Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
215 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Bak Reizen naar Roemenië

De tijd heeft hier af en toe stilgestaan

ALKMAAR- Het vuistdikke plakboek wordt er snel bijgehaald. Gerard en Marry Gijsberts hebben bijna elke herinnering aan de 12-daagse trip naar Roemenië vastgelegd. Een land wat niet zo snel op de lijst van vakantiebestemmingen staat, maar het stel uit Alkmaar ging de uitdaging aan en werd blij verrast door het fascinerende land. “De tijd heeft er op veel plekken stil gestaan, maar dat is ook de charme. Het platteland bijvoorbeeld is ongerept en authentiek en als je van cultuur en historie houdt, kun je in Roemenië je hart ophalen.”

We hebben met de hele groep een tocht door de heuvels gemaakt met paard en wagen en dan zie je hoe groot het verschil soms is met de westerse wereld. Mensen in oude dorpjes  betrekken hun water bijvoorbeeld allemaal uit één put en bijna alles wordt nog vervoerd met paard en wagen.”

Echt een topper
Gerard en Marry hadden al eerder een trip gemaakt met Bak Reizen. Naar het verre Noorwegen. “Als je liefhebber bent van natuur, moet je daar echt naar toe gaan. Je weet niet wat je ziet”, vertelt Marry. “Het toeval wilde dat we nu precies dezelfde chauffeur hadden, Charles, en dat is echt een topper.” Voor Marry staat de gezelligheid met zo’n grote groep vooral bovenaan en Gerard wil graag landen ‘ontdekken’. “Zo  hebben we deze trip ook gepland. Met een leuke groep mensen bij elkaar en dan op zoek gaan naar de cultuur van het land. Ik hou persoonlijk wel van die landen uit het oostblok en dan vooral uit historisch oogpunt. Dat fascineert mij.”

Groot pluspunt
Gerard en Marry bekennen dat het servicepakket van Bak Reizen een groot pluspunt is. “Geen gesleep met koffers. Je wordt met de taxi opgehaald en weggebracht. En dan ga je ook meteen met zijn allen comfortabel op weg naar Roemenië. Onderweg  naar Roemenië overnacht je in prima hotels. En ook in Roemenië is dat het geval. Heerlijk eten, prima bedden en aardig en behulpzaam personeel.” Om het land, de cultuur, gebruiken en gewoontes goed te leren kennen, stapte er bij de grens van Roemenië een gids in de bus, die heel goed Nederlands sprak, en die de complete reis vervolgens meeging.

Veel ooievaars
De trip was in juli, maar veel bezienswaardigheden komen al snel weer terug in de herinnering. “Een mooi schoon land, weinig of geen fabrieken, opvallend veel ooievaars. Alleen de doorgaande wegen zijn geasfalteerd en alle zijwegen zijn zandpaden. En bijna iedereen heeft een paard en wagen. En natuurlijk heel veel  mooie kerken en kastelen. Allemaal perfect onderhouden.” Op het programma stond verder een bezoek aan het Dracula-kasteel in Transsylvanië, een dag naar Boekarest met onder andere een bezoek aan het paleis van voormalig dictator Ceausescu.” Gerard en Marry weten nu al wat de volgende reis wordt. “Wanneer weten we nog niet, maar we gaan een trip maken met Bak Reizen naar Ierland. Zij weten precies wat een reis inhoudt en wat je moet doen om het een reiziger naar de zin te maken.”

Meer informatie
Roemenië is één van de meerdaagse reizen die Bak aanbiedt. Het familiebedrijf in Alkmaar heeft een uitgebreid pakket van reizen door heel Europa. Meer informatie over het aanbod van vakantietrips bij Bak Reizen. Bij Bak Reizen heeft niet alleen prachtige bus reizen maar ook voor bus huren ben u hier aan het juiste adres

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!