Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
216 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Ossendrecht, 5 dagen Noord-Brabant en Zeeland, Nederland

Busreis Ossendrecht, 5 dagen Noord-Brabant en Zeeland

Busreis naar Noord-Brabant en Zeeland voor 5 dagen genieten

Het gastvrije van het bourgondische Brabantseland en de rust van Zeeland wordt gecombineerd tijdens deze reis. De Zeeuwse kust is lekker uitwaaien, genieten van de mooie natuur en uiteraard van haar rijke verleden dat we terug vinden in Vlissingen en Middelburg. Ook de strijd tegen het water vormt een belangrijk thema in Zeeland, een bezoek aan het watersnoodmuseum mag dan ook niet ontbreken tijdens deze reis. Tijdens deze reis maken we leuke uitstapjes naar Bergen op Zoom, Zierikzee, Vlissingen en Middelburg. Een heerlijke vakantie.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis naar Noord-Brabant en Zeeland voor 5 dagen genieten

Het gastvrije van het bourgondische Brabantseland en de rust van Zeeland wordt gecombineerd tijdens deze reis. De Zeeuwse kust is lekker uitwaaien, genieten van de mooie natuur en uiteraard van haar rijke verleden dat we terug vinden in Vlissingen en Middelburg. Ook de strijd tegen het water vormt een belangrijk thema in Zeeland, een bezoek aan het watersnoodmuseum mag dan ook niet ontbreken tijdens deze reis. Tijdens deze reis maken we leuke uitstapjes naar Bergen op Zoom, Zierikzee, Vlissingen en Middelburg. Een heerlijke vakantie.

Hotelinformatie

We overnachten in het gezellige 4-sterren hotel de Jonckheer op de grens van Noord-Brabant en Zeeland. Het hotel heeft een warme uitstraling met een sfeervol restaurant dat u heerlijke gerechten serveert. Het hotel beschikt over ruime kamers van wel 27m2 met een zitje, televisie, gratis Wi-Fi en een ruime badkamer met douche en föhn. Er is een lift aanwezig. Een heerlijke locatie voor een korte vakantie. Beoordeling Booking.com 8.7.

 

 

Dag 1 – Bergen op Zoom en Ossendrecht
Nadat u thuis bent opgehaald, beginnen we de reis met een kopje koffie en cake. Nadat we kennis hebben gemaakt, stappen we de touringcar in voor de reis Noord Brabant en Zeeland. Voordat we in ons hotel aankomen maken we een stop in Bergen op Zoom. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat is ook terug te zien in het centrum. Oude pleintjes, smalle straatjes  en vele monumenten vertellen het verhaal van een rijk verleden. Niet voor niets telt de stad meer dan 200 monumenten op de rijksmonumentenlijst. Voor het diner worden we in ons hotel verwacht.

Dag 2 - Yerseke o.l.v. gids en Zierikzee
We rijden naar Yerseke, waar we worden ontvangen door de gids. We starten de dag met een Zeeuwse bolus met een kopje koffie of thee. Tijdens de koffie krijgen we een film te zien over de mosselvisserij. Na de koffie neemt de gids ons mee om een kijkje te nemen bij de nostalgische oesterputten en brengen we een bezoek aan een hypermoderne mosselfabriek. Mochten we door oogsten of onvoorziene onderhoud niet terecht kunnen bij de putten of de mosselfabriek, dan zal de gids ons meenemen naar de haven. In de middag brengen we een bezoek aan Zierikzee. 

Dag 3 - Vlissingen en Middelburg
’s Morgens bezoeken we Vlissingen, de geboorteplaats van onze belangrijkste zeevaarder Michiel de Ruyter. Liefhebbers kunnen hier een bezoek brengen aan het imposante MuZEEum. Hier vinden we een grote collectie van het VOC verleden en ook vele stukken van Michiel de Ruyter. Of maak een wandeling door de haven. ’s Middags bezoeken we Middelburg met een rijke geschiedenis. Op Amsterdam na, had Middelburg de meeste historische gebouwen. In het centrum zijn nog steeds panden die herinneren aan de gouden periode van de VOC met ruim 1.100 monumenten. Dwaal door de straten, steegjes, bewonder de Abdij, de Lange Jan en de Kuiperspoort.

Dag 4 - Bezoek Watersnoodmuseum en rondvaart Veere
Vandaag rijden we naar het Watersnoodmuseum. Het jaar 2023 markeerde het 70-jarig jubileum van de verwoestende watersnoodramp die in 1953 Nederland trof. Het museum is gevestigd in de vier caissons, in Ouwerkerk, die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat. Ook te zien zijn de ontroerende verhalen, foto’s en filmbeelden van de ramp van 1953 en ontdek wat het museum u over water en het belang van waterveiligheid kan informeren. In het Vijfde Caisson is een brasserie en het kenniscentrum gevestigd. Vervolgens rijden we langs over de Oosterscheldekering, we passeren Deltapark Neeltje Jans, naar het pittoreske Veere. In de historische binnenstad van Veere zijn nog vele huizen, gebouwen en straten uit de 15e en 16e eeuw. Het VVV is gevestigd in het oude Stadhuis op de Markt. Samen met de Schotse Huizen vormen ze samen museum Veere en geven een beeld van de rijke geschiedenis van de stad. Een van de oudste bestaande herbergen van Nederland is de Campveerse Toren. De Stenen beer is een oud bastion dat nog stamt uit de periode van Napoleon. Vanuit Veere maken we een 1 uur durende rondvaart over het Veerse Meer. Het schip vaart langs de prachtige natuureilanden, laten u de wilde paarden aan de waterkant zien en natuurlijk, de vele boten en jachtjes om u heen maken deze rondvaart tot een ware belevenis.

Dag 5 - Nieuwpoort
De laatste dag is aangebroken. Na een rustige start van de dag brengen we nog een bezoek aan één van de oudste stadjes van Nederland, het vestingstadje Nieuwpoort met stadsrechten die stammen uit 1283. Het is gelegen aan de Lek op de grens van Holland en Utrecht. Dit kleine stadje is minder bekend, maar zeker een bezoekje waard met z’n wallen, poorten en grachtjes. Leuk weetje: het stadhuis van Nieuwpoort is ook te vinden als miniatuur in Madurodam. We rijden door naar ons restaurant waar u na het goede diner weer wordt thuis gebracht.

Inclusief

bezoek Yerseke o.l.v. gids
koffie met Zeeuwse bolus
bezoek Zierikzee
bezoek Vlissingen
bezoek Middelburg
entree Watersnoodmuseum
rondvaart vanuit Veere
van-deur-tot-deur service
vervoer per comfortabel touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entree gelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden 

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!