Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Rijnland-Palts, 6 dagen Trier, Duitsland

Busreis Rijnland-Palts, 6 dagen Trier

Busreis naar de oudste stad van Duitsland, Trier

Trier, deze gezellige en oudste stad van Duitsland heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden. We overnachten in het 4-sterren hotel Merucure Trier Porta Nigra midden in het centrum van de stad.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis naar de oudste stad van Duitsland, Trier

Trier, deze gezellige en oudste stad van Duitsland heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden. We overnachten in het 4-sterren hotel Merucure Trier Porta Nigra midden in het centrum van de stad.

Mercure Trier Porta Nigra is een 4 sterren hotel in het centrum van Trier en ligt direct naast de befaamde Romeinse stadspoort Porta Nigra. Vanuit het restaurant heeft u hierop een prachtig uitzicht. Het hotel beschikt over ruime kamers voorzien van een badkamer, toilet, TV en Wifi. De badkamer van de 2-persoonskamer heeft een douche in het bad, de 1-persoonskamer heeft een douche. Lift aanwezig. Het restaurant serveert traditionele gerechten uit de regio Rijnland-Palts. Beoordeling op Booking.com 7.8.

Faciliteiten Mercure Trier Porta Nigra****

 • Restaurant
 • Bar
 • Terras
 • 24 uursreceptie
 • Lift
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Roomservice

Kamer

 • Gratis wifi
 • Flatscreen TV
 • Föhn
 • Badkamer met douche
 • Toilet
 • Airconditioning

Dag 1 – Heenreis en Aken
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant  gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie. Na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint de vakantie. We bezoeken de oude keizerstad Aken. arriveren we in Trier. De Romeinen ontdekten hier de zwavelhoudende minerale bronnen en creëerden geneeskrachtige baden. Dit zijn nog steeds één van de belangrijkst trekpleisters van de stad. Keizer Karel de Grote bracht hier een groot deel van zijn leven door en werd een begin gemaakt met de bouw van de Dom van Aken. Zijn tombe is nog steeds in deze kapel te vinden. De belangrijkste winkelstraten van Aken bevinden zich in de directe omgeving van de Dom en het oude stadhuis. In de middag arriveren we in Trier.

Dag 2 - Rondleiding Trier
Na een goed ontbijt gaan we Trier verkennen. Onder leiding van een gids maken we een rondwandeling door de stad. De Porta Nigra, de imposante Romeinse stadspoort gemaakt van grijze zandsteen, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Evenals, de Romeinse ruïnes, de  vakwerkhuizen en de middeleeuwse straten zorgen ervoor dat u Trier niet snel zult vergeten. Halverwege de middag bent u vrij.  Halverwege de middag bent u vrij om nog meer van de stad te gaan ontdekken. Bezoek bijv. een museum, de Dom, de Hauptmarkt, welke wordt omringd door fraaie historisch panden. Maar uiteraard ook genoeg aanbod van winkels van bekende ketens tot leuke, kleine boetieks of strijk neer op één van de vele terrasjes.

Dag 3 - Saarburg incl. toeristentreintje en Mettlach
Een mooie route door het Saarland. Saarburg is een idyllisch klein stadje aan de Saar, en het middelpunt van een romanistisch rivier en wijngaardlandschap. Blikvanger is de ruïne Saarburg, die hoog boven het stadje op een beboste bergrug ligt. Bezienswaardig zijn ook de vissers-schippershuisjes in de benedenstad. In de bovenstad vindt u een waterval. De Leukbach, een zijriviertje van de Saar, stort zich hier 20 meter naar beneden. Geniet van de speelse vakwerkgevels en leuke kleine bruggetjes in de stad. U ziet het van dichtbij tijdens een rondrit per treintje. We rijden verder naar Mettlach, bekend als porseleinstad. In de voormalige benedictijner abdij is bijv. sinds 270 jaar de bekende firma Villeroy en Boch gevestigd. In het stadje bevinden zich een aantal outlets waar diverse koopjes van de bekende merken verkrijgbaar zijn. Iets verderop ligt de Saarschleife, de mooiste rivierlus van Duitsland. (alleen bereikbaar via diverse wandelpaden).

Dag 4 - Bootvaart en wijnproeverij 
Vandaag maken we vanuit Trier een heerlijke rondvaart van ongeveer 2 uur over de Moezel. We varen langs de vele hellingen met wijngaarden en romantische wijndorpen. Het schip meert weer aan in Trier. Alles langs de Moezel staat in het teken van wijn. De streek heeft een rijke geschiedenis qua wijnbouw en hoorde ooit tot de grootste wijncentra van de wereld. Ontelbare wijngaarden liggen langs de hellingen. In de middag rijden we dan ook naar een wijnmakerij waar we een aantal heerlijke wijnen van de Moezelstreek gaan proeven.

Dag 5 - Koblenz 
De Moezel staat vandaag op het programma. De rivier komt in Koblenz samen met de Rijn. Vanaf Trier volgen we de Moezel langs de vele wijnranken en de pittoreske plaatsen. De Moezel heeft door de jaren heen een prachtig dal uitgesleten. We verlaten de Moezel en rijden het laatste stuk naar Koblenz over de autobaan. In Koblenz aanschouwen we de samenvoeging van de Moezel en de Rijn.

Dag 6 - Terugreis en Tongeren
De laatste dag van de reis is aangebroken. Voordat we in Nederland aankomen maken we een stop in Tongeren, de oudste stad van België. Tongeren is een culturele hotspot met toeristische erfgoedparels in een groene omgeving. In het historisch centrum van de stad kunt u o.a. de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek bezoeken of de stad verkennen via één van de 3 mijlpaalroutes. Uiteraard vinden we hier ook genoeg speciaalzaken en horecagelegenheden waar o.a. heerlijke streekproducten verkrijgbaar zijn. Na het afscheidsdiner wordt u door de taxi weer naar huis gebracht. 

 

Inclusief

gids in Trier
rondvaart Moezel
bezoek Aken
bezoek Saarburg incl. toeristentreintje
bezoek Mettlach
wijnproeverij
bezoek Koblenz
bezoek Tongeren
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Duitsland

Sinds 1949 is De Bondsrepubliek Duitsland een parlementaire democratie. Sinds de val van de muur in 1990 bestaat Duitsland uit 16 deelstaten. De duitse bondspresident is het staatshoofd en de bondskanselier staat aan het hoofd van de regering.

De oppervlakte van Duitsland bedraagt 357.022 km2. De afstand van noord naar zuid is 876 km, van west naar oost is dit 640 km.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. Het is tevens de grootste stad van Duitland met 3,4 miljoen inwoners. Naast Berlijn behoren ook Hamburg (1,8 miljoen) en München (1,3 miljoen) tot de grootste steden van Duitsland. Frankfurt am Main (662.000) is met name een internationaal financieel centrum.

Eén van de meest invloedrijke periodes in het verleden van Duitsland is de Tweede Wereldoorlog.  Vlak na de oorlog was er sprake van een tweedeling: Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland) en de Duitse Democratische Republiek (DDR of Oost-Duitsland). Deze tweedeling heeft duidelijk haar sporen achter gelaten.

“De Muur”, de fysieke grens tussen het rijke West-Berlijk en het communistische Oost-Berlijn, viel op 9 novermber 1989. Deze muur heeft vele Duitsers die hem over wilden steken het leven gekost. Het afbreken van De Muur was het begin van de hereniging van Duitsland. Op 3 oktober 1990 werden de 2 aparte staten weer herenigd tot één Duitsland. Het is nog altijd merkbaar dat 40 jaar communisme zijn sporen heeft nagelaten in het Oosten van Duitsland. Economisch gezien behoort Duitsland tot één van de belangrijkste landen ter wereld, maar in het voormalige Oost-Duitsland heeft op economisch gebied een duidelijke achterstand. Er is meer armoede en werkloosheid onder de bevolking en de samenleving is er harder. Voor de toerist moet dit geen reden zijn om geen bezoek te brengen aan dit gebied. Het feit dat dit deel van het land tijdens een belangrijke periode van ontwikkeling een andere koest heeft gevaren dan het westen van het land, maakt het juist de moeite waard om hier een bezoek te brengen.

Landschap
Het landschap in Duitsland is afwisselend. In het noorden is de Noord- en Oostzeekust te vinden, in het zuiden de toppen van de Alpen. Daartussen zijn de vlakke landbouwgebieden, uitgestrekte rivierlandschappen en meren, stedelijke agglomeraties, bosrijke regio’s en middelgebergten te vinden. De hoogste berg van Duitsland is de Zugspitze met 2962 mtr. De Rijn is de langste rivier van Duitsland die met een lengte van 865 km door Duits grondgebied stroomt. Daarnaast heeft Duitsland nog 14 nationale parken, 101 natuurparken en 15 biosfeerreservaten. 

Flora & fauna
In Duitsland bestaat de natuurlijke begroeiing overwegend uit bos, met uitzondering van de strook langs de kust met stuifduinen, levende hoogvenen en het gebergte boven de boomgrens. Door herbossing bestaat ca 30% van Duitsland weer uit bos. Rond de jaartelling was dit ca 75% en rond 1800 was dit 20%. De bossen bestaan voor 2/3 uit naaldhout, vooral sparren en dennen.

Het eikenhaadbeikenbos (met haagbeuk, eik, wilde kers, es, beuk en esdoorn) vormt het voornaamste deel van het loofbos op voedselrijke gronden in de laagvlakte. In het Atlantische en Baltische laagland, het heuvelgebied en onder de sparrengordel is dit het beukenbos. Het eikenberken bos is met name in de laagvlakte op voedselarme gronden te vinden. In de moerassen is het elsen- en wilgenbos en in de overstromingsgebieden van de rivieren is het wilgenbos en essen-iepen-vogelkersbos.
Daarnaast bestaat Duitsland voor ca. 14% uit natuurgebieden met als vegetatietypen oa heiden in met name het noordwesten en hoogvenen vooral in de gebergten. In het zuiden van Beieren en Württemberg zijn moerassen.

De halfnatuurlijke landschappen, zoals schrale en extensief beweide graslanden, heiden en hooimoerassen hadden tot begin van de 21e eeuw nog een belangrijk aandeel in de plantengroei van Duitsland. Deze eeuwenlang stabiel gebleven levensgemeenschappen zijn door revolutionaire wijzigingen teruggedrongen tot op enkele resten en herontgonnen of verwilderd. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verarming van flora en fauna.

In de vochtige bosgebieden van Noord-Duitsland, moerasgebieden en op veengronden komt veel dorpsheide voor. Langs de Duitse Noordzeekust is het lamsoor te vinden. Deze is goed bestand tegen het zilte kustmileu. De zeedistel is een veel voorkomende plant in de duinen. Waterlelies zijn te vinden op meren en waterspaarbekkens. In het stroomgebied van de Rijn en aan de benedenloop van de Elbe komt de met uitsterven bedreigde gele plomp voor.

In het noorden en westen van Duitland lijkt de dierenwereld veel op die van Nederland en België. In het zuiden lijkt deze meer op die van de Alpen en in het oosten op die van oost-Europa.

Onder andere herten, wilde zwijnen en wilde katten vinden nog een schuilplaats in de uitgestrekte bossen. Dit is grotendeels te danken aan een goed jachtbeheer. Ook de vos, das, marter en otter komen in Duitland voor. Dankzij goede jachtwetten hebben het edelhert en de ree zich kunnen handhaven. In enkele Oostzeegebieden is de eland weer ingevoerd. In andere gebieden is dit het geval voor de damhert, sikahert en de moeflon. Vanuit de Bohemen (Tsjechië) is de muskusrat Duitsland binnengedrongen en heeft zich uitgebreid in noordwestelijke richting. De bever is oa in de Elbe te vinden. Enkele dieren die door het hele land voorkomen zijn de haas, het konijn en kleine knaagdieren zoals de eekhoorn, hamster en muizen.

De tuimelaar en bruinvis komen regelmatig voor in de kustgebieden. Aan de Oostzeekust leeft de stinkrob en aan de Noordzeekust de grijze zeehond. De vogelwereld lijkt grotendeels op de rest in West-Europe, aangevuld met enkele alpine soorten zoals d sneeuwhoen, rotskruiper en de alpenkauw. Enkele bijzondere vogelsoorten zijn de hazelhoen, auerhoen, grote trap, raaf, zwarte ooievaar, kraanvogel, oehoe, steenarend en zeearend. Bijzondere amfibieën zijn de vuur- en alpensalamander. Van de reptielen komen de Europese moerasschildpad, slangen met daaronder de dobbelsteenslang en esculaapslang en vele soorten hagedissen in Duitsland voor. Door watervervuiling is de zalm vrijwel geheel verdwenen uit de Rijn.

De fauna is sterk teruggedrongen door de toename van bevolking, urbanisatie en industialisatie.

Hoofdstad
De hoofdstad van Duitsland is Berlijn met z’n 3,4 miljoen inwoners. Berlijn is tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste van de EU. Berlijn ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree.

Tijdens de tweedeling van Duitsland, liep De Muur ook door Berlijn. Hierdoor bestond Berlijn uit 2 delen: Oost-Berlijn en West-Berlijn. Het oostelijke deel van de stad was toen de hoofdstad van oost-Duitsland. De hoofdstad van West-Duitsland was toen Bonn. Na de val van De Muur werd Berlijn de hoofdstad van Bondsrepubliek Duitsland.

Enkele bezienswaardigheden in Berlijn zijn de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Berlijnse Muur en de Reichstag. Daarnaast heeft Berlijn ook vele mogelijkheden om te winkelen, uit te gaan en te eten &  drinken.

Taal
De meest gesproken taal is Duits. Langs de Deense grens wordt ook Deens gesproken en langs de Poolse grens Sorbisch. Over het algemeen kunt u zich met Engels ook goed redden.

Klimaat
Duitsland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters, geen extreem hete zomers en gedurende het hele jaar neerslag. De berg- en heuvelgebieden zorgen voor variatie in het weer. Grote verschillen in weerbeeld en temperatuur zijn te vinden in een straal van 100 km rondom deze gebieden, zeker als er een hoger gelegen zone tussen ligt. De gemiddelde temperaturen laten zien dat in het noordwesten de zomermaanden koeler zijn dan in het zuiden. In de wintermaanden is dit echter net andersom het geval, door de warmere zeelucht in het noorden. Het is met name in de winter kouder in de hoger gelegen gebieden  zoals het Thüringer Wald, het Beierse Woud, Sauerland, de Beierse Alpen en het Zwarte Woud.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

2

-4

2

3

februari

4

-2

3

2

maart

8

0

4

3

april

13

4

5

5

mei

19

8

7

10

juni

22

11

7

15

juli

23

12

8

17

augustus

23

13

7

18

september

20

10

5

16

oktober

14

6

4

13

november

7

1

2

9

december

3

-3

1

5

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!