Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Caen, 6 dagen Normandië, Frankrijk

Busreis Caen, 6 dagen Normandië

Busreis Normandië, deze reis wilt u niet missen!

Normandië, de Franse provincie aan de Atlantische Oceaan. We vinden hier de ruige kustlijn met krijtrotsen en prachtige kustplaatsjes. En natuurlijk draagt Normandië de zware last van de invasiestranden die de streek heeft getekend. Tijdens deze reis hebben we een mooie mix van ontspannende en vermoeiende dagen. We overnachten in het Hotel Libéra Caen Colombelles. De stad Caen heeft enorm geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is herbouwd rond de bewaarde en gerestaureerde monumenten. De groene stad is zeer aantrekkelijk met z’n vele gebouwen van kalksteen, afkomstig uit Caen en omgeving, z’n oude monumenten en vele moderne realisaties . U zult met een goed gevoel weer huiswaarts keren.

 

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Normandië, deze reis wilt u niet missen!

Normandië, de Franse provincie aan de Atlantische Oceaan. We vinden hier de ruige kustlijn met krijtrotsen en prachtige kustplaatsjes. En natuurlijk draagt Normandië de zware last van de invasiestranden die de streek heeft getekend. Tijdens deze reis hebben we een mooie mix van ontspannende en vermoeiende dagen. We overnachten in het Hotel Libéra Caen Colombelles. De stad Caen heeft enorm geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is herbouwd rond de bewaarde en gerestaureerde monumenten. De groene stad is zeer aantrekkelijk met z’n vele gebouwen van kalksteen, afkomstig uit Caen en omgeving, z’n oude monumenten en vele moderne realisaties . U zult met een goed gevoel weer huiswaarts keren.

 

We overnachten in het 3 sterren Hotel Libéra Caen Colombelles, slechts zes kilometer van het centrum van Caen gelegen. De kamers hebben een badkamer met douche, balkon, televisie en airconditioning. Het hotel beschikt over wifi, een terras, een lounge en een bar. Het hotel beschikt niet over een lift, maar heeft maar één verdieping (dus uw kamer is op de begane grond of op de 1e etage). In het restaurant staat in de ochtend het ontbijtbuffet voor u klaar en ’s avonds wordt het twee-gangen-diner geserveerd. Beoordeling Booking.com 8.5.

Faciliteiten Hotel Libéra Caen Colombelles***

 • Restaurant
 • Bar
 • Lounge
 • Terras
 • Tuin
 • 24 uursreceptie
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi 
 • Kluisje
 • Internethoek
 • Roomservice

Kamer

 • Gratis Wifi
 • Televisie
 • Airconditioning
 • Balkon of terras
 • Badkamer met douche 
 • Wc
 • Föhn
 • Bureau

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, starten we de reis met een kopje koffie. Na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en gaan op weg naar onze vakantiebestemming. Door België rijden we naar Noord-Frankrijk. We verlaten de autoweg bij Arras om via Amiens en Le Havre, over de imposante Pont de Normandie, aan te komen in Caen.

Dag 2 - Vrije ochtend en bezoek Honfleur
Honfleur is een stad die u tijdens een bezoek aan Normandië zeker gezien moet hebben. Een uniek middeleeuws stadje aan de monding van de Seine en ongetwijfeld het mooiste kustplaatsje van Normandië. Laat u betoveren door de charme van Honfleur. Ook treffen we hier de grootste houten kerk van Frankrijk. Flaneer door de pittoreske staatjes, langs eeuwenoude huizen en rond de sfeervolle oude haven. Honfleur is bovendien de stad van de kunstschilders en het impressionisme. Bij de monding van de Seine, heeft het ‘mooie licht’ vele kunstenaars geïnspireerd, met bekende namen als Courbet en Monet. In de talrijke kunstgalerieën en ateliers kunt u werken bewonderen van klassieke en hedendaagse kunstenaars.

Dag 3 - Bezoek Mont Saint-Michel en Saint-Malo
We gaan naar "het wonder in de oceaan": Mont Saint-Michel. Gelegen in het midden van de baai trekt het eiland elk jaar vele duizenden bezoekers. Het kerkje uit de vijftiende en zestiende eeuw is gewijd aan Saint Pierre, de beschermheilige van de vissers. Daarna ziet u de indrukwekkende wenteltrap met grote treden. Langs de vestingmuren hebt u een schitterend uitzicht over de prachtige baai. De Mont Saint-Michel is één van de beste plaatsen in Europa om springvloed te bekijken. Dit is niet de enige unieke locatie in Bretagne. Daarom willen wij u een bezoek aan Saint-Malo dan ook niet ontnemen. De oude stad is omringd door een muur van bijna 2 kilometer. Binnen de muren vinden we een autoluw gebied waar u heerlijk door de straten kunt wandelen. Ook is het mogelijk om een wandeling over de stadsmuur te maken, waardoor u een ideaal uitzicht hebt over deze unieke locatie. Vanaf de vestingmuren van deze voormalige piratenstad in Bretagne heeft u een mooi zicht over het strand Sillon en haar omgeving. Aan de overzijde van de riviermonding van de rivier de Rance, ligt de mondaine badplaats Dinard, met z’n prachtige luxe villa’s uit de Belle Epoque. Vanuit de veerhaven van Saint-Malo ziet u de schepen varen naar de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey en Portsmouth in Engeland. Saint-Malo heeft de grootste getijdenverschil van Europa, eb en vloed kunnen hier ruim 13 meter verschil hebben!

Dag 4 - Bezoek invasiestranden
Vandaag maken we een tocht langs de invasiestranden. We beginnen in Benouville met de Pegasusburg, een belangrijk doelwit tijdens de Operatie Overlord. Deze brug over het kanaal van Caen, kwam aan deze naam doordat de Britse luchtlandingstroepen als schouderembleem een Pegasus hadden, het vliegende paard. In 1994 is de originele brug in zijn geheel vervangen door een modernere brug, deze heeft hetzelfde uiterlijk en werkt hetzelfde als de oude brug. De Britse veteranen hebben de oude brug voor 1 pond van de Franse overheid gekocht en is nu een museaal object. In het museum, welke pas in 2000 is geopend, worden diverse zaken die op de oorlogsoperatie betrekking hebben tentoongesteld. De collectie blijft groeien en is een geweldige ervaring. Door naar Arromanches-les-Bains waar het landingsmuseum zich bevindt. Deze plaats is tevens bekend om zijn kunstmatige haven genaamd Port Winston, ter ere van Winston Churchill. De badplaats, gelegen tussen de hoge kliffen, was tijdens de invasie in de 2e Wereldoorlog één van de belangrijkste doelen van de geallieerden. Vanaf het strand kunt u nog steeds de overblijfselen van de gezonken pontons van de kunstmatige haven zien liggen. Aan het strand gelegen vinden we hier het invasiemuseum (entree is voor eigen rekening), met vele maquettes, videobeelden en diverse objecten. Bovenop de klif is Arromanches 360 gelegen, dit is de enige ronde bioscoopzaal van Frankrijk en biedt een indrukwekkende projectie op 9 grote schermen met geluidsfragmenten (entree is voor eigen rekening).

Dag 5 - Sainte-Mère Église, Pointe du Hoc en Amerikaanse begraafplaats
We rijden naar het dorpje Sainte-Mère Église, waar de 82e en 101e luchtlandingsdivisie landden en een van de parachutisten in de toren bleef hangen naast de kerkklok. Hier bezoeken we het museum. Het museum is gewijd aan de rol van deze Amerikaanse paratroepen, het bezit een indrukwekkende collectie wapens, uniformen en andere oorlogsmemorabilia, inmiddels uitgebreid met 2 extra gebouwen. Daarnaast is Sainte-Mère-Eglise nog steeds een gezellig en fraai dorp met fonteinen, washuizen, herenhuizen en kasteeltjes. Via la Cambe gaan we naar Pointe du Hoc, een opmerkelijke plek met z'n 30 hoge bunkers en afweergeschut. Iets verder ligt de plaats Colleville-sur-Mer, samen met Saint-Laurent-sur-Mer over de hele wereld bekend geworden door de Amerikaanse begraafplaats. Deze begraafplaatsen worden nog steeds zeer goed onderhouden. Normandië telt ca. 27 militaire begraafplaatsen, waarvan Colleville-sur-Mer de beroemdste is, met o.a. de laatste rustplaatsen van Theodore Roosevelt jr en zijn broer.

Dag 6 - terugreis
Via Noord-Frankrijk komen we aan in België. Na het afscheidsdiner wordt u thuisgebracht.

Inclusief

bezoek Honfleur
bezoek Mont Saint-Michel
bezoek Saint Malo
excursie invasiestranden
entree Pagasusbrug
entree museum Sainte-Mère Église
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden, lunches.
Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Frankrijk

Frankrijk is een republiek ligt in het westen van Europa. Ook de overzeese gebieden Réunion, Martinique en Frans Guyana horen bij Frankrijk. Met 543.965 km² is Frankrijk qua oppervlakte het het één na grootste land van West-Europa. Zowel de lengte als de breedte van Frankrijk is ca 975 km.

Sinds de Vrede van Nijmegen in 1678 liggen de langsgrenzen redelijk vast. Ze vallen grotendeels samen met natuurlijke grenzen. In het westen in dit de Atlantische Oceaan, in het noordwesten het Nauw van Calais en Het Kanaal. In het oosten vormen de Alpen, de Jura en de Rijn natuurlijke grenzen. In het zuiden zijn dit de Middellandse Zee en de Pyreneeën.

Frankrijk is door de grote variatie aan bezienswaardigheden en de mogelijkheden die het land één van de grootste bezienswaardigheden.

Landschap
Circa 25% van Frankrijk bestaat uit bergen. Daarnaast heeft Frankrijk ook nog laagvlakten en kusten. Het grootste deel van het land wordt in beslag genomen door laagland en heuvelland.

In het vulkanische landschap ten westen van Clermont Ferrand vormen de Monts Dômes een van noord naar zuid lopende keten. Deze oude vulkanen steken maximaal een paar honderd meter boven het vruchtbare land uit. De hoogste berg van deze keten, de Puy de Dôme, en enkele andere kegelvormige bergen zijn dode vulkanen. Veel grote rivieren ontspringen in dit gebied: Loire, Dordogne, Ardèche, Hérault en Tarn.

Vele heetwaterbronnen zijn in de Auvergne te vinden, waaronder de warmste bron van Europe: de Chaudes Aigues.

De Pyreneeën, Alpen en de Jura behoren tot de jonge gebergten. Over het algemeen zijn de 65 miljoen tot 2,5 miljoen jaar geleden ontstaan. De scherp getekende vormen zijn nog aanwezig omdat de verwering nog niet heeft toegeslagen. De Mont Blanc (4807 meter) ligt op de grens met Italië en is de hoogste berg van Europa. De Alpen zijn door lange en grote rivierdalen over het algemeen goed toegankelijk. Daarentegen vormen de Pyreneeën meer een gesloten blok en daarmee een barrière. De Pyreneeën bestaat uit twee bergketens die elkaar elkaar overlappen in spanje waar de Garonne ontspringt in de Valle d’Aran. Het westelijke deel van de Pyreneeën bestaat uit bossen en weiden onder invloed van de vochtige en frisse Atlantische Oceaan. Het oosten van de Pyreneeën is één van de droogste gebieden van Frankrijk waar de wijn- en boomgaarden zich op de zonovergoten flanken bevinden.

De Grande Cascade de Gavernie is met 422 meter de hoogste waterval van Europa. Deze is te vinden in de Cirque de Gavarnie, een rotsachtig amfitheater dat is uitgeslepen door gletsjers en rivieren en is omrand door bergtoppen tot 3000 meter.

Het stroomgebied van de Isère en zijn zijrivieren ligt in de Noordelijke Alpen, met een klimaat dat vochtiger en kouder is met veel sneeuw. De talrijke gletsjers leveren veel smeltwater in de zomer. Deze riviertjes zijn door het grote verval erg geschikt voor de aanleg van stuwdammen en de opwekking van electriciteit.

Het stroomgebied van de Durance en de Verdon ligt in de Zuidelijke Alpen. Hier is het klimaat warmer, zonniger en droger.

Parijs bevindt zich midden in een grote schotelvormige laagvlakte in het noorden van Frankrijk, het zogenaamde Bekken van Parijs. Deze laagvlakte heeft een golvend landschap met beboste heuvelruggen in het oosten en is circa 5 keer zo groot als Nederland. De heuvelruggen zijn restanten van een weggesleten gesteentelaag. Bij de kust van Het Kanaal vormen de kalksteenlagen van het Bekken van Parijs steile krijtkusten.

Het Centraal Massief is een grote hoogvlakte tussen de Loire en de Middellandse Zee en bedekt 1/6 deel van Frankrijk. Het Rhônedal bevindt zich tussen het Centraal Massief en de Alpen. Naar het zuiden waaiert dit uit in een uit rivierklei opgebouwde delta. De Camarque, een woest en beschermd gebied, is hier te vinden.

Met ca 1006 km lange Loire is de langste rivier van Frankrijk. Deze stroomt van de Ardeche naar de Atlantische kust. In Zwitserland ontspring de Rhône dat met smeltwater van de Isère, Durance en Drôme wordt gevoed. Vanuit de Pyreneeën stroomt de Garonne via Toulouse en Bordeauw naar de Atlantische Oceaan. De Tarn en de Lot voegen zich vanuit het Centraal Massief zich daarbij. De Dordogne (490 km) ontspringt in  het Centraal Massien en vloeit ten noorden van Bordeaux samen met de Garonne. Samen vormen ze de Gironde die uitmondt in de Atlantiche oceaan. 

Flora & fauna
Met meer dan 4000 verschillende soorten planten heeft Frankrijk een rijke en afwisselende flora. In de diverse gebergten ligt de boomgrens op verschillende hoogtes: in de Alpen op 1900 meter, de Pyreneeën 2500 meter, de Auvergne 1500 meter en in de Vogezen op 1100 meter. Frankrijk was vroeger vrijwel geheel met bos bedekt, nu is dat nog maar ca 25%. In het Bekken van Parijs, Normandië en bij Orléans zijn nog grote bossen te vinden. Dit zijn in de vlakte en het heuvelland van het Atlantische en Midden-Europese gebieds loofbossen: op armere gronden de eikenberkenbossen, op voedselrijke gronden de eigenhaagbeukenbossen, in de opgaande oude domaniale wouden de beukenbossen en de elzen- iepen en essenbossen in de rivierdalen. In het Atlantische gebied is vooral de heide te vinden op de plaatsen waar de bossen ontbreken.

In het noorden, op Cotentin, in Charente-Maritime en in Les Landes zijn de duinen goed ontwikkeld en begroeid met zeedennen. In heel Frankrijk zijn de beroemde orchideeënrijke kalkhellinggraslanden te vinden. In de bergen zijn beukenwoud, beuken-sparrenwoud, fijnsparrenwoud en de alpine zone te vinden. Talloze wilde bloemen zijn in de afgelegen weiden in de Alpen te vinden. De Pyreneeën kent 400 soorten bloemen, waarvan er 160 alleen hier te vinden zijn waaronder de Pyreneese Ramonda, steenbreek, kleine paarse krokussen en bijzondere soorten lelies. In de zomer staan de bergweiden vol met onder andere Turkse Lelies, gentiaan, viooltjes en orchideeën.

In het uiterste zuiden heeft de mediterrane flora en vegetatie een geheel eigen karakter. Hier vindt men onder andere vijgen, amandelen en aan de Côte d’Azur sinaasappelen en citroenen.

De Franse dierenwereld sluit aan bij die van West-, Midden- en Zuid-Europa. In de West-Alpen en Pyreneeën is de typische bergfauna te vinden. De kusten hebben door de sterke temperatuur van de zee van de Atlantische Oceaan en Middellandse Zee totaal verschillende fauna’s. Ook is de kust erg uitgestrekt waardoor er veel verschillende dieren te vinden zijn.

De flamingo, kwak en zilverreiger broeden in de Camargue en ook de bever komt hier nog voor. Frankrijk vormt voor de genetkat de noordgrens. De verarming van het dierenrijk is het gevolg van de jacht op alle mogelijke soorten van vogels en wild. Er zijn nog te weinig reservaten en nationale parken om het voortbestaan van vele zeldzaam geworden dieren te waarborgen.

In de Pyreneeën komen de bruine beren, marmotten Pyreneese antilope, Pyreneese Desman en sneeuwpatrijs nog voor. De grootste Europese gier, de lammergier, is de koning van de Pyreneeën. Hij heeft een vleugelwijdte van ca 3 meter. Ook de vale gier en Egyptische gier komen hier voor.  De steenbok en gems zijn in de Alpen en Pyreneeën op grote hoogte te vinden. In de Alpen zijn daarnaast nog de alpenmarmot, sneeuwhaas, alpenkraai, sneeuwhoen en alpenkauw te vinden. Er leven vele soorten vleermuizen in het noorden en westen van Frankrijk, met name de gladneuzen en hoefijzervleermuizen. Kleine roofdieren die in Frankrijk voorkomen zijn oa  de marter, bunzing, das, wezel en otter. Ook het wilde zwijn, ree, edelhert en insecteneters als mol, spitsmuis en egel zijn hier te zien.

Er zijn niet echt bijzondere soorten onder de vogels. Er zijn oa reservaten voor de kust van Bretagne voor allerlei zeevogels, zoals de alk, papegaaiduikers, zeekoeten, wulpen, aalscholvers en jan van genten. In het westen en zuiden van Frankrijk vormen de kustmoerassen een pleisterplaats voor trekkend waterwild. De voorouder van de bekende stadsduif is de rotsduif die op de rotsen leven.

Door de combinatie van Zuid-Europese en mediterrane soorten zijn er in Zuid-Frankrijk meer dierensoorten te vinden, zoals de scharrelaar, bijeneter en vele reptielen en amfibieën.

De gewone zeehond komt langs de Atlantische kust voor. Langs de Middellandse Zee-kust zijn ook de bruinvis, tuimelaar, dolfijn en monniksrob te zien.

Hoofdstad
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs met meer dan 11 miljoen inwoners. Daarmee is Parijs één van de grootste steden van Europa. Parijs is een Alfa-wereldstad door de invloedrijke positie op financieel, economisch, politiek en cultureel gebied. Dit is ook terug te zien in het aantal bezoekers wat Parijs jaarlijks bezoekt. Deze komen met name voor de historische en culturele hoogtepunten van de stad.

Taal
In Frankrijk wordt Frans gesproken. Andere minder voorkomende talen zijn Duits (Elzas-Lotharingen), Bretons (Bretagne), Baskisch (westelijke Pyreneeën) Catalaans (Roussillon), Occitaans (zuiden), Italiaans (rond Nice), Nederlands (Frans Vlaanderen en Corsicaans (Corsica).

Klimaat
In de zomermaanden is het in Frankrijk over het algemeen aangenaam te noemen. Soms zijn er zeer warme dagen en vrijwel dagelijks zwoele zomeravonden. Daarnaast kunnen de temperatuur en weersomstandigheden binnen een kleine straal groot zijn. Deze verschillen hebben vooral te maken met de naar het oosten afnemende invloed van de Atlantische Oceaan, de aanwezigheid van de Pyreneeën en Alpen en de invloed van de Middellandse Zee in het zuidoosten. Het overgrote deel van Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat en ligt grotendeels in de stroming van de westenwinden. In het noorden is het minder warm dan in het zuiden van het land.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

1

2

13

februari

9

2

3

13

maart

12

3

4

13

april

15

6

7

14

mei

18

9

8

16

juni

22

12

10

19

juli

27

15

9

22

augustus

26

14

8

23

september

23

12

6

21

oktober

17

9

4

19

november

11

5

3

16

december

8

3

2

14

 

Praktische reisinformatie

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!