Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Nunspeet, 5 dagen Veluwe, Nederland

vanaf€ 599,-

Bekijk beschikbaarheid

Nunspeet, 5 dagen Veluwe

Busreis naar het grootse natuurgebied van Nederland: de Veluwe

’n Warm welkom in het Hart van de Veluwe! Het kan allemaal bij deze mooie bestemming van hotel de Hoeve van Nunspeet. Nunspeet biedt een grote verscheidenheid aan winkels en overige voorzieningen en vooral bekend door een groot aantal actieve kunstenaars. Het mooie natuurgebied, met bossen en verstilde heidevelden, nodigt u uit voor een wandeling maar uiteraard verkennen we de omgeving met leuke uitstapjes met onze touringcar.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis naar het grootse natuurgebied van Nederland: de Veluwe

’n Warm welkom in het Hart van de Veluwe! Het kan allemaal bij deze mooie bestemming van hotel de Hoeve van Nunspeet. Nunspeet biedt een grote verscheidenheid aan winkels en overige voorzieningen en vooral bekend door een groot aantal actieve kunstenaars. Het mooie natuurgebied, met bossen en verstilde heidevelden, nodigt u uit voor een wandeling maar uiteraard verkennen we de omgeving met leuke uitstapjes met onze touringcar.

We verblijven in drie-sterren-hotel de Hoeve van Nunspeet gelegen op de Veluwe. Dit veelzijdige hotel biedt stijlvol en landelijk ingerichte kamers met een tv, een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet, flatscreen-tv, telefoon en een zithoekje. U kunt ontspannen op het sfeervolle terras, in de gemeenschappelijke lounge en in het restaurant wordt het ontbijt en het diner geserveerd. Een lift is aanwezig en gratis Wifi in het gehele hotel. Ook zijn er fietsen te huur. Nabijgelegen een pannenkoekenboerderij. Beoordeling Booking.com 7.9.

 

Faciliteiten hotel de Hoeve van Nunspeet

 • Restaurant
 • Sfeervol terras
 • Bar
 • Lift
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • 24-uurs receptie
 • Fietsverhuur

Kamer

 • Flatscreen-televisie
 • Bureau
 • Badkamer met douche 
 • Wc

 

Dag 1 - Heenreis en Museum Oud Soest incl. rondleiding
Nadat u thuis bent opgehaald, drinken we eerst een kopje koffie voordat we de reis gaan beginnen. Op weg naar ons hotel in Nunspeet, maken we een stop bij het Museum Oud Soest. In het museum zijn vaste exposities ondergebracht zoals een stijlkamer, vele oude ambachten, een schoolklasje, een winkeltje, schoolplaten-prenten en het spreukenhuisje. Daarnaast zijn er in het museum nog eens vele gebruiksvoorwerpen te bewonderen die we alleen nog maar kennen uit grootmoeders tijd. Een enthousiaste gids leidt u rond en in het restaurant van het museum wordt u getrakteerd op een kopje koffie met gebak.

Dag 2 – Rondrit met gids en bezoek Amersfoort
Na een rustige start van de ochtend gaan we vandaag op pad met onze Veluwe gids en beleven we de Wilhelminatocht. Tijdens deze rondrit ligt de nadruk op Koningin Wilhelmina, we bekijken in Apeldoorn verschillende monumenten die met haar te maken hebben en met haar echtgenoot Prins Hendrik. We maken een ronde om Paleis het Loo en bekijken we een deel van Kroondomein het Loo, hopelijk krijgt u nog wat wild te zien. Onze gids vertelt u tijdens deze tocht boeiende verhalen. ’s Middags bezoeken we de stad Amersfoort, met een prachtig oud en sfeervol centrum. Enkele bezienswaardigheden zijn de Onze Lieve Vrouwetoren; ook wel Lange Jan genoemd, de Koppelpoort, een stadspoort van Amersfoort en de Muurhuizen. Bovendien biedt de stad vele restaurantjes en terrassen waar u heerlijk kunt ontspannen.

Dag 3 - Bezoek Paleis Het Loo
We gaan vandaag naar Paleis Het Loo, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Het Paleis was meer dan drie eeuwen het zomerpaleis van de Oranjes en werd tot 1975 bewoond door leden van de Koninklijke familie. U kunt hier zien hoe ze woonden, werkten en genoten van de tuinen, het paleis en de natuur. Op het Stallenplein staan de oude paardenstallen en hier bevindt zich ook het Koetshuis, waar nu de oude auto’s, koetsen en sledes van de Oranjes staan. U kunt een wandeling door de tuinen van Paleis het Loo maken, u gaat hier 335 jaar terug in de tijd. De tuin is precies zoals de eerste bewoners van het paleis (koning-stadhouder Willem III en koningin Mary) het lieten maken.

Dag 4 - Rondvaart Elburg en bezoek Hattem
Na het ontbijt, vertrekken we richting het vesting- en Hanzestadje Elburg. We gaan hier aan boord van de MPS Caroline voor een mooie en bijzondere rondvaart over het Veluwemeer. Vanaf het Veluwemeer heeft u, onder het genot van kopje koffie of thee, een mooi panorama naar de Veluwe en de eilanden met natuurgebieden. Aan de andere kant ziet u Flevoland met de stranden, jachthavens en recreatie, kortom er is altijd wat te zien. Tussen de noordrand van de Veluwe en de IJssel ligt het pittoreske Hanzestadje Hattem. De stad is niet alleen ‘fotogeniek’, het ligt ook nog eens in een fraaie omgeving met bos en water op een steenworp afstand. In de binnenstad zijn veel authentieke smaakwinkeltjes, mode, kunst en antiek, nijverheid en vakmanschap te vinden in een straal van 300 bij 250 meter. Na het winkelbezoek is het goed toeven in de vele horecagelegenheden en op de heerlijke terrassen. Hattem is daarnaast drie musea rijk: het Anton Pieckmuseum, het Nederlands Bakkerijmuseum en het Voerman museum, met schilderijen van Jan Voerman en zijn zoon die furore maakte met aquarellen in de Verkadealbums.

Dag 5 - Kaasboerderij en terugreis
We nemen afscheid van ons hotel en bezoeken eerst nog kaasboerderij de Weistaar in Maarsbergen, prachtig landelijk gelegen in Midden-Nederland. Tijdens dit leuke bezoek wordt u ontvangen met een kopje koffie met gebak, we bekijken een film over het maken van kaas, boter en karnemelk. We genieten van 2 soorten kaas. Aansluitend kunt u een bezoek brengen aan het kaas- en botermuseum. Misschien ziet u in de Landwinkel nog iets lekkers om mee naar huis te nemen. Vervolgens rijden we richting Noord-Holland voor het afscheidsdiner en waar vervolgens de taxi’s klaar zullen staan om u naar huis te brengen.

 

Inclusief

excursie Museum Oud Soest incl. rondleiding en 1x koffie met gebak
rondrit Wilhelminatocht met gids
bezoek Amersfoort
entree Paleis het Loo
rondvaart Elburg over Veluwemeer
bezoek Hattem
bezoek kaasboerderij met kopje koffie met gebak
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!