Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
215 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Laax, 9 dagen Graubunden, Zwitserland

Busreis Laax, 9 dagen Graubunden

Busreis Zwitserland van natuur tot mooie steden, van een treintocht tot een rondrit

Beleef een echte bergzomer in Zwitserland; het hart van de Alpen. We vinden hier niet alleen prachtige bergen maar ook chique steden met een rijke historie, prachtige meren en natuurlijk de flora en fauna. Tijdens deze reis worden we verwend met een adembenemende treinrit die tot de mooiste trajecten van de wereld behoort: de Bernina Express. Deze moderne treinen zijn van alle gemakken voorzien zoals airconditioning en panoramische wagons, zodat u een schitterend uitzicht heeft. We overnachten in een gemoedelijk 4-sterren hotel in Laax.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Natuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Zwitserland van natuur tot mooie steden, van een treintocht tot een rondrit

Beleef een echte bergzomer in Zwitserland; het hart van de Alpen. We vinden hier niet alleen prachtige bergen maar ook chique steden met een rijke historie, prachtige meren en natuurlijk de flora en fauna. Tijdens deze reis worden we verwend met een adembenemende treinrit die tot de mooiste trajecten van de wereld behoort: de Bernina Express. Deze moderne treinen zijn van alle gemakken voorzien zoals airconditioning en panoramische wagons, zodat u een schitterend uitzicht heeft. We overnachten in een gemoedelijk 4-sterren hotel in Laax.

We verblijven in het 4-sterren hotel Laaxerhof, in het pittoreske, bergachtige gebied van Laax-Murschetg. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, binnenzwembad, sauna, hottub en gratis Wifi. De kamers beschikken over bad of douche/toilet, föhn, tv, kluisje, minibar, zithoek en balkon. Tegen toeslag: gebruik van solarium en massage. Beoordeling Booking.com 8.4

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Bar
 • Zwembad
 • Lift
 • Wifi (gratis)
 • Gebruik solarium en massage (tegen betaling)

Kamer

 • Balkon
 • Televisie
 • Minibar
 • Kluisje
 • Föhn 
 • Bank
 • Salontafel
 • Bureau
 • Bad of douche
 • Toilet

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie, na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint de vakantie. Dus geen landelijke ophaalroute. We rijden naar ons hotel voor de overnachting.

Dag 2 - Zürich
We rijden door naar Zwitserland; voordat we in ons hotel arriveren brengen we een bezoek aan Zürich, de grootste stad van Zwitserland. De stad heeft twee gezichten: we vinden hier chique winkelstraten en de wel bekende Zwitserse banken, maar ook het idyllische oude stadscentrum. 
Voor het diner worden we in het hotel verwacht in Laax.

Dag 3 - Bernina Express
We rijden naar de Alpenstad Chur, het vertrekpunt van de Bernina Express. De 4 uur durende tocht voert ons naar Tirano. De tocht opent steeds weer nieuwe perspectieven op de magische bergpartijen, over bruggen, viaducten langs kolkende en wilde beken en de gletsjer. Dit prachtige traject is reeds 100 jaar oud en behoort ook tot het UNESCO werelderfgoed.

Dag 4 - Bezoek Schaffhausen
Na een rustige start van de ochtend rijden we naar Schaffhausen. In de middeleeuwse stad, vlakbij de Duitse grens gelegen, kunt u maar liefst 171 erkers ontdekken en kijk ook eens omhoog naar de mooie gevels. De oude binnenstad is bijna geheel autovrij, dus u kunt op uw gemak door de straatjes slenteren. De stad staat ook bekend om de Rheinfall, de grootste waterval van Europa.

Dag 5 - Vrije dag
Vandaag lekker een vrije dag. Maak een wandeling door de schitterende omgeving of bezoek het plaatsje Laax.

Dag 6 - Rondrit Alpen en bezoek Bellinzona
Vandaag maken we een schitterende route door de Alpen naar Bellinzona, een stad in Zuid-Zwitserland, hoofdstad van het kanton Ticino. De stad ligt op de linkeroever van de Ticino, op een kruispunt van wegen en spoorwegen De fraai gelegen stad wordt beheerst door drie hooggelegen kastelen, en het bezit een 13de-eeuwse kerk (San Biagio) met 14de- en 15de-eeuwse fresco's; de Santa Maria delle Grazie dateert uit de 16de eeuw. Onderweg maken we bij de bijzondere bezienswaardigheden een stop.

Dag 7 - Bezoek Chur en bootvaart Walensee
In de ochtend brengen we een bezoek aan de stad Chur. De hoofdstad van Graubunden en de oudste nederzetting in Zwitserland 9000 voor Christus door boeren bewoond. In het autovrije centrum vinden we gezellige winkelstraatjes. In de middag maken we een bootvaart over de Walensee. Dit bergmeer met helder blauw water is een lust voor het oog. Tijdens de bootvaart krijgt u een kopje koffie met gebak aangeboden.

Dag 8 - Luzern
Alweer de laatste dag in Zwitserland. We verlaten het hotel en rijden naar Luzern. Het hart van de oude stad wordt gevormd door drie pleinen: de Weinmarkt, de Hirschenplatz en de Kornmarkt. De overdekte bruggen van de stad zijn beroemd, met name de Kapellbrücke. Dat is een houten brug uit 1333 die als onderdeel van de stadsverdediging over de Reuss werd gebouwd. We rijden door naar ons hotel  voor de overnachting.

Dag 9 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken en na het ontbijt rijden we naar Nederland. We besluiten de reis met een afscheidsdiner, waarna u door de taxi weer thuis wordt gebracht.

 

Inclusief

excursie Zürich
excursie Schaffhausen
Bernina Express
bootvaart
rondrit Alpen
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Zwitserland

De bondsstaat Zwitserland ligt in Midden-Europa en wordt omringd door Duitsland, Oostenrijk, Italië, Liechtenstein en Frankrijk.

Landschap
Het hoogste punt van Zwitserland is de Dufourspitze met een hoogte van 4634 m. Ascona ligt op een hoogte van 196 meter en is daarmee de laagst gelegen plaats. Circa 60% van het land wordt bedekt door de Alpen met een gemiddelde hoogte van 1700 meter. De Matterhorn, Jungfrau en de Eiger zijn enkele bekende bergen in Zwitserland. De Alpen wordt door een oppervlakte van ca 3000 km² bedekt met gletjser en eeuwige sneeuw. De Grosse Aletschgletsjer is met een oppervlakte van 115 km² de grootste gletsjer. Onder de 2000 meter komen over het algemeen geen gletsjers voor. De Alpen zijn tot een hoogte van 2000 meter grotendeels bedekt met bossen. Het Alpenmassief wordt doorsneden door de dalen van de rivieren de Rhône en de Voor-Rijn. 

Het Juragebergte in het noordwesten van Zwitserland neemt ca 10% van het land in. De Jura varieert in hoogte van 700 – 1600 meter met rijk begroeide hellingen en bergruggen. De Zwitserse hoogvlakte (Mitteland) is een heuvelachtig gebied van ca 600 meter tussen de Jura en de Alpen is. In dit gebied liggen ook de meeste steden en landbouwgronden.

Zwitserland wordt doorkruist door vele rivieren, waaronder de Rijn, Rhône, Ticino en de Aare. De Rijn is met een lengte van 375 km de langste rivier, slechts 5% hiervan is bevaarbaar. In Zwitserland zijn circa 1600 meren en meer dan 1000 watervallen te vinden. De grootste waterval van Europa ligt bij Schaffhausen. Het Meer van Genève is met een oppervlakte van 582 km² het grootste meer. Ook het Bodenmeer en het Lago Maggiore bevinden zich in Zwitserland.

Flora & fauna
De berghellingen in Zwitserland zijn rijkelijkbegroeid met bossen. Oeverbossen komen voor langs de rivieren. In het Mittelland zijn bomen te vinden, zoals de fijnspar en de beuk, samen met de zomereik, esdoorn, linde en es. In de Jura komen op de hellingen een gemengd bos voor met esdoorns en beuken op de lagere hellingen en fijnsparren en zilversparren op de hogere hellingen. De boomgrens ligt tussen de 1800 en 2800 meter, dit is afhankelijk van het klimaat ter plekke. Struikvormige begroeiing met bosbes, bergden, beredruif, alpenroosje en groene els vormen de overgang tussen de bossen en de alpenweiden. Boven de boomgrens op de alpenweiden groeien anemonen, sleutelbloemen, edelweiss, orchideeën en gentiaansoorten. Op hogere delen groeien op de rosten korstmodden en kussenplanten in de rotsspleten. 

Er leven vele dieren rond rivieren, beken en meren, zoals zoogdieren, amfibieën, vissen en vogels. De vlagzalm, rivierdonderpad en beekforel komen in de snelstromende rivieren voor. De waterspreeuw komt veel voor langs deze rivieren. In rustig stromend water komt de winde, barbeel en riviergondel voor. In de bossen in Zwitserland komen veel reeën voor en minder edelherten. In de Jura en de Voor-Alpen komen in de bossen vossen, wilde katten, wilde zwijnen, dassen en boommarters voor. Aspisadders, esculaapslangen, adders en smaragdhagedissen komen veel voor. Enkele bosvogels zijn de uilen, kruisbek en diverse soorten spechten. De roofvogels die voorkomen zijn de havik, buizerd, sperwer, boomvalk en wespendief. Rond de boomgrens leven de hazelhoen, notenkreker, auerhoen en korhoen.

De alpenmarmot leeft in ondergronde burchten in het hooggebergte. Op de grens van alpenweide en rosthellingen is de gems te vinden, de steenbok komt op hoger gelegen delen voor, net als de sneeuwhaas en de sneeuwhoen.

Het dierenrijk heeft in Italiaans Zwitserland een Noord-Italiaans-Mediterraan karakter. Hier zijn onder meer de blinde mol, Italiaanse mus, Italiaanse egel, kleine schorpioenen en de smaragdhagedis. Veel voorkomende vogels in de Alpen zijn de sneeuwvink, steenarend, alpenkraai, rotskruiper en rotspieper. Tot op grote hoogte komen amfibieën als de pad, bruine kikker en Alpensalamander voor.

Hoofdstad
Omdat Zwitserland geen stad als economisch en centralistisch middelpunt wil aanstellen, heeft Zwitserland geen officiële hoofdstad.

Bern is de bondsstad van Zwitserland met een oppervlakte van 51 km² en ca 130.000 inwoners. Bondstad betekent dat in Bern het bestuur van de bond en de overheid zijn gevestigd.

Taal
In Zwitserland zijn 4 hoofdtalen: Duits, Italiaans, Frans en Raeto-Romaans. Al deze talen zijn officieel en rechtsgelijk. Het grootste deel van de bevolking is tweetalig.

Klimaat
Zwitserland kent 4 klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden, een koud landklimaat in de middelhoge gebieden, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en een mediterraan klimaat in het

uiterste puntje van Ticino.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-4

2

februari

4

-2

3

maart

9

0

4

april

14

3

5

mei

19

8

6

juni

22

11

7

juli

24

14

7

augustus

23

13

6

september

20

10

5

oktober

13

5

3

november

7

1

2

december

3

-2

1

 

Praktische informatie

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!