Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Hotel Bura
Busreis Drvenik, 12 dagen Zuid Kroatië, Kroatië

vanaf€ 1.399,-

Bekijk beschikbaarheid

Busreis Drvenik, 12 dagen Zuid Kroatië

Busreis Zuid-Kroatië, inclusief bezoek aan de "parel" van de Adriatische zee; Dubrovnik

Kroatië, een prachtige reis in ons programma. Kroatië is de meest populaire bestemming aan de Adriatische kust. Natuur en cultuur vinden we hier bij elkaar; meer dan honderd kilometer kust met aan het zuidelijke gedeelte wel 1000 eilandjes en talrijke stadcentra die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. 

Met een verblijf bij een van de mooiste stranden van Europa, een bezoek aan de plaatsen Mostar, Dubrovnik en Split is dit een heerlijke vakantiebestemming. Ontdek Kroatië; u zult versteld staan van de schoonheid van dit land.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Ontspanning

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Zuid-Kroatië, inclusief bezoek aan de "parel" van de Adriatische zee; Dubrovnik

Kroatië, een prachtige reis in ons programma. Kroatië is de meest populaire bestemming aan de Adriatische kust. Natuur en cultuur vinden we hier bij elkaar; meer dan honderd kilometer kust met aan het zuidelijke gedeelte wel 1000 eilandjes en talrijke stadcentra die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. 

Met een verblijf bij een van de mooiste stranden van Europa, een bezoek aan de plaatsen Mostar, Dubrovnik en Split is dit een heerlijke vakantiebestemming. Ontdek Kroatië; u zult versteld staan van de schoonheid van dit land.

Het overnachtingshotel op zowel de heen- als terugweg in Kroatië is het 3-sterren hotel Bura gelegen in Senj. Het hotel is gelegen in het centrum en beschikt over een restaurant, een terras, gratis WiFi en een lift. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, föhn, airco en tv. Beoordeling Booking.com 8.3.

Het hoofdhotel tijdens deze vakantie is het 4-sterren hotel Bella Vista, gelegen aan een baai in Drvenik. Het strand vinden we op 50 meter van het hotel, er zijn leuke terrasjes en de plaats staat bekend om zijn fraaie zonsondergangen. De kamers beschikken over airco, tv, wifi en een eigen badkamer. Het hotel heeft een wellness met o.a. een whirlpool en sauna. In het restaurant krijgt u een goed ontbijt en diner gereserveerd. Beoordeling Booking.com 8.7.

Faciliteiten Hotel Bella Vista****

 • Bar
 • Restaurant 
 • Speciale dieetmenu's (op aanvraag)
 • Gratis Wifi in de gehele accommodatie
 • Terras
 • 24-uursreceptie

Kamer

 • Badkamer met douche of bad
 • Toilet
 • Airconditioning
 • Föhn
 • Minibar

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis op bent gehaald, verzamelen we bij het restaurant en na een kopje koffie vertrekken we om aan te komen in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

Dag 2 - Oostenrijkse Alpen en Slovenië
Na een vroeg ontbijt vervolgen we onze reis en rijden we door de Oostenrijkse Alpen en Slovenië naar Crikvenica. We worden hier verwacht voor het diner en een overnachting. Deze mooie badplaatsen hebben een levendig centrum met een leuke haven en veel terrasjes.

Dag 3 - Watervallen Krka o.l.v. gids en aankomst Drvenik
We vervolgen ons reis naar Drvenik. De route leidt ons langs de kust van Kroatië. We hebben hier een mooie uitzicht over de Adriatische zee. We maken een stop bij het nationale park Krka. Hier vinden we de watervallen van Krka. We volgen de rivier die uitkomt bij Sibenik en in deze oude badplaats maken we een stop. Voor het diner worden we in ons hotel in Drvenik verwacht.

Dag 4 – Split en bezoek kathedraal o.l.v. gids
Na een goed ontbijt rijden we naar Split. De historische stad heeft veel te bieden. We vinden hier onder andere de prachtige kathedraal van Sint-Domnius, ook wel kathedraal van Split genoemd, behorend tot het Paleis van Diocletianus. Het paleis wordt beschouwd als één van de oudste en best bewaarde paleizen in de wereld. Wij brengen vandaag een bezoek aan de kathedraal. Naast de kathedraal staat een klokkentoren, gebouwd in Romaanse stijl in de 12e eeuw. Het Peristil plein, is een voormalige Romeinse binnenplaats, waar Diocletianus verscheen aan zijn toegewijde onderdanen. Twee 3500 jaar oude Egyptische sfinxen die door de voormalige keizer naar de stad zijn gebracht, staan er nog steeds. Breng ook een bezoekje aan de dagelijkse markt, kraampjes met groenten en fruit, kleding, schoenen, tassen, hoeden en prachtige handgemaakte spullen zijn het bekijken waard.

Dag 5 - Neretva dal en Mostar o.l.v. gids
De tour leidt ons door het Neretva dal en Mostar. Het Neretva dal is een compleet ander landschap dan de rest van de omgeving. Door de eeuwen heen heeft de rivier Neretva een mooi vlak dal gecreëerd dat erg vruchtbaar is en waar veel groente en fruit wordt geteeld. We volgen de rivier en komen uit in Mostar. De stad is ontwikkeld in de 15e en 16e eeuw waar het diende als Ottomaanse grensplaats (het grote Turkse rijk). We vinden hier de bekende brug “Stari Most” en een prachtig oud centrum. Beiden waren zwaar beschadigd tijdens de laatste Balkanoorlog en zijn met hulp van het UNESCO comité weer opgebouwd. De wederopbouw van de brug wordt gezien als een symbool van verzoening. Deze dag rijden we met een lokale touringcar en een aparte gids die ons zal rondleiden in Mostar.

Dag 6 - Vrije dag
Vrije dag. Vanuit het hotel loopt u in 50 meter naar het strand. 

Dag 7 - Dubrovnik o.l.v. gids
We bezoeken de "parel van de Adriatische zee": Dubrovnik. De stad behoort tot één van de topbestemmingen van Kroatië. De havenplaats is omringd door een stadsmuur met aangrenzend de helderblauwe Adriatische kust. We vinden er met marmer bestrate pleinen, een prachtige kerk en gezellige straatjes. De gids laat ons al het moois van de stad zien. Voor het diner worden we weer in ons hotel verwacht.

Dag 8 – Bezoek eiland Korčula en wijnproeverij o.l.v. gids
Vandaag brengen we een bezoek aan het eiland Korčula. Het is een eiland vol tradities, oude dorpjes, bossen, wijngaarden, olijfgaarden en prachtige stranden. Het eiland staat ook bekend om haar witte wijnen gemaakt van van pošip en grk druiven. De grootste plaats op het eiland heet ook Korčula, maar wordt vaak klein Dubrovnik genoemd, vanwege haar typische oude gebouwen met oranje daken en prachtige stadsmuren. U krijgt hier een rondleiding van ongeveer een uur en verder nog vrije tijd om zelf rond te kijken. We sluiten het bezoek aan het eiland af met een wijnproeverij.

Dag 9 - Vrije dag of bezoek Makarska Riviera
Een lekkere dag vrij bij het hotel (overigens kunt u de gehele reis zelf de keuze maken of u bij het hotel blijft of met de excursies mee gaat) of ga met de touringcar mee naar Makarska Riviera. Slenteren door de straten van Makarska stad is heerlijk genieten van de mediterrane sfeer, u komt langs kerken, musea, winkeltjes en terrasjes.

Dag 10 - Zadar en Crikvenica
We nemen afscheid van ons hotel in Drvenik en de prachtige locatie en rijden naar Crikvenica voor diner en overnachting. Onderweg maken we een stop in Zadar.

Dag 11 - Slovenië en Oostenrijkse Alpen
We beginnen weer aan onze terugreis. Tijdens de reis komen we panoramische landschappen tegen. Door het heuvelachtige Slovenië en de Alpen komen we aan in Zuid Duitsland voor het diner en de overnachting.

Dag 12 - Terugreis
Voordat u door de taxi weer naar huis wordt gebracht, sluiten we de reis af met een heerlijk afscheidsdiner.

 

Inclusief

gids van dag 3 tot 9
extra gids In Mostar en Dubrovnik
watervallen van Krka
excursie Split
entree kathedraal
excursie Mostar
excursie Dubrovnik
excursie eiland Korcula
wijnproeverij
afscheidsdiner
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

overige entreegelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden 

Kroatië

Kroatië is een land aan de Adriatische Zee met een oppervlakte van 56.691 km². Kroatië is ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. Ten westen van Kroatië ligt Italië en ten noorden van Kroatië liggen Oostenrijk en Hongarije. Kroatië heeft 31.067 km² territoriale wateren.

Ten oosten en zuiden van Zagreb is Kroatië laag en vlak. Hier stromen de Sava, Kupa en Drava. Ook het vruchtbare Slavonië is laag en vlak.

Landschap
Istrië is een groot onderdeel van noord-west Kroatië. Onder zuidwest Kroatië valt de gehele Dalmatische kuststreek tot bij de baai van Kotor met de ketens van de Dinarische Alpen en het hoogland Lika. In de provincie Split ligt de hoogste berg van Kroatië, de Dinara met een hoogte van 1831 meter.

Kroatië heeft veel meren, waarvan de plitvice meren de bekendste zijn. Toch zijn is het visrijke Vranameer ten zuidwesten van Zadar veel groter. In het noorden van het land zijn vele grotere en kleinere rivieren. De Drava, een zijrivier van de Donau, is de bekendste rivier. Tevens vormt deze rivier de grens met Hongarije. Een andere zijrivier van de Donau is de Save. Er liggen 1185 eilanden voor de kust. Hiervan zijn er 66 bewoond. Krk en Cres zijn de grootste eilanden. Krk is met een brug verbonden met het vasteland.

Flora & fauna
Er zijn in Kroatië 4300 soorten planten en 278 soorten bomen en struiken te vinden. De cipressen zijn kenmerkend voor Kroatië. Ook de olijfbomen vallen op en de lavendel, oleander en brem als de lagere vegetatie. In de bergen is het plantenleven het rijkst. In de zomer leggen de bloemen een kleurrijk tapijt over de bergweiden. De orchidee, edelweiss en gentiaan zijn enkele beschermde soorten die daar bloeien. In het Velebit gebergte is de grootste variatie aan planten te vinden. Meer dan 2700 verschillende planten komen hier voor, waaronder de bedreigde edelweiss. Het bos bedekt in totaal 23% van de bodem van Kroatië. 

Er zijn veel verschillende dieren in Kroatië te vinden. De wilde zwijn, vossen, hazen, verschillende hertensoorten, fazanten en zelfs beren komen in Kroatië voor. Onder strikte voorwaarden in de jacht toegestaan. Beschermde dieren die in Kroatië voorkomen zijn oa 6 soorten vlinders, 322 soorten vogels, 35 zoogdieren waaronder 29 vleermuissoorten, een zeldzame bosmier, reptielen, slakken en diverse kikkers.

Wolven komen in Kroatië nog in het wild voor. De Adriatische zee is rijk aan vis.

Hoofdstad
De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, gelegen in de provincie Zagreb. Zagreb heeft ca 700.000 inwoners en ligt in het noorden van Kroatië, vlak bij de grens met Slovenië, aan de rivier de Sava en aan de voet van het gebergte Medvednica aan de rand van de Pannonische vlakte.

Taal
De officiële taal van Kroatië is het Kroatisch. Door 4% van de bevolking wordt een minderheidstaal gesproken zoals Italiaans, Hongaars, Duits, Slowaaks en Tsjechisch.

Klimaat
Er is een grote verscheidenheid aan klimaten in Kroatië wat varieert van Mediterraan langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. In de zomer zorgt de wind voor een verkoelende bries aan de kust. De temperatuur ligt tussen de 10 graden (winter) en de 26 graden (zomer). In het binnenland zijn er droge, hete zomers en koude, natte winters. Daar ligt de temperatuur in januari rond het vriespunt en in augustus rond de 24 graden.

In de bergen ligt de temperatuur in de winter tussen -5 en o graden en in de zomer rond de 18 graden. In de winter kan het er ook flink sneeuwen terwijl de zomers aangenaam fris zijn.

Kroatië heeft ca 2500 uur zon per jaar. 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

9

2

2

13

februari

10

3

3

13

maart

13

5

5

13

april

17

9

7

14

mei

21

13

8

17

juni

25

16

9

21

juli

28

19

10

24

augustus

28

18

10

25

september

24

16

8

23

oktober

19

12

6

20

november

15

7

4

17

december

11

3

3

15

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!