Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Bus-rondreis, 12 dagen Sicilië, Italië

Bus-rondreis, 12 dagen Sicilië

Busreis Sicilië, een eiland om van te genieten! 

De reis brengt ons naar het grootste eiland van de Middellandse Zee: Sicilië. Het eiland is net zo groot als België. Sicilië heeft alles in huis voor een ideale vakantie. Een heerlijk klimaat, mooie natuur en stranden, en vele culturele bezienswaardigheden. We maken een mooie rondreis over het eiland en doen o.a. steden als Palermo en Taormina aan. Ook zien we de vulkaan Etna en meerdere prachtige Griekse en Romeinse ruïnes. U zult zeker onder de indruk raken van dit prachtige eiland. Tijdens ons verblijf op het eiland Sicilië zullen we de gehele tijd door een toerleider worden vergezeld.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Sicilië, een eiland om van te genieten! 

De reis brengt ons naar het grootste eiland van de Middellandse Zee: Sicilië. Het eiland is net zo groot als België. Sicilië heeft alles in huis voor een ideale vakantie. Een heerlijk klimaat, mooie natuur en stranden, en vele culturele bezienswaardigheden. We maken een mooie rondreis over het eiland en doen o.a. steden als Palermo en Taormina aan. Ook zien we de vulkaan Etna en meerdere prachtige Griekse en Romeinse ruïnes. U zult zeker onder de indruk raken van dit prachtige eiland. Tijdens ons verblijf op het eiland Sicilië zullen we de gehele tijd door een toerleider worden vergezeld.

Tijdens de retourovertocht Genua – Palermo zijn aan boord van de ferry buitenhutten gereserveerd. De hutten zijn voorzien van douche en toilet.

Op het eiland Sicilië overnachten we twee nachten in Palermo in 3 sterren hotel Villa D’Amato. Het hotel beschikt over een restaurant, een terras, een tuin, airco en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche, airco, minibar, tv en een kluisje. Beoordeling Booking.com 7.3.

We overnachten vier nachten in Giardini Naxos in 4 sterren hotel Panoramic (of een gelijkwaardig hotel). Het hotel ligt dicht bij het strand en beschikt over een restaurant, een bar, terras, airco en een lift. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche of bad, televisie en airco. Beoordeling Booking.com 7.6.

Tijdens ons verblijf in Genua overnachten we in 3 sterren hotel Grand Hotel Mediterranee, gevestigd in een voormalig herenhuis. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras, airco en een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche of bad, föhn, tv en airco. Beoordeling Booking.com 7.8.

 

Faciliteiten Villa D'Amato***

 • Restaurant
 • Speciale dieetmenu´s (op aanvraag)
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Lift
 • Gratis Wifi in openbare ruimtes
 • Kluisje
 • Terras

Kamer

 • Televisie
 • Airco
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Föhn

Faciliteiten Hotel Panoramic****

 • Restaurant
 • Speciale dieetmenu´s (op aanvraag)
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Lift
 • Buitenzwembad
 • Strand
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Roomservice

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc

 

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in om naar Zuid Duitsland te rijden voor de eerste overnachting.

Dag 2 – Genua
We rijden door de machtige Alpen Italië binnen en komen aan het eind van de middag in Genua aan. Voordat we aan boord gaan van de ferry, dineren we in de stad Genua. Rond 22.00 uur vertrekt de ferry en maken we de oversteek naar Palermo. Aan boord overnachten we in buitenhutten.

Dag 3 – Palermo
We ontbijten aan boord en het grootse gedeelte van de dag verblijven we aan boord van de ferry en varen we over de Middellandse Zee. Het is een heerlijk ontspannen manier om naar Sicilië te reizen. Aan het eind van de middag arriveren we in de hoofdstad van Sicilië, Palermo, waar we één nacht verblijven.

Dag 4 – Cefalù en Tyndaris
We verlaten Palermo en rijden naar de stad Cefalù, gelegen aan de noordzijde van het eiland. De middeleeuwse stad ademt een Arabische sfeer uit. Cefalù bestaat uit leuke smalle straatjes met kleine winkeltjes en een heerlijk strand. Tevens zijn er in de stad nog overblijfselen te vinden van de Noormannen, die het eiland ook nog in handen hebben gehad. Door naar Tyndaris voor een bezoek aan de ruïnes van de Grieks Romeinse nederzettingen, die ongeveer 395 v.Chr. zijn gesticht. De ruïnes bestaan uit een badhuis, een basiliek, een theater en een Romeinse villa. En omdat de nederzettingen op een rots zijn gebouwd, biedt dit een geweldig uitzicht. Aan het eind van de dag komen we aan bij ons hotel in Giardini Naxos, waar we vier nachten verblijven.

Dag 5 – Etna en Taormina
Even ten westen van de Taormina vinden we de wereldberoemde vulkaan Etna. Deze indrukwekkende vulkaan is met zijn ruim 3320 meter de hoogste berg van het eiland. De vulkaan is nog steeds actief. In de middag bezoek Taormina. De stad heeft de bijnaam "de Parel van de Ionische Zee" en dat is niet voor niets! Sinds de 18de eeuw is de stad een populaire vakantiebestemming. De natuur, het klimaat, de Middellandse Zee met het heerlijke strand, het gezellige centrum en het bekende Griekse theater maken de stad tot een heerlijke locatie.

Dag 6 – Vrije dag
Vandaag even niets, u kunt de dag naar eigen inzicht indelen.

Dag 7 – Siracusa
Na het ontbijt vertrekken we naar Siracusa en bezoeken hier het oude centrum Otigia. We vinden hier mooie pleinen, veel oude gebouwen en een prachtige kathedraal. Op de dagelijkse markt worden oogst verse producten verkocht. Het is een stad, maar het voelt als een dorp.

Dag 8 - Villa Romana en Vallei van de Tempels
We verlaten Taormina en rijden naar Villa Romana. Als u geïnteresseerd bent in de Romeinse geschiedenis zal dit u erg aanspreken. Villa Romana is een van de best bewaarde Romeinse villa’s waarbij alle mozaïeken nog zichtbaar zijn. De mozaïeken vertellen verschillende jachtverhalen, mythes en legendes. Als u door de villa wandelt kunt u zich voorstellen hoe het hier in het verleden moet zijn geweest. We rijden door naar de Vallei van de Tempels. We vinden hier zeven tempels, alle in de 5de eeuw v. Chr. door de Grieken gebouwd. De vallei is een van de grootste attracties van het eiland. Echt een 'must see'. Vervolgens worden we aan het eind van de dag verwacht in ons hotel in Palermo.

Dag 9 - Monreale en Palermo
Na het ontbijt rijden we naar Monreale. Deze indrukwekkende kathedraal met talrijke goudkleurige mozaïeken laat vele verhalen zien. Zelfs als u geen liefhebber van kerken bent zult u hier echt van onder de indruk raken. De kathedraal ligt net buiten Palermo. In de middag brengen we een bezoek aan de stad Palermo. Enkele bezienswaardigheden zijn de Kathedraal van Palermo, de Piazza Pretoria en de Ballaro markt. ’s Avonds dineren we in een restaurant in Palermo en aansluitend maken we met de nachtboot de oversteek naar Genua. Overnachting in buitenhutten.

Dag 10 - Genua
Ontbijt aan boord van de ferry. Het grootse gedeelte van de dag verblijven we aan boord van de ferry en varen over de Middellandse Zee. Aan het eind van de middag arriveren we in Genua en worden we voor een laat diner in ons hotel verwacht.

Dag 11 - Zuid-Duitsland
Na een goed ontbijt beginnen we aan het eerste gedeelte van de terugreis. Via de Alpen en met enkele stops onderweg zullen we voor het diner en de overnachting aankomen in ons hotel in Duitsland.

Dag 12 - Terugreis
De allerlaatste dag is aangebroken en we gaan op weg richting Uitgeest. Na het diner nemen we afscheid van elkaar en kunnen we terugkijken op een prachtige reis. U wordt door de taxi weer thuisgebracht.

Inclusief

2 x overtocht met overnachting in buitenhut
toerleider op Sicilië
entree Tyndaris
entree Villa Romana
entree Vallei van de Tempels
entree Monreale
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entrees en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers  Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Italië

Italië is een republiek dat in het zuiden van Europa ligt. Met een totale oppervlakte van 301.323 km² is Italië ruim 7 keer zo groot als Nederland. Van noord naar zuid is de afstand ca 1200 km, van oost naar west liggen de afstanden tussen de 54 en 170 km.                 

Italië grenst in het noordwesten aan Frankrijk, in het noorden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het noordoosten aan Slovenië. Het land wordt omsloten door de bekkens van de Middellandse Zee. Aan de westkant zijn dit de Ligurische zee (bij de Rivièra) en de Tyrrheense Zee (tussen Italië en Sardinië), aan de zuidkant is dit de Ionische Zee en aan de oostkant de Adriatische zee.

Inclusief de 3766 grote en kleine eilanden die bij Italië behoren, bedraagt de totale kustlijn ca 7600 km. Het eilandje Lampedusa is het meest zuidelijk gelegen punt van het land. Dit eiland ligt dichter bij Afrika (Tunesië) dan bij Italië. 

De onafhankelijke republiek San Marino en de soevereine staat Vaticaanstad liggen ook binnen de geografische grenzen van Italië. San Marino ligt op het oostelijke deel van het schiereiland en is de oudste republiek ter wereld, gesticht in de 4e eeuw. San Marina heeft circa 24.000 inwoners en de totale oppervlakte is 62 km ².

Vaticaanstad heeft een oppervlakte van ca 44 hectares en wordt vanuit de rooms-katholieke kerk bestuurd. Vaticaanstad heeft ca 200 inwoners en dagelijk komen er ca 800 mensen werken. Hiermee is het het kleinste staatje ter wereld. Vaticaanstad heeft een eigen rechtssysteem, bank, munteenheid, winkels, radiostation, krant en postkantoor. Latijn is de officiële taal.

Landschap
Voor 78% bestaat Italie uit heuvels en bergen, waarvan er velen hoger zijn dan 700 meter. Het Monte Rosa massief op de Italiaans-Zwitserse grens in het noorden is het hoogste berggebied. De Dufourspitze is met 4634 meter de hoogste top. Het Alpengebied, de Po-vlakte, het Apennijns schiereiland en de eilanden vormen de 4 landschappen van Italië.

De Alpen zijn ca 60 miljoen jaar geleden ontstaan in het vroeg-tertiair toen de zeebodem opgeheven en geplooid werd. Heel Noord-Italië wordt met een wijde boog (900 km lang en 150-220 km breed) omgeven door het Alpengebied. De grens van Italie nmet Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk volgt grotendeels de de hoofdkam van de Alpen. De Alpen bestaan ui graniet, leisteen en gneiss. In de Dolomieten in het oostelijke deel van de Alpen, komt een zachter gesteente voor: magnesiumkalk dat daarvoor bestond uit oude koraalriffen. De Marmolada is met 3342 meter de hoogste punt van de Dolomieten. De Alpen heeft zijn huidige vorm met name te danken aan erosie en verwering. De gletsjers breidden zich uit in het pleistoceen en schuurden diepe dalen uit. Hierdoor ontstonden aan de rand van de Alpen diepe bekkens die zich met smeltwater vulden. Zo ontstonden onder meer het Lago Maggiore, het Comomeer en het Gardameer.

Ooit was de Povlakte, genoemd naar de rivier de Po, een deel van de Adriatische Zee. Op dit moment is het een vlakte van ca 500 km lang dat zeer vruchtbaar is en door de Po en haar vele zijrivieren wordt bevloeid. Als gevolg van de bezinking in de bedding van de rivier treden er in dit gebied herhaaldelijk overstromingen op. Het relatief kleine Adriatische plateau ligt ten oosten van Venetië. Het Carso-plateau is het oostelijke deel hiervan en grenst aan Slovenië.

Het Appennijnengebergte, een zijtak van de Alpen met een lengte van ca. 1000 km, vormt de ruggengraat van het Apennijns schiereiland, ook wel de “laars” genoemd.  Heuvelland bevindt zich aan beide kanten van het gebergte en een smalle strook laagland langs de kust. De Apennijnnen vormen een waterscheiding: ten westen liggen de vele plateaus tussen de heuvels en in het oosten snijden de rivieren door het heuvellandschap.
Actief vulkanisme komt nog in het zuiden van Italië voor en er zijn 11 vulkanen die min of meer recentelijk nog tot uitbarsting zijn gekomen. Dit waren onder meer de Vesuvius (1185 meter), de Stromboli en de grootste Europese vulkaan de Etna op Sicilië (nog in 2001). Daarnaast zijn er nog veen gas-, zwavel- en koolzuurbronnen en moddervulkanen. De Calderone is de enige gletsjer in de Apennijnnen en ligt in het ruige Gran Sasso gebied. Tevens is dit met meest zuidelijke gletsjer van Europe. De Gran Corno is met 2914 meter de hoogste berg van de Appennijnen en lift in het gewest Abruzzo.

De grootste eilanden zijn Sicilië en Sardinië. Elba, Ischia, Capri en de vulkanische Liparische eilanden zijn enkele kleinere eilanden. De breukrand van grote dalingsgebieden in de Middellanse Zee veroorzaken aardbevingen op het Apennijns schiereiland en Sicilië.

Flora & fauna
In het medirerrane laag- en heuvelland is de vegetatie in de winter groen, bloeit deze in april en mei en verschroeit in de zomer. Een altijdgroen loofbos van steeneiken vormt de oorspronkelijke vegetatie, maar deze is nu zo goed als geheel verdwenen. Hiervoor in de plaats overheest de macchia, een formatie van altijdgroene doornige en dichte heesters en dwergstruiken zoals wilde olijven, laurier, oleander, myrte, gaspeldoorns, steeneiken en kurkeiken. In geheel Italië zijn de cypressen en olijfbomen te vinden.

Eén van de laatste oorspronkelijke bossen met beuken en steeneiken in Italië is het Umbra-bos in de Gargano peninsula in Puglia. Daarnaast zijn er in Calabrië nog beukenwouden en in Abruzzo zilverden- en pijnboombossen.

De macchia maakt in het middelgebergten met hun koude winters plaats voor de struwelen die ’s winters hun blad verliezen en meer met de Midden-Europese vegetatie overeenkomen. De subalpine naalswoudgordel en alpine dwergstruik- en wiedegordel (met wikke, struisgras en witte affodil) zijn zeer fraai ontwikkeld in het hooggebergte (Alpen en Dolomieten). 

De dierenwereld is van een Centraal-Europees en mediterraan karakter: alpine vormen van oa de gems, steenbok, hermelijn, marmot, bergpatrijs en Alpenkonijn zijn in het noorden te vinden. De ibex (een soort dwerggeit met lange gedraaide horens) komt in het Gran Paradiso nationale park voor. De chamois (een geitantilope met kleine rechte horens) leeft in de Centrale Alpen. De zwarte korhoen en zeldzame steenarends zijn bekende vogels die in de Alpen voorkomen.

De mediterrane vormen zijn meer in het zuiden te vinden, zoals de moeflon op Sardinië, de Romeinse mol en een aantal reptielen. De bruine beer, wolf en lynx zijn zeer zeldzaam geworden. Er leven in Italië nog ca 200 Apennijnse wolven en ca 100 bruine beren. De zeldzame monniksrob is aan de kust van Italië te vinden.

Door de vangst in de trektijd in het voor- en najaar wordt de vogelwereld sterk bedreigd. Naast de druk van de jacht, speelt ook de ontbossing, al sinds de Romeinse tijd, een rol hierin. Er zijn 19 nationale parken om de bedreigde soorten te beschermen. Daarnaast zijn er nog 5 nationale parken gepland. In totaal zullen ze 5% van het totale landoppervlakte van Italië omvatten. In de Alpen liggen de 2 grootste nationale parken: Stelvia (1350 km ²) en Gran Paradiso (700 km²) wat tevens het oudste nationale park van Italië is.  Op Kaap Circeo ligt het kleinste nationale park. Gran paradiso is met name bekend vanwege de gems en steenbok, in de Abruzzen leven de laatste bruine beren en de gemzen. Ondanks de nationale parken is de toekomst van de wilde dieren en vogels nog niet zeker wat komt door de jachtregelingen en het gebrek aan milieubesef van de bevolking.

Door de studie van oa insecten en slakken zullen er zeker nog nieuwe soorten ontdekt worden. Haaien, zwaardvis en de blauwvintonijn komen in de zuidelijke zeeën voor. Rood koraal en sponzen zijn in de nog warmere zuidelijke zeeën te vinden.

Hoofdstad
Sinds 1871 is Rome met bijna 3 miljoen inwoners de hoofdstad van Italië. In zijn rijke geschiedenis is Rome de machtigste plaats van de Oudheid, het Romeinse rijk en de Katholieke wereld geweest. Vaticaanstad is een ministaat dat in Rome ligt en waar de paus zetelt. In Vaticaanstad en Rome zijn nog verschillende bouwwerken uit de Romeinse tijd te vinden.

Taal
In Italië is het Italiaans de officiële taal. Daarnaast wordt er ook Duits, Frans, Raetoromaans en Albanees gesproken. In Vaticaanstad wordt Latijns gesproken.

Klimaat
Italië heeft 3 klimaten: in het noorden een zeeklimaat met milde winters en geen extreem hete zomers, in centraal en Zuid-Italië een Middellanse Zee-klimaat met warme droge zomers en milde winters en in het uiterste noorden een hooggebergteklimaat in de hogere Alpen en een overgangsklimaat in de lager gelegen gebieden.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

11

2

3

12-15

februari

12

3

4

11-14

maart

15

5

5

11-14

april

17

8

7

13-15

mei

22

11

9

18-19

juni

27

15

10

21-22

juli

29

18

11

24-25

augustus

29

18

10

25-26

september

26

16

8

23-25

oktober

22

11

6

19-22

november

16

6

4

16-19

december

13

4

3

14-16

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 
Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!