*** Bak Reizen en Bak Alkmaar gaan verhuizen ***
Vrijdag 22 November aanstaande zijn wij vanaf 14:00uur niet bereikbaar zowel telefonisch als per email.
Mocht u ons toch nodig hebben zijn wij bereikbaar op ons noodnummer (06-54696400)
Vanaf Maandag 25 November bent u van harte welkom op onze nieuw locatie.
We zijn vanaf dan op de bekende telefoonnummers en emailadressen weer bereikbaar.
Noordervaart 18
1636VL Schermerhorn
https://maps.app.goo.gl/JTua2L4MfP6VmeF66
Nog nooit paardenmelk geproefd, dan is dit uw kans! In de Riga Ranch Paardenmelkerij maakt u kennis met een zeer gezond en lekker product.
De Riga Ranch, een monumentale hoeve uit 1850, is een van de zes Russische boerderijen in de Zuid-Hollandse polder van Nieuwveen. Deze authentieke hoeve, met 36 hectare land, is sinds 2001 een paardenmelkerij. En toeval of niet, het waren de Russische steppevolken die in de oudheid paardenmelk gebruikten als middel tegen velerlei ziekten en ter versterking van het lichaam.
Inmiddels herbergt de Riga Ranch twee kuddes paarden, alle Haflingers. Zes weken na de geboorte van een veulen wordt begonnen met het melken van de merrie. De verkregen melk wordt direct gekoeld, ingevroren, of tot poeder verwerkt. Mede hierdoor kan paardenmelk ook makkelijk in andere producten worden verwerkt. Op de Riga Ranch vindt u naast melkkuren ook cosmetica met paardenmelk, zoals huidverzorgingsproducten en shampoo.
Een nieuwe ontwikkeling is de paardenmelk likeur, verkrijgbaar in diverse smaken. Deze likeur wordt weer verwerkt door "Chocoland", de chocolaterie van de Riga Ranch. Het ambacht bonbons maken krijgt op de Riga Ranch een extra dimensie.
Na ontvangst met koffie en gebak volgt een uitleg en een interessante rondleiding door de stallen en ziet u hoe de paarden worden gemolken. Het blijft altijd weer fasinerend om te zien hoe het paardenmelken in z'n werk gaat. Hoogtepunt is het proeven van de verse paardenmelk en de paadenlikeur. In de chocolaterie krijgt u een demonstratie bonbons maken. De ervaren chocolatier laat u kennis maken met de grondbeginselen. Van vloeibare chocola tot een prachtige bonbon, u krijgt het allemaal te zien, en te proeven!
Soort: | halve dag |
Gewenste vertrektijd: | 12.30-13.30 uur |
Tijdsduur: | 5 uur |
Inclusief: | vervoer per touringcar, 2x koffie met gebak, rondleiding incl. melk en likeur proeven, demonstratie bonbons maken en proeven |
Bij te boeken | |
koffietafel | |
3 gangen keuzemenu: soep/schnitzel of kipfilet/ijs |
Vraag vrijblijvend een offerte aan: