Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
216 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis 11 dagen Noorwegen, Noorwegen

vanaf€ 1.899,-

Bekijk beschikbaarheid

Busreis 11 dagen Noorwegen

Rondreis Noorwegen, een ware belevenis

We genieten van de ongerepte en beeldschone natuur met de schitterende Geirangerfjord, het grootste gletsjergebied van Europa, de met sneeuw bedekte bergtoppen en de machtige vergezichten. Tijdens deze reis genieten we onder andere van de overtochten met Color Line, al een kleine cruise op zich, en de onvergetelijke treinrit met de Flambaan. Laat u betoveren door Noorwegen.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Rondreis Noorwegen, een ware belevenis

We genieten van de ongerepte en beeldschone natuur met de schitterende Geirangerfjord, het grootste gletsjergebied van Europa, de met sneeuw bedekte bergtoppen en de machtige vergezichten. Tijdens deze reis genieten we onder andere van de overtochten met Color Line, al een kleine cruise op zich, en de onvergetelijke treinrit met de Flambaan. Laat u betoveren door Noorwegen.

We overnachten in de onderstaande hotels of gelijkwaardige hotels.

Milling Hotel Park**** in Middelfart, Beoordeling Booking.com 8.0 – reis met vertrek op 11-06-2024.
First Hotel**** in Kolding, Beoordeling Booking.com 8.0 – reis met vertrek op 03-08-2024.
Quality Hotel*** in Kongsberg, Beoordeling Booking.com 7.7
Stalheim Hotel*** in Stalheim, Beoordeling Booking.com 8.0
Hotel Union**** in Geiranger, Beoordeling Booking.com 8.4
Vestnes Fjordhotell*** in Vestnes, Beoordeling Booking.com 7.6
Clarion Collection Hotel Astoria*** in Hamar, Beoordeling Booking.com 8.1
Nachtferry Color Line met verblijf in een binnenhut

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, rijden we naar ons hotel in Kolding voor diner en overnachting.

Dag 2 - Overtocht Denemarken - Noorwegen
Na het ontbijt rijden we door naar Hirtshals, het noordelijkste deel van Denemarken. Hier schepen we in op de ferry van de Color Line voor de overtocht naar Larvik, Noorwegen. We overnachten in het nabij gelegen Kongsberg.

Dag 3 - Natuurschoon Noorwegen
Door de imposante bergwereld rijden we door het Hallingdal naar ons hotel in Stalheim voor diner en overnachting.

Dag 4 - Treinrit Flåmbaan
De tocht met de Flåmbaan tussen Myrdal en Flam vormt een van de hoogtepunten van de rondreis. Een schitterende treinreis tussen de plaatsen Flåm en Mydral. Op de 20 km lange reis kunt u genieten van een van de mooiste berglandschappen die Noorwegen te bieden heeft, met een wisselend panorama van torenhoge bergen en imposante watervallen. We overnachten wederom in Stalheim.

Dag 5 - Bezoek gletsjer
Een onvergetelijke dag staat op het programma. We rijden langs de Nordfjord over een indrukwekkende weg met wisselende uitzichten op de gletsjer(tong) naar het eind van het Briksdal. Hier staan voor ons 6-persoons elektrische autootjes klaar voor het laatste stukje naar de gletsjer, langs machtige watervallen. We rijden door naar ons hotel in Geiranger, waar we twee nachten verblijven.

Dag 6 - Geirangerfjord, de Zeven Zusters en Dalsnibba
Na het ontbijt gaan we in Geiranger aan boord van de veerboot en maken we een prachtige tocht naar Hellesylt. Met de veerboot maken we een tocht over de Geirangerfjord langs de zeven watervallen, de Zeven Zusters genaamd. Tevens zullen we met de touringcar de Dalsnibba beklimmen, het hoogste punt dat we in Noorwegen met de touringcar kunnen bereiken. Onderweg zien we machtige panorama's over bergen en fjorden.

Dag 7 - Bezoek Noors fjordencentrum en prachtige vergezichten
's Morgens brengen we een interessant bezoek aan het Noorse fjordencentrum, waar u een goed beeld krijgt van het harde leven van de vroegere bewoners aan het Geirangerfjord. We maken een tocht over de Trollstigen, een ongelofelijk stukje wegenbouw, waardoor we kunnen genieten van de ongeëvenaarde natuur. We rijden door naar Vestnes waar we twee nachten verblijven.

Dag 8 - The Atlantic Road
Deze Atlantische weg slingert aan de rand van de oceaan van eiland tot eiland, over bruggen en rotsen. Dwars door de ruige natuur van Noorwegen. Onderweg zijn er vele mogelijkheden om een stop te maken en te genieten van de mooie natuur.

Dag 9 - Peer Gynt-route
Na het heerlijke ontbijt verlaten we ons hotel en gaan wederom een prachtige dag beleven. Vandaag rijden we één van de bekendste routes van Noorwegen (als het weer het toelaat), de Peer Gynt-route. De weg voert door het berglandschap met uitzichten op het Rondanemassief, Jotunheimen en Dovrefjell. We overnachten onze laatste nacht in Noorwegen in Hamar.

Dag 10 - Nachtcruise
We rijden door naar Oslo en na een korte rondtour schepen we in voor een prachtige minicruise met de Color Line naar Kiel. We overnachten in binnenhutten. Voor het diner worden we verwacht in het restaurant van de ferry.

Dag 11 Terugreis
In de ochtend arriveren we in Kiel en rijden naar Nederland. Alvorens u weer wordt thuisgebracht hebben we ter afsluiting van deze reis nog een prima diner.

Inclusief

overtocht Hirtshals - Larvik
overtocht Oslo - Kiel met overnachting in binnenhut
treinrit Flambaan
bezoek gletsjer met 4x4 golfcar
bezoek Fjordcentrum
excursie Dalsnibba
bootvaart Geiranger - Hellesylt
excursie The Atlantic Road
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches
Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Noorwegen

Noorwegen is een lang, smal land in het uiterste Noordwesten van europa. De Noordelijke grens ligt op ongeveer dezelfde hoogte als Alaska en Zuid-Groenland. Noorwegen heeft een buitengewoon prachtige natuur.

Noorwegen grenst in het Noorden aan de Noordelijke IJszee. De Noordkaap is de meest noordelijke plaats. Noorwegen grenst in het zuiden aan de Noordzee en het Skagerrak. In het oosten grenst Noorwegen aan Zweden, Finland en Rusland.

Noorwegen heeft een oppervlakte van 385.155 km² en 5 miljoen inwoners.

Landschap
Noorwegen kent 4 landschappen. Het dichtstbevolkte gebied is het Ostlandet met de meest uitgestrekte bossen en drukst bezochte vakantiegebieden. De met sneeuw bedekte bergen en beroemde fjorden liggen in het Vestlandet. In het midden van Noorwegen ligt Troendelag wat een betrekkelijk vlak en vruchtbaar gebied is. Nordlandet bestaat uit eilanden, fjorden en bergen. De poolcirkel loopt dwars door dit gebied en de Samen (Lappen) wonen hier. Circa 340 miljoen jaar geleden bestond het Noorse bergland. Het bergland werd tijdens de ijstijden bedekt met een 2000 meter dikke ijslaag. De diepe kloven in het landschap ontstonden door de gletsjers. Nu zijn dit de fjorden die tientallen kilometers landinwaarts reiken. De Sognefjord reikt met 204 km het verst landinwaarts. 

Tussen Oslo en Trondheim liggen de hoogste bergtoppen. Met ca 2650 meter zijn de Galdhoepiggen en de Glittertind de hoogsten. Het grootste deel van Noorwegen ligt boven de 500 meter, een kwart zelfs boven de 1000 meter. De Fjell, een onbewoonde rostachtige hoogvlakte, is vaak tussen de fjorden te vinden. In Noorwegen zijn uitgebreide gletsjergebieden te vinden. Met 815 km² is de Jostedalsbreen het op één na grootste gletsjerveld van Europa. Door de vele stroomversnellingen en watervallen zijn de rivieren en beken onbevaarbaar voor de scheepvaart. Circa 3% van de totale oppervlakte bestaat uit landbouw, een nog kleiner percentage bestaat uit wegen en steden. Bossen bedekken een kwart van Noorwegen, de rest wordt bedekt door bergen, meren en rivieren. Van de 15.000 eilanden die bij Noorwegen horen, zijn er circa 2.000 bewoond.

Flora & fauna
In het zuiden van Noorwegen ligt de boomgrens op ca 1000 meter. Deze daalt geleidelijk en bereikt vlakbij de Noordkaap het zeeniveau. Zeventig procent van de bebossing bestaat uit naaldbossen, maar er komen ook loofbossen voor. De noordelijkste uitlopers van de Midden-Europese loofbossen met de eik, ruwe iep, gewone es, hazelaar, Noorse esdoorn en meelbes zijn in het zuiden van Noorwegen te vinden. De vegetatie blijft in het noorden en de hoger gelegen gebieden beperkt tot een soort struikgewas dat uit dwergberken en jeneverbessen bestaat. Vele moerasplanten, heide en rendiermos groeien op de hoogvlaktes. Langs de kust is op veel plaatsen de vruchtbare bovenlaag verdwenen en groeit er niet veel meer. De dalen en kloven zijn vochtig en voedselrijk. Hier groeit een naaldwoudtype met varens en manshoge kruiden. Wilde vruchten zoals frambozen, bosbessen en wilde aardbeien zijn in de bossen van Midden-Noorwegen te vinden. Paddestoelen komen in loof- en dennenbossen voor. 

De eland is één van de bekendste grote dieren in Noorwegen. Deze komt vooral veel voor in het noorden van het land. De vele meest tamme rendieren leven vooral in de provincie Finnmark en worden als vee gebruikt door de Samen. De wilde rendieren leven oa op de Dovrefjell. Na de 2e Wereldoorlog zijn de muskusossen opnieuw uitgezet. Zij werden tijdens de oorlog opgegeten door een gebrek aan voedsel. Er komen enkele wolven voor, die vaak afkomstig zijn uit Zweden. Dankzij de strenge bescherming komen grote dieren als de veelvraat, lynx en bruine beer nog steeds voor. Op de poolvos en poolhaas wordt gejaagd vanwege hun pels, zij komen daardoor steeds minder voor. Nu behoren ook zij tot de  beschermde dieren. 

De lemming, een soort woelmuis, is een bijzonder dier. Eén keer per 3-4 jaar verplaatsen ze zich door overbevolking massaal over de bergen, door dalen en steken rivieren en meren over richting de westkust. Hierbij storten ze zich ook blind in een ravijn waarmee ze zichzelf de dood injagen. 

Er zijn vele watervogels te vinden in Noorwegen: meeuwen, eenden, papegaaiduikers en zeekoeten komen hier veel voor. Er zijn eilanden voor de kust waar meer dan 200 vogelsoorten voorkomen. De auerhoen komt landinwaarts veel voor. Mede dankzij de hoge zeewatertemperatuur door de Warme Golfstroom is de zee voor de kust zeer rijk aan vis. In de Noordelijke IJszee komen enkele walvissoorten voor. Ook makreel, kabeljauw en koolvis komen veel voor. De zeewolf, heilbot en platvis komen minder vaak voor. Zalm, baars, forel, snoek en brasem leven in de meren en rivieren. Reptielen zijn zeer zeldzaam, de adder komt alleen in het zuiden voor, maar de kleine levendbarende hagedis komt ook in het in het noorden van Noorwegen voor. Muggen komen vooral in Finnmark veel voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Noorwegen is Osle met ca 620.000 inwoners. Oslo ligt aan het begin van de Oslofjord in het zuidoosten van het land.

Taal
In Noorwegen wordt voornamelijk Noors gesproken. In Noord-Noorwegen spreken de Samen Samisch.

Klimaat
Gezien de positie op de wereldkaart heeft Noorwegen een mild klimaat. In de winter wordt het er vrij koud onder invloed van de Atlantische Oceaan, maar gezien de breedtegraden waar Noorwegen zich bevindt kan het makkelijk kouder worden. Door de Atlantische Golfstroom zorgt er ook voor dat het zeewater bijna nooit bevriest. Alleen tijdens zeer extreme winter kan het zeewater in het uiterste noorden van Noorwegen bevriezen.

In het zuidwesten en zuiden heeft het kustgebied een gematigd zeeklimaat met milde winters en zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Enkele kleine plekjes langs het westelijk kustgebied hebben een koel zeeklimaat waar de temperatuur zowel in de zomer als in de winter lager liggen dan in het zuiden.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

-1

-7

1

5

februari

-1

-7

2

4

maart

4

-4

3

5

april

8

0

5

6

mei

14

6

7

10

juni

19

10

8

14

juli

20

11

7

16

augustus

20

10

6

18

september

13

7

5

15

oktober

8

4

3

12

november

3

-2

2

8

december

1

-5

1

6

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!