Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Tsjechië, Tsjechië

Busreis Tsjechië

Busreis Tsjechië, Karlovy Vary met verblijf in een prachtig vijf-sterren hotel

Tsjechië kent een rijke geschiedenis en heeft vele historische steden, kastelen, burchten en kuuroorden. Tijdens deze reis verblijven we in het bekendste kuuroord van Tsjechië, namelijk Karlovy Vary. In deze plaats zijn nog vele historische gebouwen te zien. Ook brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië, Praag en aan Mariánské Lázne. Tijdens deze reis verblijven we in een heerlijk 4-sterren hotel in het centrum van Karlovy Vary (Karlsbad).

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Tsjechië, Karlovy Vary met verblijf in een prachtig vijf-sterren hotel

Tsjechië kent een rijke geschiedenis en heeft vele historische steden, kastelen, burchten en kuuroorden. Tijdens deze reis verblijven we in het bekendste kuuroord van Tsjechië, namelijk Karlovy Vary. In deze plaats zijn nog vele historische gebouwen te zien. Ook brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië, Praag en aan Mariánské Lázne. Tijdens deze reis verblijven we in een heerlijk 4-sterren hotel in het centrum van Karlovy Vary (Karlsbad).

We overnachten in het 5-sterren hotel Imperial. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het statige gebouw is begin 1900 gebouwd en is een bezienswaardigheid in Karlovy Vary. U zult versteld staan van de schoonheid van het gebouw, zowel van het interieur als van het exterieur. In het hotel bevindt zich een uitgebreide spa met binnenzwembad. In de bar wordt op diverse avonden live muziek gespeeld. De ruime kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad of douche, tv, minibar, gratis internet en een kleine zithoek. In het rookvrije restaurant wordt het ontbijt en diner verzorgd, veelal met nationale gerechten.
Beoordeling Booking.com 8.4. 

Faciliteiten hotel Imperial*****

 • Restaurants
 • Stijlvol café
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Fitnessruimte
 • Wellness faciliteiten zoals een binnenzwembad, Hot tub/Jacuzzi, sauna en massage
 • Biljart
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Wisselkantoor
 • Geldautomaat nabij receptie
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Roomservice
 • Frisdranksnackautomaat

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Föhn
 • Electrische waterkoker
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Minibar

Dag 1 – Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie. Na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint onze vakantie, dus geen landelijke ophaalroute. Voor het diner worden we in ons hotel in de omgeving van Erfurt verwacht.

Dag 2 – Erfurt
Na een rustig ontbijt vervolgen we onze reis en brengen we eerst een bezoek aan Erfurt, de op één na oudste stad van Duitsland. U kunt hier op eigen gelegenheid rondkijken. Op de Domplatz staat de Mariendom, een imposante kerk met een brede trap die naar de ingang leidt. Naast de Dom staat de Severuskerk en kenmerkend zijn de drie spitse torens. Wandel over de Krämerbrücke en sta even stil op de vismarkt om het Rathaus te aanschouwen. We worden aan het eind van de dag in ons hotel in Karlovy Vary verwacht.

Dag 3 – Moser glasfabriek en de Ertsgebergte
We beginnen de dag met een bezoek aan de Moser glasfabriek. Het bijzondere aan dit Boheemse Kristal is dat er geen lood aan toegevoegd is. U krijgt hier een rondleiding waarbij u kunt zien hoe de glasblazers te werk gaan. We rijden door naar het Ertsgebergte, met 1244 meter is de Klinovec de hoogste top van het Ertsgebergte. De top bereiken we met een kabelbaan. U heeft hier de gelegenheid om een terrasje te pakken. We vinden hier ook een uitzichttoren vanwaar u een prachtige uitzicht heeft over de omgeving.

Dag 4 – Karlovy Vary o.l.v. gids
Vandaag brengen we een bezoek de prachtige stad Karlovy Vary (Karlsbad). De gids haalt ons op van het hotel waarna we een wandeling maken door de stad. We vinden hier prachtige gebouwen uit de 18de en de 19de eeuw en brede promenades gelegen in een groene omgeving. De bronnen zijn in de 14de eeuw ontdekt door Karel de IV. Vele beroemdheden bezochten deze stad, denk aan Tsjaar Peter de Grote, Maria Theresia, Beethoven, Brahmsi en Karl Markx. De stad ademt een heerlijke een relaxte sfeer uit. Na de rondwandeling kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen.

Dag 5 – Mariánské Lázna o.l.v. gids
We rijden door het mooie natuurgebied Slavkovsky Ies naar Mariánské Lázna (Mariënbad). Deze stad is wereldberoemd vanwege de medische resultaten en goede natuurlijke bronnen, maar ook door de schilderachtige en betoverende ligging in een groene zone van zorgvuldig onderhouden bossen. De plaats is rijk aan natuurschoon en onuitputtelijke minerale bronnen. In de stad zelf zijn 40 waterbronnen te vinden, in de omgeving nog eens 100. Door de diversiteit aan minerale bronnen kunnen hierdoor, in tegenstelling tot andere spa’s, veel ziekten worden behandeld. Op de terugweg zullen we nog een stop maken in Tepla bij een prachtig klooster.

Dag 6 – Praag o.l.v. gids
Voor vandaag staat de Tsjechische hoofdstad Praag op het programma. De stad is amper aangetast door oorlogen of natuurgeweld en heeft daardoor ook weinig nieuwbouw. Het resultaat hiervan is dat Praag één groot openluchtmuseum is. Ontdek de stad van de meer dan 500 torentjes. We maken een rondwandeling door de stad. Na de rondwandeling krijgt u de gelegenheid om zelf de stad verder te bezoeken. De stad telt een groot aantal bezienswaardigheden en wat u zeker niet mag missen zijn de Praagse Burcht, de Karelsbrug, het Oude Stadsplein met de beroemde astronomische klok en de Sint-Vituskathedraal.

Dag 7 – Vrije dag Karlovy Vary
Vandaag kunt u de dag zelf indelen, er is voldoende te zien en te beleven in Karlovy Vary.

Dag 8 – Kassel
Na het ontbijt verlaten we Karlovy Vary en rijden we naar Kassel. Kassel staat bekend om de verhalen van de gebroeders Grimm. In Kassel bezoeken we het Bergpark en Schloss Wilhelmshöhe, een park in Engelse landschapstijl en erin gelegen het paleis. We vinden hier ook het Herculesmonument en de grote cascaden. U bent vrij het park of het kasteel te bezoeken (niet in begrepen). Voor het diner worden we in ons hotel verwacht.

Dag 9- Terugreis
Het laatste dag van de reis is aangebroken. Halverwege de middag rijden we Nederland binnen. We sluiten de reis af met een heerlijk afscheidsdiner waarna u door de taxi weer naar huis wordt gebracht.

Inclusief

bezoek Erfurt
entree Moser glasfabriek
rondtoer Ertsgebergte
kabelbaan
excursie Karlovy Vary o.l.v. gids
excursie Mariánské Lázne o.l.v. gids
excursie Praag o.l.v. gids
bezoek Kassel
afscheidsdiner
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

niet vermelde entrees en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Tsjechië

De republiek Tsjechië ligt in Midden-Europa. Met een oppervlakte van 78.864 km² is Tsjechië ongeveer 2x zo groot als Nederland. Tsjechië is geheel omringd door landen, te weten Polen in het noordoosten, Slowakije in het oosten, Oostenrijk in het zuiden en Duitsland in het westen en noordwesten.

Landschap
Tsjechië kent veel verschillende landschapsvormen. De opeenvolgende bekkenvormige laagvlaktes worden door gebergtes van elkaar gescheiden. Boheems Massief met bekkens en gebergten

Het Boheems Massief omsluit de Boheemse laagvlakte met een geplooid gebied. In het noorden omvat het het Sudetengeberhte met de Snežka als hoogste top (1603 meter) in het Reuzengebergte. Dit Reuzengebergte is een Nationaal Park en over het algemeen begroeid met naaldbomen. De Elbe ontspringt ook in het Reuzengebergte. Het Ertsgebergte ligt ten westen hiervan en is rijk aan delfstoffen, waaronder bruinkool. Het vulkanische Duppauergebergte ligt aan de voet hiervan met veel minerale bronnen. Deze bronnen zijn de aanleiding geweest tot het ontstaan van de Tsjechische kuuroorden. Het Fichtelgebergte en het Boheemse Woud met een gemiddelde hoogte van circa 1150 meter liggen ten zuidoosten van het Duppauergebergte. In het zuiden bestaat de Boheemse laagvlakte uit het lage massief van Zuid-Bohemen en oa het Luschnitzet bekken. Een aantal rivieren, waarvan de Moldau de bekendste is, stromen door deze laagvlakte. Het heuvellandschap van het Brdawoud en de heuvellandschappen van Noordwest-Bohemen ligger ten noordwesten van de laagvlakte. De Bohemen wordt in het oosten door de Moravische hoogten van Moravië gescheiden. Het Boheems Paradijs, een natuurgebied met grillige zandsteenrotsen ligt aan de voet van Jizerské hory. De Tsjechische Karst is bekend om zijn druipsteengrotten en ligt vlak bij Praag.
Dit gebied bestaat uit sedimenten en vulkanische gesteenten en ligt tussen het Boheemse en Moravische deel. Over het algemeen is Moravië betrekkelijk vlak met lage bergene n heuvels van het Boheems-Moravisch Hoogland in het westen.

Flora & fauna
Men vindt in de bergachtige gebieden de rijke veelzijdige flora van Midden-Europa: uitgestrekte bossen met zowel naaldhout (arve, grove den, spar, taxus en lariks) als loofhout (lijsterbes, esdoorn, beuk, eik en berk). Daarnaast zijn er vele soorten orchideeën, de berendruif en vele ander planten die alleen in Tsjechië voorkomen. Men treft vaak een parkachtig landschap aan in de rivierdalen. Tsjechië bestaat voor circa 30% uit bos. 

Ook de dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter. Op de bergen komen alpien aandoende dieren voor, zoals de gems, marmot, sneeuwmuis en moeflon. De lynx en de wilde kat komen nog sporadisch voor. De zeldzame witte hert komt alleen nog in het natuurreservaat ZehuSice bij Kutna Hora voor. In de wateren komen palingen, forellen, snoeken en karpers voor. Grote meervallen komen in de grote stuwmeren voor. In het hele land zijn ooievaars te vinden en in de Donauvlakte komen vele watervogels voor. Enkele andere bijzondere vogels zijn de drieteenspecht in het Reuzengebergte en de Mala Fatra en de steenardend.

Hoofdstad
De hoofdstad van Tsjechië is Praag met ca 1,2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 469 km². Vanwege de vele bezienswaardigheden en het oude centrum is Praag één van de meest toeristische steden van Europa.

Taal
In Tsjechië wordt Tsjechisch gesproken. Oudere mensen spreken vaak ook nog Duits terwijl de jongeren ook Engels spreken.

Klimaat
Er zijn 3 verschillende klimaten in Tsjechië: een gematigd landklimaat met koelere winters, een gematigs zeeklimaat met zachte zomers en vrij milde winters en een koel landklimaat. Vooral in de hoger gelegen gebieden komen lagere temperaturen en meer neerslag voor. Aanmerkelijk droger zijn de lager gelegen gebieden rond Brno en Praag. De invloed van zee is zeer beperkt in Tsjechië. Door de bergen wordt de neerslag tegengehouden wat zorgt dat de lager gelegen gebieden relatief droog zijn. 

 

gem. max. temp. (°C)

gem. min. temp. (°C)

gem. zonuren per dag

januari

0

-6

2

februari

2

-5

2

maart

7

-2

4

april

12

1

6

mei

17

5

7

juni

20

9

7

juli

21

11

7

augustus

22

12

7

september

19

9

5

oktober

13

4

4

november

5

-1

2

december

1

-4

2

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!