Kerstreizen 2023
Kerstreizen 2023

De gids 2024 zal medio december worden verspreid.
We hebben geen folder voor de kerstreizen 2023 verspreid.
De kerstreizen kunt u inzien op deze website. Kerstreizen 2023

Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
215 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Bus-rondreis Balkan, 16 dagen, Kroatië

Bus-rondreis Balkan, 16 dagen

Busreis Balkan, een mooie rondreis langs de mooiste plekjes!

Deze unieke reis laat u al het mooie van de Balkan zien. Tijdens deze reis bezoeken we Kroatië, Montenegro, Albanië, Macedonië en Servië. Deze regio behoort tot een van de mooiste regio's van Europa. Dit komt door de rijke geschiedenis, de mooie natuur en het mediterrane klimaat.

Gedurende deze bijzondere reis doen we steden aan die u niet snel zult bezoeken maar meer dan de moeite waard zijn. Ook de natuurparken en de landschappen zijn ongeëvenaard. In Montenegro, Albanië en Macedonië worden we tijdens de reis begeleid door een gids. Kortom een reis om niet snel te vergeten.

Bekijk beschikbaarheid

Busreis Balkan, een mooie rondreis langs de mooiste plekjes!

Deze unieke reis laat u al het mooie van de Balkan zien. Tijdens deze reis bezoeken we Kroatië, Montenegro, Albanië, Macedonië en Servië. Deze regio behoort tot een van de mooiste regio's van Europa. Dit komt door de rijke geschiedenis, de mooie natuur en het mediterrane klimaat.

Gedurende deze bijzondere reis doen we steden aan die u niet snel zult bezoeken maar meer dan de moeite waard zijn. Ook de natuurparken en de landschappen zijn ongeëvenaard. In Montenegro, Albanië en Macedonië worden we tijdens de reis begeleid door een gids. Kortom een reis om niet snel te vergeten.

We overnachten in de onderstaande hotels of in gelijkwaardige hotels:

3-sterren Hotel Jadran in Crikvenica 
4-sterren Amadria Resort in Sibenik 
4-sterren Jadran in Neum, Beoordeling Zoover.nl 9.0 
4-sterren Hotel Slovenska Plaza  in Budva, Beoordeling Booking.com 7.7 
4-sterren Hotel Dolce Vita in Durres
4-sterren Hotel Aura in Ohrid, Beoordeling Zoover 8.7  
4-sterren Hotel Next Door Park in Skopje, Beoordeling Booking.com 8.9 
4-sterren Hotel Queens Astoria Design  in Belgrado, Beoordeling Booking.com 8.6 
3-sterren Hotel Holiday in Zagreb, Beoordeling Booking.com 6.6 

 

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, beginnen we met een kopje koffie. Na de korte kennismaking rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 - Alpen en Slovenië
We doorkruisen de Alpen en het groene Slovenië en rijden Kroatië binnen. Aan het eind van de middag komen we aan in Crikvenica voor de overnachting. Het hotel ligt op 50 meter van het strand.

Dag 3 - Kroatische kust en Zadar en Sibenik
Na het ontbijt brengt de route ons langs de ruige kust van Kroatië, vanaf de kustlijn zien we diverse eilanden liggen. We maken een stop in Zadar, de voormalige hoofdstad van Dalmatië. De stad heeft een rijke geschiedenis. We vinden hier een oud centrum. Door voor een bezoek aan Sibenik, een historisch stadje aan de kust. Hier zullen we tevens overnachten.

Dag 4 - Mostar
We rijden door naar Mostar, deze prachtige plaats was vroeger de verbinding tussen oost en west en tussen christenen en moslims. Het is sinds mensenheugenis een smeltkroes van culturen en volken. Hoewel de bevolking een smeltkroes is die vredig samenwoont, is het door de eeuwen van buitenaf vaak ten prooi gevallen aan oorlogen. Mostar staat ook bekend om haar boogbrug, de Stari Most, ooit de grootste boogbrug. De dag eindigt in Neum waar we overnachten.

Dag 5 - Bezoek Dubrovnik o.l.v gids en Budva
We bezoeken "de parel van de Adriatische Zee": Dubrovnik. De stad behoort tot een van de topbestemmingen van Kroatië. De havenplaats is omringd door een stadsmuur met aangrenzend de helderblauwe Adriatische kust. We vinden er met marmer bestrate pleinen, een prachtige kerk en gezellige straatjes. De gids laat ons al het moois van de stad zien.
Door naar Budva voor de overnachting, in Budva verblijven we vier nachten.

Dag 6 - Cetinje, bootvaart en Perast o.l.v gids
Vandaag maken we een tour door de omgeving. We beginnen met de Koninklijke hoofdstad Cetinje. De plaats ligt verscholen tussen de bergen. De historische stad bestaat uit gebouwen die voorheen van de ambassades waren en barokke paleizen die werden bewoond door de koninklijke familie Petrovic. Vanuit deze paleizen regeerden zij eeuwenlang met ijzeren hand over het land. Verder door naar het nationaal park Lovcen wat ons mooie panoramische plaatjes oplevert. Uiteraard gaan we de ham ook proeven. Vervolgens naar de baai van Kotor waar we aan boord gaan voor een bootvaart naar het kloostereiland. We sluiten de dag af met een bezoek aan Perast.

Dag 7 - Vrije dag in Budva
Geniet van de mooie kustplaats Budva.  

Dag 8 – Podgorica en het Skadarmeer incl. boottocht o.l.v. gids
We gaan weer met de gids op pad en bezoeken ten eerste Podgorica. De stad is het culturele en commerciële centrum van Montenegro. We vinden hier een mix aan oude en nieuwe gebouwen. De stad heeft erg moeten lijden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door naar het Skadarmeer, dat behoort tot één van de grootste meren van Europa. Vanuit Virpazar maken we een boottocht over dit prachtige meer.

Dag 9 – Albanië, Shkoder en hoofdstad Tirana o.l.v. gids
We trekken Albanië in. Onder leiding van de gids rijden we naar Shkoder en zien direct het verschil tussen Montenegro en  Albanië, en tussen arm en rijk. Shkoder is één van de oudste steden van de Balkan. We bezoeken hier kasteel Rozafa. Deze vesting ligt op een 130 meter hoge rots en torent boven de stad uit. Door naar Tirana. De hoofdstad van Albanië vormt het economische centrum van het land. De gids laat ons alle bezienswaardigheden zien. Aan het eind van de dag arriveren wij bij ons hotel in Durres.

Dag 10 – Durres o.l.v. gids en Berat
Onder leiding van de gids brengen we een bezoek aan Durres, de stad is gelegen aan de Centraal-Albanese Adriatische zeekust. We vervolgen onze weg naar Berat: “de stad van de duizend ramen”. Berat is tegen een berg aangebouwd en alle huizen hebben uitzicht op de rivier. We verlaten Albanië en rijden Macedonië in voor de overnachting.

Dag 11 - Bootvaart, Ohrid en Sveti Naum o.l.v gids
We beginnen de dag met een bootvaart op het meer van Ohrid. We rijden door naar de kerk Kaneo en vanaf hier lopen we de stad Ohrid in. In deze oude stad vinden we o.a. het fort van koning Samuel en de kerk van Sofia. Door naar het klooster van Sveti Naum wat een van de best bezochten locaties van Macedonië is. In de middag gaan we met een grote roeiboot naar het beginpunt van het meer. Verbaas u hier over het heldere water!

Dag 12 - Nationaal park Mavrovo en Skopje o.l.v gids
De rit leidt ons door het nationaal park Mavrovo, het grootste natuurpark van Macedonië. In dit gebied vinden we ruige rots formaties, meren, rivieren, authentieke dorpen en een variatie aan wilde diersoorten. We komen aan in Skopje, de hoofdstad van Macedonië. In de avond hebben een diner met typisch Macedonische muziek en klederdracht. 

Dag 13 - Servië en Belgrado
We verlaten Macedonië en rijden Servië binnen en brengen een bezoek de plaats Nis. Dit is een van de grootste steden van Servië. We bezoeken hier een schitterend fort. Daarna reizen we verder naar Belgrado, waar we voor het diner in ons hotel worden verwacht.

Dag 14 - Belgrado o.l.v gids en Zagreb
We starten de dag met een sightseeing tour van 2 uur door Belgrado. De stad heeft een rijk verleden, de geschiedenis gaat meer dan 2000 jaar terug, wat ook in het straatbeeld is terug te zien. We vinden hier oude gebouwen en parken waardoor de stad een heuse attractie is. Door naar Kroatië waar we in de omgeving van Zagreb overnachten.

Dag 15 - Van Zagreb naar Zuid-Duitsland
Na een kort bezoek aan Zagreb rijden we door Slovenië en door de Alpen om aan te komen in Duitsland voor de laatste overnachting.

Dag 16 - Terugreis
De laatste dag van deze onvergetelijke vakantie is aangebroken. Na het afscheidsdiner wordt u weer door de taxi thuisgebracht.

 

BELANGRIJK: Voor deze reis hebt u een paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig dat nog 3 maanden geldig is na thuiskomst. U wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten die ook de kosten van een eventuele repatriëring dekt.

Hier vindt u uitgebreide informatie

Inclusief

bezoek Zadar
bezoek Mostar
excursie o.l.v. gids Dubrovnik
hamproeverij
gids in Montenegro
gids in Albanië
gids in Macedonië
bootvaart Ohrid
excursie Belgrado o.l.v. gids
afscheidsdiner
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

Overige entreegelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

 

 

Kroatië

Kroatië is een land aan de Adriatische Zee met een oppervlakte van 56.691 km². Kroatië is ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. Ten westen van Kroatië ligt Italië en ten noorden van Kroatië liggen Oostenrijk en Hongarije. Kroatië heeft 31.067 km² territoriale wateren.

Ten oosten en zuiden van Zagreb is Kroatië laag en vlak. Hier stromen de Sava, Kupa en Drava. Ook het vruchtbare Slavonië is laag en vlak.

Landschap
Istrië is een groot onderdeel van noord-west Kroatië. Onder zuidwest Kroatië valt de gehele Dalmatische kuststreek tot bij de baai van Kotor met de ketens van de Dinarische Alpen en het hoogland Lika. In de provincie Split ligt de hoogste berg van Kroatië, de Dinara met een hoogte van 1831 meter.

Kroatië heeft veel meren, waarvan de plitvice meren de bekendste zijn. Toch zijn is het visrijke Vranameer ten zuidwesten van Zadar veel groter. In het noorden van het land zijn vele grotere en kleinere rivieren. De Drava, een zijrivier van de Donau, is de bekendste rivier. Tevens vormt deze rivier de grens met Hongarije. Een andere zijrivier van de Donau is de Save. Er liggen 1185 eilanden voor de kust. Hiervan zijn er 66 bewoond. Krk en Cres zijn de grootste eilanden. Krk is met een brug verbonden met het vasteland.

Flora & fauna
Er zijn in Kroatië 4300 soorten planten en 278 soorten bomen en struiken te vinden. De cipressen zijn kenmerkend voor Kroatië. Ook de olijfbomen vallen op en de lavendel, oleander en brem als de lagere vegetatie. In de bergen is het plantenleven het rijkst. In de zomer leggen de bloemen een kleurrijk tapijt over de bergweiden. De orchidee, edelweiss en gentiaan zijn enkele beschermde soorten die daar bloeien. In het Velebit gebergte is de grootste variatie aan planten te vinden. Meer dan 2700 verschillende planten komen hier voor, waaronder de bedreigde edelweiss. Het bos bedekt in totaal 23% van de bodem van Kroatië. 

Er zijn veel verschillende dieren in Kroatië te vinden. De wilde zwijn, vossen, hazen, verschillende hertensoorten, fazanten en zelfs beren komen in Kroatië voor. Onder strikte voorwaarden in de jacht toegestaan. Beschermde dieren die in Kroatië voorkomen zijn oa 6 soorten vlinders, 322 soorten vogels, 35 zoogdieren waaronder 29 vleermuissoorten, een zeldzame bosmier, reptielen, slakken en diverse kikkers.

Wolven komen in Kroatië nog in het wild voor. De Adriatische zee is rijk aan vis.

Hoofdstad
De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, gelegen in de provincie Zagreb. Zagreb heeft ca 700.000 inwoners en ligt in het noorden van Kroatië, vlak bij de grens met Slovenië, aan de rivier de Sava en aan de voet van het gebergte Medvednica aan de rand van de Pannonische vlakte.

Taal
De officiële taal van Kroatië is het Kroatisch. Door 4% van de bevolking wordt een minderheidstaal gesproken zoals Italiaans, Hongaars, Duits, Slowaaks en Tsjechisch.

Klimaat
Er is een grote verscheidenheid aan klimaten in Kroatië wat varieert van Mediterraan langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. In de zomer zorgt de wind voor een verkoelende bries aan de kust. De temperatuur ligt tussen de 10 graden (winter) en de 26 graden (zomer). In het binnenland zijn er droge, hete zomers en koude, natte winters. Daar ligt de temperatuur in januari rond het vriespunt en in augustus rond de 24 graden.

In de bergen ligt de temperatuur in de winter tussen -5 en o graden en in de zomer rond de 18 graden. In de winter kan het er ook flink sneeuwen terwijl de zomers aangenaam fris zijn.

Kroatië heeft ca 2500 uur zon per jaar. 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

9

2

2

13

februari

10

3

3

13

maart

13

5

5

13

april

17

9

7

14

mei

21

13

8

17

juni

25

16

9

21

juli

28

19

10

24

augustus

28

18

10

25

september

24

16

8

23

oktober

19

12

6

20

november

15

7

4

17

december

11

3

3

15

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!