Kerstreizen 2023
Kerstreizen 2023

De gids 2024 zal medio december worden verspreid.
We hebben geen folder voor de kerstreizen 2023 verspreid.
De kerstreizen kunt u inzien op deze website. Kerstreizen 2023

Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
215 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Kaltenbach, 9 dagen Hochzillertal, Oostenrijk

Busreis Kaltenbach, 9 dagen Hochzillertal

Busreis Hochtzillertal, voor het échte ontspannen Oostenrijk gevoel

Genieten van de rust, schoonheid en gastvrijheid van Oostenrijk. Tijdens deze reis hebben we een mix van natuur en steden. Een vakantie in het kruidenhotel Hochzillertal is net zo heilzaam en krachtig als de natuur en de bergen. Het dorpje Kaltenbach ligt op een hoogte van 545 meter boven de zeespiegel en is een prachtige plek. We willen u een onvergetelijke vakantie bezorgen in het bergachtige gebied van het Zillertal.

Bekijk beschikbaarheid

Busreis Hochtzillertal, voor het échte ontspannen Oostenrijk gevoel

Genieten van de rust, schoonheid en gastvrijheid van Oostenrijk. Tijdens deze reis hebben we een mix van natuur en steden. Een vakantie in het kruidenhotel Hochzillertal is net zo heilzaam en krachtig als de natuur en de bergen. Het dorpje Kaltenbach ligt op een hoogte van 545 meter boven de zeespiegel en is een prachtige plek. We willen u een onvergetelijke vakantie bezorgen in het bergachtige gebied van het Zillertal.

We overnachten in het 3 sterren superior Kräuterhotel Hochzillertal, omgeven door de Zillertaler Alpen in Kaltenbach. Het hotel beschikt over een traditioneel ingericht restaurant en er wordt gekookt met regionale, seizoensgebonden en hoogwaardige producten. Naast de eigen kruidentuin, wordt het vlees gehaald bij de plaatselijke slager, de zuivelproducten van de Zillertaler hooimelkfabriek en het spek uit de eigen rokerij. Het hotel is uitgerust met een Finse sauna, een stoombad, een infraroodgezondheidscabine en ontspanningsruimtes. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche, föhn, kluisje, WiFi en tv. Het hotel heeft een lift. Beoordeling Booking.com 8.6.

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Bar
 • Spa- en wellnesscentrum
 • Lift
 • Terras
 • Wifi (gratis)
 • Fietsverhuur

Kamer

 • TV
 • Badkamer met bad of douche
 • Toilet
 • Föhn
 • Kluisje

Dag 1 - Heenreis 
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden naar Zuid Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 - Alpen en Oostenrijk
We rijden door naar Oostenrijk; voordat we hier aankomen bezoeken we München. U krijgt hier de gelegenheid een wandeling te maken in de Altstadt; neem een kijkje in de Engelse tuin of de imposante opera.  ‘s Avonds hebben we een  4-gangen welkomstdiner in ons hotel in Achenkirch am Achensee.

Dag 3 - Glasstad Rattenberg, Glasblazerij en Augustiner Museum
Na een rustige start van de dag, rijden we naar glasstad Rattenberg, het kleinste stadje van Oostenrijk. In de middeleeuwse straatjes zorgen de traditionele glasfabrieken voor veel afwisseling. Een bezoek aan een glasblazerij mag dan ook niet ontbreken. Het Augustiner Museum is gevestigd in het voormalige Augustijner kluizenaarsklooster en richt zich voornamelijk op Tiroolse kunstschatten. Geniet van zowel de collectie als van het gebouw zelf. Indien u goed ter been bent, kunt u wandelen naar het oude kasteel op de Schlossberg waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad, de Inn en de Tiroolse bergen.

Dag 4 - Stoomtrein en bootvaart 
Een tocht over de Achenseebahn. Deze werd in 1889 aangelegd en tot op de dag van vandaag rijden hier nog steeds dezelfde treinen. We genieten van de mooie vergezichten. Vervolgens gaan we aan boord voor een rondvaart over de Achensee, tussen de hoge bergen en over het helderblauwe water. ’s Middags maken we een korte tour door de omgeving.

Dag 5 - Bezoek Innsbruck o.l.v. gids
We rijden naar Innsbruck (ook wel de schatkamer van de Alpen genoemd). We bezoeken de Altstadt met onder andere het huis met het gouden dak en de Hofkirche. Maak een wandeling door het autovrije centrum of pak een terrasje en geniet!

Dag 6 - Tour Alpen en Krimml watervallen 
Vandaag maken we een mooie tour door de Alpen. We rijden langs Gerlos en Königsleiten om aan te komen bij de watervallen van Krimml. Dit is de op vijf na hoogste waterval ter wereld: een spektakel om te zien. Verder langs Zell am See, waar u even een wandeling kunt maken, St. Johann in Tirol, Kirchberg en Westendorf. In de winter is dit het favoriete gebied van de Nederlandse wintersporters.

Dag 7 - Vrije dag, geniet van de faciliteiten in het hotel
Vandaag geen programma. Maak bijvoorbeeld gebruik van het binnenzwembad of de sauna of maak een lekkere wandeling door het nabijgelegen natuurgebied.

Dag 8 - Bad Tolz
Het begin van de terugreis; via een mooie route door de Alpen rijden we naar Bad Tolz waar we een bezoek brengen aan de Marktstrasse. In deze autovrije straat vinden we prachtig beschilderde barokke woningen.  We arriveren op tijd bij ons hotel in het zuiden van Duitsland.

Dag 9 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken; via Duitsland rijden we Nederland binnen. We besluiten de reis met een diner, waarna u weer wordt thuisgebracht.

 

Inclusief

bezoek glasstad Rattenberg
entree glasblazerij
entree Augustiner Museum
treinrit
bootvaart
bezoek Innsbruck o.l.v. gids
entree watervallen van Krimml
bezoek Bad Tolz
alle genoemde excursies
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.
Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Officieel heet het de Republiek Oostenrijk. In het westen grenst Oostenrijk aan Liechtenstein en Zwitserland, in het zuiden aan Italië en Slovenië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het noorden aan Duitsland en Tsjechië. Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en ligt in de Alpen. Oostenrijk is ca 2x zo groot als Nederland. Slechts 32% van Oostenrijk ligt onder de 500 meter. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is tevens de grootste stad van het land.

De geschiedenis van het land gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Van 1867 tot 1918 van Oostenrijk onderdeel van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. In 1955 werd Oostenrijk weer zelfstandig na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden. De Tweede Oostenrijkse Republiek was gevestigd.

Landschap
Van het Oostenrijkse oppervlakte behoort een kwart tot laag- en heuvelland. De overige 75% is middel- en hooggebergte waarvan de hoogste toppen bijna 4.000 meter bereiken. De Grossglockner is met bijna 3800 meter de hoogste berg. Een groot deel van het land wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Het gebergte daalt naar het oosten af naar het heuvelland van het Wienerwald en naar de laagvlakte. Van de noordrand van de Alpen tot bij Wenen loopt het Alpenvoorland, een gebied met heuvelruggen, weiden, bossen en brede dalen. Het oosten van Oostenrijk bestaat uit heuvelland en vlakten. De Alpen eroderen onder invloed van het weer en de flora en fauna, waardoor een landschap met hoge pieken en diepe dalen ontstaat. 

In de Alpen bewegen de gletsjers zich met 30 tot 150 meter per jaar voort. Er zijn ca 2000 Alpengletsjers in Oostenrijk. De Donau, de belangrijkste rivier van Oostenrijk, stroomt ca 350 km over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk heeft ca 90 meren, waarvan de Attersee het grootste Alpenmeer van Oostenrijk is.

Flora & fauna
Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa, met ca 38% bos. Door de temperatuurverschillen verschilt de begroeiing op de berghellingen. Onder de 800 meter zijn veel weiden en akkers, bovem de 800 meter zijn loofbomen en nog hoger de naaldwouden. Na 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, waarboven de Alpenweiden beginnen. Deze weiden liggen in de winter onder de sneeuw, maar in de lente verschijnt een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren, zoals edelweiss, viooltje, anemoon, zeerood, alsem, vuurlelie en de sneeuwroos. Boven de 2200 meter groeit er ook geen gras meer, maar enkel nog mos en vetplantjes. Boven de 2800 meter zijn alleen nog rotsen zonder plantengroei. 

De dierenwereld lijkt veel op die van Zwitserland en Zuid-Duitsland. In de bossen in Oostenrijk leven reeën, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en dassen. Soms is er een bruine beer te zien. De wilde kat en lynx zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht.

In de hooggebergte zijn dieren als Alpenmarmotten, steenbokken, sneeuwhazen en gemzen te vinden. In de gemengde bossen zie je de auerhaan, spotvogel en verschillende soorten spechten en mezen. Gier- en rotszwaluwen broeden in de rotsen en de raaf, steenarend, oehoe en lammergier, de grootste roofvogel van Europa, vinden we boven de boomgrens. In de buurt van moerassen en poelen leven verschillende soorten kikkers, padden, hagedissen en de Alpensalamander. Neusiedlersee is een wereldberoemd natuurreservaat. Dit meer is een groot en zeer ondiep zoetwatermeer met wisselende waterstand. Hier broeden oa de lepelaar, ooievaar, kleine zilverreiger en de purperreiger.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Dit is tevens de grootste stad van het land. Wenen bestaat uit 23 districten en heeft 1,7 miljoen inwoners. Het centrum van Wenen werd in 2001 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Taal
Het grootste deel van de bevolking, 97%, is Duitstalig. Het overige deel bestaat uit Hongaren, Tsjechen, Slowaken, Slovenen en Kroaten die hun eigen taal spreken.

Klimaat
Oostenrijk kent drie verschillende klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van oa Tirol en Vorarlberg, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en tussen deze klimaatzones een koud landklimaat met vrij koele zomers en koude winters. Het grimmige karakter van het weer komt door het landklimaat en doordat Oostenrijk vrijwel geen invloed heeft van de zee. Binnen één of enkele dagen kan het weer helemaal omslaan en er kunnen in het land op hetzelfde moment grote verschillen in weertypen voorkomen. Met name de Alpengebieden zijn hier gevoelig voor en het weer kan per berg of zelfs per zijde van een berg erg verschillen.

 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.
  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-5

2

februari

4

-3

4

maart

9

0

5

april

14

3

6

mei

19

8

7

juni

22

10

7

juli

24

13

8

augustus

24

13

8

september

20

9

6

oktober

13

4

4

november

6

-1

3

december

2

-4

2

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 


Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 
Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!