Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
216 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Ruurlo, 5 dagen Achterhoek, Nederland

vanaf€ 649,-

Bekijk beschikbaarheid

Busreis Ruurlo, 5 dagen Achterhoek

Het mooie en gemoedelijke Achterhoek staat op het programma

De Achterhoek is een groen en bosrijk gebied met gezellige Hanzesteden, zoals Deventer en Doesburg. We overnachten in Ruurlo in hotel Hampshire Avenarius, gelegen aan de rand van het gezellige plaatsje Ruurlo en dichtbij een prachtig wandel- en fiets gebied. Tijdens deze reis staan diverse excursies op het programma zoals een bezoek aan de Haarbroekse Vijvertuin, een kaasboerderij en een museumboerderij. Kortom, een heerlijke reis in eigen land.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Ontspanning

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Het mooie en gemoedelijke Achterhoek staat op het programma

De Achterhoek is een groen en bosrijk gebied met gezellige Hanzesteden, zoals Deventer en Doesburg. We overnachten in Ruurlo in hotel Hampshire Avenarius, gelegen aan de rand van het gezellige plaatsje Ruurlo en dichtbij een prachtig wandel- en fiets gebied. Tijdens deze reis staan diverse excursies op het programma zoals een bezoek aan de Haarbroekse Vijvertuin, een kaasboerderij en een museumboerderij. Kortom, een heerlijke reis in eigen land.

We overnachten in het mooie 4-sterren Hotel Hampshire Avenarius, gelegen aan de rand van het gezellige plaatsje Ruurlo. Het hotel beschikt over een gezellige terras, een lift, Wifi, lounge en een sfeervol restaurant. Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en 's avonds een 3-gangen diner. Alle kamers zijn voorzien van toilet, bad/douche, föhn, TV en airconditioning. Het vriendelijke personeel zal u ten alle tijden goed bedienen. Beoordeling Booking.com 8.2

Faciliteiten Hotel Hampshire Avenarius ****

 • Restaurant
 • Bar
 • Lift
 • Gratis Wifi 
 • Lounge
 • Terras

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Badkamer met bad / douche 
 • WC
 • Föhn
 • Airconditioning
 • Telefoon
 • Thee- en koffiefaciliteiten

 

Dag 1 – Heenreis en Haarbroekse Vijvertuin
Nadat u thuis bent opgehaald, nuttigen we eerst een kopje koffie waarna we doorrijden naar Haarbroek op weg naar de grootste spreukentuin van Nederland. Rondom twee vijvers staan voorwerpen die gemaakt zijn van materialen die worden of werden gebruikt op een boerenbedrijf. Binnen en buiten zijn meer dan 200 gezegdes en spreuken uitgebeeld. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar ons hotel in Ruurlo.

Dag 2 - Markt in Doetinchem en Kunst & Sierglasblazerij
Dinsdagmorgen rijden we naar de markt van Doetinchem (tijdens de reis van 21 mei gaan we naar de woensdagmarkt van Lochem). ’s Middags bezoeken we de Kunst & Sierglasblazerij in Borculo. U krijgt een demonstratie te zien van glasblazen aan zowel de brander als aan de blaaspijp. In de showroom kunt u de gemaakte kunstwerken bewonderen.

Dag 3 - Zutphen
In oude centrum van Hanzestad Zutphen, gelegen aan de rechteroever van de IJssel, waant u zich in de Middeleeuwen. Vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren wordt Zutphen ook wel de ‘Torenstad’ genoemd. Er is in het centrum van Zutphen weinig tot geen moderne hoogbouw. Torens, koopmanshuizen, kerken en kleurrijke steegjes bepalen deze sfeer. Samen met de bijzondere winkeltjes, volop kunst en cultuur én de gezellige terrasjes is Zutphen echt een aanrader om te bezoeken. Terug naar Ruurlo waar u vrij bent om dit leuke plaatsje te verkennen of wellicht een bezoek te brengen aan kasteel Ruurlo.

Dag 4 – Groenlo en Kaasboerderij & Likeurstokerij
In de vestingstad Groenlo is vroeger veel gevochten en op verschillende plekken in de stad vindt u de sporen hiervan nog terug, zoals de kanonnen op de stadswallen. U gaat deze vestingstad samen met een gids ontdekken. In de middag bezoeken we de kaasboerderij van familie Weenink in Lievelde. Het thema van deze boerderij zijn de 3K’s: Koeien, Kaas en Kunst. U krijgt een rondleiding waarbij u in de stallen en de kaasmakerij kunt kijken. Op de boerderij vinden we ook Johannes de Stoker, hij stookt op ambachtelijke wijze likeuren die gemaakt worden met Achterhoeks fruit.

Dag 5 – Museumboerderij Smedekinck, Doesburg en terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel. We rijden naar het nabijgelegen Zelhem voor een bezoek aan de Achterhoekse gerestaureerde museumboerderij Smedekinck. Deze herbergt leuke oude stijlkamers, bedsteden, muziek uit de oude grammofoon, ouderwetse gereedschappen, etc. Bovendien een live demonstratie van oude ambachten of handwerken. In de entree is ook de museumwinkel gevestigd, hier zijn diverse leuke artikelen en natuurproducten uit eigen kruidentuin te koop. Vervolgens rijden we naar Hanzestad Doesburg, deze stad heeft meer dan 150 monumenten.
U kunt op eigen gelegenheid door de historische binnenstad wandelen, u komt ogen te kort. Halverwege de middag aanvaarden we de reis naar ons restaurant voor het afscheidsdiner. Na afloop wordt u door de taxi weer naar huis gebracht.

Inclusief

entree Haarbroekse Vijvertuin
bezoek markt Doetinchem of Lochem
demonstratie sierglasblazerij
bezoek Groenlo o.l.v. gids
entree kaasboerderij & likeurstokerij
bezoek Zutphen
entree museumboerderij Smedekinck
bezoek Doesburg
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming.Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!