeken we de stad. We zien het Palacio Real, oftewel het Koninklijk Paleis; het Retiropark; het archeologisch museum en de drie internationaal befaamde kunstmusea. Het centrum van Madrid wordt gevormd door de Puerta del Sol, een plein in de vorm van een waaier, waarvan de baleinen even zovele straten vormen. De Avenida de José Antonio (Gran Vía) is de voornaamste winkelboulevard van de stad, met hotels, café-restaurants, theaters en bioscopen.

Dag 6 - Madrid en Cordoba
We rijden door naar Cordoba waar we twee nachten zullen verblijven. In deze oude stad is de invloed van de Arabische beschaving nog merkbaar.

Dag 7 - Sevilla o.l.v. gids
Na het ontbijt rijden langs de rivier Rio Guadalquivir naar de stad Sevilla, het openluchtmuseum van Spanje. Met een gids maken we hier een wandeling. De stad staat vol met historische monumenten, kerken, parken en palmtuinen en overblijfselen van vele verschillende culturen. Een van de bekendste gebouwen van de stad is de kathedraal Maria de la Sede, na de Sint-Pieter in Rome en de St Paul’s Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw van Europa. Het is de grootste gotische kathedraal ter wereld. Het symbool van de stad, de “Giralda”, maakt er deel van uit. Deze 96 meter hoge klokkentoren was oorspronkelijk een Moorse minaret, ooit de hoogste ter wereld. Voor het diner arriveren we weer in Cordoba.

Dag 8 - Malaga
Vandaag bezoeken we de zuidelijkste stad van Spanje, Malaga, gelegen aan de Costa del Sol. De havenstad heeft een rijke geschiedenis. Uit de Moorse tijd vinden we resten van twee burchten, Alcazaba en Gibrafaro. Verder kunt u gezellig een terrasje pakken of een wandeling maken langs de oude haven. In de namiddag rijden we naar Granada voor het diner en overnachting.

Dag 9 - Granada o.l.v. gids en Sierra Nevada
Onder leiding van een gids gaan we Granada verkennen. In de stad liggen enkele uitlopers van de Sierra Nevada, op één ervan vinden we het beroemde sprookjespaleis Alhambra met de mooie binnentuinen. Ten noorden daarvan ligt de oude Moorse wijk Albaicín. De stad bestaat uit drie delen: de bovenstad, de benedenstad met de kathedraal en het moderne gedeelte met veel hoogbouw. In de omgeving van de stad ligt het natuurpark Sierra Nevada met de hoogste top: Cumbre de Mulhacén (3478 m). Dit is het hoogste gebergte in Spanje, en de Picacho de Veleta de meest zuidelijke gletsjer van Europa.

Dag 10 - Vrije dag in Granada
Vandaag lekker een dag vrij. We verblijven in Granada. U kunt op eigen gelegenheid de stad bezoeken.

Dag 11 - Valencia
We verlaten Granada en Andalusia. Met nog een blik op de Sierra Nevada rijden we naar Murcia voor een bezoek aan deze stad. Door naar de sinaasappelenstad Valencia.

Dag 12 - Valencia o.l.v. gids
Na een goed ontbijt maken we onder leiding van een gids een rondtoer door Valencia. In de stad vinden we veel mooie parken en pleinen, een prachtig oud centrum, het moderne La Ciudad de las artes y ciencias en natuurlijk de kust met zijn stranden.

Dag 13 - Barcelona
Na het ontbijt rijden we langs de Costa del Azahar en Costa Dorada naar Barcelona, waar we overnachten.

Dag 14 - Barcelona o.l.v. gids
Na een goed ontbijt maken we met de gids een tour door de stad. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië. We vinden hier de bekende Sagrada Familia. In 1882 is de eerste steen gelegd en er wordt verwacht dat hij in 2026 gereed is. Maar ook Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, en natuurlijk de Ramblas. Een echte wereldstad met een heerlijke relaxte sfeer.

Dag 15 - Zuid-Frankrijk
We verlaten Barcelona en rijden naar de Franse grens om via Narbonne en Orange aan te komen in de stad Beaune voor het diner en de overnachting.

Dag 16 - Thuiskomst
Alweer de laatste dag, via diverse stops komen we aan bij ons restaurant voor het afscheidsdiner. Met de taxi wordt u weer naar huis gebracht.

Inclusief

bezoek Bordeaux
excursie o.l.v. gids Pamplona
bezoek Zaragoza
excursie o.l.v. gids Madrid
excursie o.l.v. gids Sevilla
bezoek Malaga
excursie o.l.v. gids Granada
excursie o.l.v. gids Valancia
excursie o.l.v. gids Barcelona
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entree-gelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Spanje

Het koninkrijk Spanje ligt in het Zuidwesten van Europa op het Iberisch Schiereiland. Spanje heeft een oppervlakte van 505.782 km², dit is inclusief de Pityusen, de Balearen en de Canarische Eilanden. Daarmee is Spanje ruim 12x zo groot als Nederland. In het noorden grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, in het westen aan Portugal en in het zuiden aan Gibralter. Spanje heeft over het algemeen natuurlijke grenzen: bergen, rivieren en kust. De Canarische Eilanden (13) liggen voor de kust van Marokko. In de Middellandse Zee liggen De Balearen met onder andere Menorca, Mallorca, Formentera en Ibiza. In Marokko heeft Spanje nog 2 enclaves: Ceuta en Melilla.

Landschap
Met 660 meter boven de zeespiegel is Spanje na Zwitserland het land met het hoogste gemiddelde van Europa. 42% ligt hoger dan 1200 meter, 11 % lager dan 200 meter. Madrid is de hoogst gelegen hoofdstad van Europa.

De Meseta is een zeer uitgestrekte hoogvlakte die door tweeën wordt gesplitst door het granietrijke Castiliaans Scheidingsgebergte. Hierdoor ontstaat de Submeseta Norte (Oud-Castilië) met een hoogte van 800 – 900 meter en Submeseta Sur (Nieuw Castilië) met en hoogte van 600 – 700 meter. Met 2592 meter is de Pico Almazor de hoogste top.                       

Aan de zuidkant wordt de Meseta begrenst door de Sierra Morena, aan de noordoostkant vormt het jongere Iberisch Randgebergte de begrenzing. De Pyreneeën in het noorden van Spanje heeft toppen boven de 300 meter. De Pico de Aneto is met 3404 meter de hoogste top. In het oosten zijn de Pyreneeën vrij breed, maar deze worden smaller naar het westen toe. Het Asturisch-Cantabrisch gebergte met het Galicisch massief sluit hierop aan. Het Andalusisch gebergte  ligt in het zuidoosten van Spanje. De Sierra Nevada is het hoogste gedeelte van dit gebergte met de hoogste top van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3481 meter).

Aan de voet van de verschillende bergketens komen verschillende landschappen voor: in het noorden groene valleien, de rijstvelden van de Levante, de woestijnachtige gebieden van Extremadura, appel- en olijfboomgaarden van Andalusië, het palmenwoud van Elche en rotskusten. 

Flora & fauna
Spanje kent een zeer gevarieerde flora met circa 8.000 soorten. Dit komt door de grote verschillen in hoogte, klimaat en bodemgesteldheid. Spanje ligt relatief geïsoleerd van de rest van Europa door de Pyreneeën. Hierdoor overheerst de mediterrane flora en bestaan de traditionele bosformaties met steeneiken bijna niet meer, deze zijn vervangen door maquis, een vrij lage begroeiing met oa lavendel, oleander, tijm, rozemarijn, kurkeik, heidebrem, spartium, cistus en genista. De kurkeik is voornamelijk te vinden in Extremadura en Catalonië. De vegetatie wordt meer naar het zuiden toe subtropischer van aard met palmen, schijfcactussen en agaven. Het enige dadelpalmenbos van Eyuropa is te vinden bij Elche in Alicante. Vooral in het noorden van Spanje komen loofbossen voor met onder meer beuken, eiken, essen, kastanjes, berken en populieren. In het hooggebergte zijn de naaldbossen die met name staan uit arve en lariks en daarnaast korstmossen en mossen. In de Pyreneeën komt de zilverspar veel voor, de Spaanse spar komt alleen voor ik het Ronda-gebied in Andalusië. In de koelere noordelijke berggebieden komt de Schotse den voor met zijn gevlekte rode bast. Aan de kant van de kust zijn de parasolden te vinden. De veel voorkomende donzige eik groeien op de wat nattere plaatsen. In de berggebieden boven de boomgrens komen oa de krokus, gentiaan, narcis, orchidee en zonnedauw voor. Op de bergweiden van de Picos de Europa komen zelfs circa 40 soorten orchideeën voor.

Een steppeachtige flora komt op de hoogvlakte voor met oa loogkruid en melde en een vermenging van de steppegebieden, het hooggebergte en het Middellandse-Zeegebied. Op de berghellingen in het noordwesten zijn heidevelden met struikheide, rode dopheide en gaspeldoornsoorten. In de Ebro-vallei, het bijna woestijnachtige Cabo de Gata in Andalusië en de Castilla – La Mancha zijn de steppegebieden te vinden. Vooral na regenbuiten zijn in deze gebieden een fantastische kleurenrijkdom waar te nemen. 

De Spaanse dierenwereld heeft zowel Zuid-Europees-mediterraan als Afrikaanse elementen, zoals de genetkat, kameleon en de Egyptische mangoest. De Barbarijde makaak die op de rots van Gibraltar voorkomt is een apensoort die vermoedelijk is ingevoerd door de mens. De wolf, otter, bruine beer, wilde kat, lynx, ree, edelhert, damhert, gems, wild zwijn en de zeer zeldzame Spaanse steenbok zijn enkele grote zoogdieren die in Spanje voorkomen. Vooral in de Picos de Europe en de Cordillera Cantábrica leven nog maar enkele tientallen bruine beren. Het jagen op en doden van de beren is sinds 1973 al verboden, maar evengoed loopt hun aantal nog terug. In de noordwestelijke berggebieden leven nog circa 1000 wolven. Ook in de zuidwestelijke Meseta en de Sierra Morena leven nog enkele wolven. De ibex, een berggeit met lange horens, was i 1900 bijna uitgeroeid. De populatie heeft zich goed gesteld en momenteel zijn er ca 70.000 exemplaren, vooral in de Sierra de Gredos en Andalusië. Een uniek Spaans roofdier is de pardel- of Iberische lunx. Deze is kleiner dan zijn Noord-Europese soortgenoot. Er waren er nog maar 150 verdeeld over 2 kleine kolonies in Andalusië in 2004. In 2007 waren er circa 250 lynxen. Ze keren terug naar de Castilla – La Mancha, ten noorden van Andalusië wat ook hun oorspronkelijke leefomgeving is. 

De zeer zeldzame monniksrob komt voor aan de kust van de Middellandse Zee. In de Golf van Biscaje verzamelen zich veel walvissen en dolfijnen. In Spanje zijn de meeste Europese vlinders te vinden. Daarnaast zijn er nog 20 bijzondere vleermuissoorten, de vroedmeesterpad, vier salamandersoorten en ontelbare hagedissen. De Montpellier-slang en de Lataste’s adder zijn giftige slangen die in Spanje voorkomen. Spanje kent een rijke vogelwereld met onder meer de ooievaar en grote roofvogels, zoals de slangenarend, steenarend en de keizerarend. De blauwe ekster is één van de opvallendste vogelsoorten die in Midden- en Zuid-Spanje voorkomt en naast Portugal alleen in China wordt aangetroffen. De lammergier is een indrukwekkende verschijning die in de hoge Pyreneeën voorkomt en in de Sierra de Cazorla is geherintroduceerd. Spanje kent de grootste populatie zwarte gieren van de wereld. De Egyptische gier, vale gier, de buizerd, de torenvalk, de sperwer en de zwarte en rode wouw zijn nog andere roofvogels en aaseters die er voorkomen.

In het voorjaar komen grote groepen trekvogels naar Spanje, onder andere de grootste concentratie kraanvogels van Europa. De Coto Doñana is een zeer belangrijk, wereldberoemd en één van de grootste vogelreservaten ter wereld waar jaarlijks meer dan 160 soorten vogels broeden, zoals 3000 flamingoparen, ca 600.000 ganzen uit Noord-Europa en vele kust, water- en moerasvogels. De Albufera de Valencia, Aiguamolls de l’Empordà en de Ebro-delta zijn andere belangrijke watergebieden aan de kust. Duizenden eenden overwinteren in het binnenland in het Laguna de Gallocanta (Spanje’s grootste natuurlijke meer), Tablas de Daimiel en het Castilla – La Mancha. Voor ca 13.000 flaingo-paren is de Laguna de Fuente de Piedra de belangrijkste broedplaats. De auerhoen en de grote trap staan beide bekend om hun schitterende baltsgedrag en zijn beide zeldzame soorten. In Spanje leven meer grote trappen dan in de rest van Europa bij elkaar, namelijk zo’n 8.000. De gouden wielewaal, bijeneter en de hop behoren tot de meest kleurrijke vogels die vooral in het zuiden van Spanje voorkomen. In 1997 had Spanje 10 Nationale Parken en 695 beschermde gebieden met daarin duizenden soorten dieren en planten die nergens anders meer in Europa te vinden zijn. 


Hoofdstad
In 1561 heeft Koning Filips II Madrid benoemd als hoofdstad van Spanje. Madrid heeft 3,2 miljoen inwoners en is met een oppervlakte van 607 km² de grootste stad van Spanje.

Taal
De officiële taal van Spanje is het Castiliaans, door buitenlanders altijd “Spaans” genoemd. In de toeristische plaatsen wordt ook Engels gesproken.

Klimaat
Spanje kan verdeeld worden in 2 gebieden met verschillende klimaten: de Middellandse Zeekust en het noorden/noordwesten.

Het kan in het noorden en noordwesten met name in de herfst en winter veel regenen door de Atlantische depressies. Ook in de zomer is het niet altijd droog en kunnen er flinke buien vallen. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 22 C. Het Middellandse Zeegebied kent ttn typisch Mediterraans klimaat met zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. De maanden juli en augustus is de echte zomer in dit gebied met een gemiddelde temperatuur van 25-30 C. In deze maanden regent het nauwelijks, alleen rondom Barcelona kan in juli een bui vallen, vaak gaat dit samen met zware en korte onweersbuien.

 

Gem. max.
  temp. (°C)

Gem.
  min.
  temp. (°C)

Gem. zonuren
  per dag

Gem.
  zee
  temp. (°C)

januari

13

5

5

13

februari

14

6

5

13

maart

15

7

6

13

april

17

9

7

14

mei

20

12

8

17

juni

24

16

9

20

juli

27

19

10

23

augustus

27

19

9

25

september

25

17

7

23

oktober

21

13

6

20

november

16

8

5

17

december

14

6

5

15

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!