Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
216 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
12 dagen Spanje, Costa Brava, Spanje

vanaf€ 1.069,-

Bekijk beschikbaarheid

12 dagen Spanje, Costa Brava

Genieten aan de Costa Brava

Aan de Costa Brava vinden we alle ingrediënten om een heerlijke vakantie te vieren. Zon, zee, strand, cultuur en gezelligheid en tel daarbij op de uitstekende verzorging in het hotel. Deze reis bevat het allemaal, genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft. De Costa Brava is hierdoor bij uitstek een heerlijke bestemming.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Ontspanning

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Genieten aan de Costa Brava

Aan de Costa Brava vinden we alle ingrediënten om een heerlijke vakantie te vieren. Zon, zee, strand, cultuur en gezelligheid en tel daarbij op de uitstekende verzorging in het hotel. Deze reis bevat het allemaal, genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft. De Costa Brava is hierdoor bij uitstek een heerlijke bestemming.

We verblijven in het 4-sterren hotel Tahiti Playa, gelegen in de gezellige badplaats Santa Susanna en ligt op een paar meter afstand van het strand.
Het hotel beschikt over ruime kamers voorzien van een eigen badkamer, föhn, kluisje, airco, balkon en minibar. Het hotel heeft een zwembad, terras, bar, fitnesscentrum, lift en gratis WiFi. Een heerlijk hotel om van het Spaanse en de Spaanse zon te genieten. Beoordeling Booking.com 8.4

Faciliteiten Hotel Tahiti Playa****

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Wellness faciliteiten (tegen betaling)
 • Buitenzwembad
 • Lift
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Balkon

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie, na de korte kennismaking stappen we in de touringcar en begint de vakantie. We rijden naar Frankrijk voor de overnachting.

Dag 2 - Frankrijk, Rhônedal
Vandaag vervolgen we de reis langs Lyon en door het Rhônedal, onderweg maken we diverse stops. Als we Spanje binnenrijden is het nog maar een kort stukje naar ons hotel in Santa Susanna, waar we voor het diner arriveren.

Dag 3 – Vrije dag
Vandaag staat er niets op het programma. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of in het hotel gebruik maken van de faciliteiten.

Dag 4 - Bezoek Barcelona o.l.v. gids
Onder leiding van een gids maken we een mooie rondtoer door Barcelona. We aanschouwen o.a. het meesterwerk van Gaudi, de Sagrada Familia, het beeld van Columbus, de Olympische berg en het wereldberoemde stadion van FC Barcelona. Tevens is er gelegenheid voor een wandeling over de bekende La Rambla.

Dag 5 – Bezoek zondagsmarkt Tordera de Mar
In een oud, klein dorpje ongeveer 10 kilometer landinwaarts, genaamd Tordera, wordt elke zondag één van de grootste markten van de Costa Brava gehouden. Op deze dag verandert Tordera in één grote markt waar u al winkelend door de nauwe straatjes wandelt. 

Dag 6 - Vila Vella Tossa de Mar
We brengen een bezoek aan het oude gedeelte van de stad Tossa de Mar, Vila Vella. De oude bovenstad van Tossa de Mar is op een heuvel gelegen en biedt mooi uitzicht over de omgeving. Dit oude gedeelte werd in de middeleeuwen gebouwd. De Vila Vella wordt nog gedeeltelijk omringd door de oude stadsmuur uit de 12de eeuw. Binnen de stadsmuren vindt u een zeer goed bewaard gebleven kern uit de 12de en 13de eeuw met smalle kasseien straatjes en steegjes in een authentieke setting. Wanneer u door de Vila Vella naar boven loopt, komt u uiteindelijk bij de vuurtoren, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op Tossa en de omgeving.

Dag 7 - Dagtocht Montserrat
De 1236 meter hoge berg is al eeuwenlang een indrukwekkende plaats. Op een hoogte van 720 meter ligt aan de oostzijde van de berg het beroemde Klooster van Montserrat, omgeven door kapellen en grotten van kluizenaars. Het Klooster van Montserrat is één van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Spanje. In het klooster wordt de Zwarte Madonna vereerd, door de Catalanen liefkozend 'la Moreneta' genoemd.

Dag 8 – Bezoek Gerona o.l.v. gids
Onder leiding van een gids brengen we een bezoek aan de stad Gerona. Gerona is een stad met een rijke geschiedenis en dat is te zien aan de bouwwerken. We bezoeken het prachtige historische centrum dat door de vele kleine straatjes en ontelbare trappen een knus karakter heeft. We zien de mooie kathedraal en slenteren door de nauwe steegjes en straatjes die de oude binnenstad rijk is.

Dag 9 – The Salvador Dalí Theater Museum
We gaan naar het Salvador Dalí Theater Museum, het grootste surrealistische object ter wereld. In dit museum vindt u al zijn werken, de werken die Dalí in zijn jongere jaren heeft gemaakt tot de werken die hij in zijn laatste jaren van zijn leven heeft gemaakt. Het zijn schilderijen, maar ook tekeningen, beeldhouwwerk, graveerwerk, hologrammen en fotografie. Ongeveer 1500 van zijn vele werken zijn te bewonderen. Naast zijn eigen werk, ziet u in het Theater-Museum ook werken van kunstenaren die Dalí in zijn leven bewonderden, waaronder El Greco, Marià Fortuny, Antoni Pitxot en Marcel Duchamp.

Dag 10 – Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of een wandeling in de omgeving maken.

Dag 11 - Frankrijk
We verlaten Spanje en stoppen voor de overnachting halverwege Frankrijk. Voor het diner arriveren we in ons hotel.

Dag 12 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken, voordat u door de taxi weer wordt thuisgebracht, sluiten we de reis af met een heerlijk drie gangen diner.

Inclusief

markt Tordera de Mar
bezoek Vila Vella Tossa de Mar
bezoek Barcelona o.l.v. gids
Montserrat
bezoek Gerona o.l.v. gids
entree Salvador Dalí Theater Museum
van deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden 

Spanje

Het koninkrijk Spanje ligt in het Zuidwesten van Europa op het Iberisch Schiereiland. Spanje heeft een oppervlakte van 505.782 km², dit is inclusief de Pityusen, de Balearen en de Canarische Eilanden. Daarmee is Spanje ruim 12x zo groot als Nederland. In het noorden grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, in het westen aan Portugal en in het zuiden aan Gibralter. Spanje heeft over het algemeen natuurlijke grenzen: bergen, rivieren en kust. De Canarische Eilanden (13) liggen voor de kust van Marokko. In de Middellandse Zee liggen De Balearen met onder andere Menorca, Mallorca, Formentera en Ibiza. In Marokko heeft Spanje nog 2 enclaves: Ceuta en Melilla.

Landschap
Met 660 meter boven de zeespiegel is Spanje na Zwitserland het land met het hoogste gemiddelde van Europa. 42% ligt hoger dan 1200 meter, 11 % lager dan 200 meter. Madrid is de hoogst gelegen hoofdstad van Europa.

De Meseta is een zeer uitgestrekte hoogvlakte die door tweeën wordt gesplitst door het granietrijke Castiliaans Scheidingsgebergte. Hierdoor ontstaat de Submeseta Norte (Oud-Castilië) met een hoogte van 800 – 900 meter en Submeseta Sur (Nieuw Castilië) met en hoogte van 600 – 700 meter. Met 2592 meter is de Pico Almazor de hoogste top.                       

Aan de zuidkant wordt de Meseta begrenst door de Sierra Morena, aan de noordoostkant vormt het jongere Iberisch Randgebergte de begrenzing. De Pyreneeën in het noorden van Spanje heeft toppen boven de 300 meter. De Pico de Aneto is met 3404 meter de hoogste top. In het oosten zijn de Pyreneeën vrij breed, maar deze worden smaller naar het westen toe. Het Asturisch-Cantabrisch gebergte met het Galicisch massief sluit hierop aan. Het Andalusisch gebergte  ligt in het zuidoosten van Spanje. De Sierra Nevada is het hoogste gedeelte van dit gebergte met de hoogste top van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3481 meter).

Aan de voet van de verschillende bergketens komen verschillende landschappen voor: in het noorden groene valleien, de rijstvelden van de Levante, de woestijnachtige gebieden van Extremadura, appel- en olijfboomgaarden van Andalusië, het palmenwoud van Elche en rotskusten. 

Flora & fauna
Spanje kent een zeer gevarieerde flora met circa 8.000 soorten. Dit komt door de grote verschillen in hoogte, klimaat en bodemgesteldheid. Spanje ligt relatief geïsoleerd van de rest van Europa door de Pyreneeën. Hierdoor overheerst de mediterrane flora en bestaan de traditionele bosformaties met steeneiken bijna niet meer, deze zijn vervangen door maquis, een vrij lage begroeiing met oa lavendel, oleander, tijm, rozemarijn, kurkeik, heidebrem, spartium, cistus en genista. De kurkeik is voornamelijk te vinden in Extremadura en Catalonië. De vegetatie wordt meer naar het zuiden toe subtropischer van aard met palmen, schijfcactussen en agaven. Het enige dadelpalmenbos van Eyuropa is te vinden bij Elche in Alicante. Vooral in het noorden van Spanje komen loofbossen voor met onder meer beuken, eiken, essen, kastanjes, berken en populieren. In het hooggebergte zijn de naaldbossen die met name staan uit arve en lariks en daarnaast korstmossen en mossen. In de Pyreneeën komt de zilverspar veel voor, de Spaanse spar komt alleen voor ik het Ronda-gebied in Andalusië. In de koelere noordelijke berggebieden komt de Schotse den voor met zijn gevlekte rode bast. Aan de kant van de kust zijn de parasolden te vinden. De veel voorkomende donzige eik groeien op de wat nattere plaatsen. In de berggebieden boven de boomgrens komen oa de krokus, gentiaan, narcis, orchidee en zonnedauw voor. Op de bergweiden van de Picos de Europa komen zelfs circa 40 soorten orchideeën voor.

Een steppeachtige flora komt op de hoogvlakte voor met oa loogkruid en melde en een vermenging van de steppegebieden, het hooggebergte en het Middellandse-Zeegebied. Op de berghellingen in het noordwesten zijn heidevelden met struikheide, rode dopheide en gaspeldoornsoorten. In de Ebro-vallei, het bijna woestijnachtige Cabo de Gata in Andalusië en de Castilla – La Mancha zijn de steppegebieden te vinden. Vooral na regenbuiten zijn in deze gebieden een fantastische kleurenrijkdom waar te nemen. 

De Spaanse dierenwereld heeft zowel Zuid-Europees-mediterraan als Afrikaanse elementen, zoals de genetkat, kameleon en de Egyptische mangoest. De Barbarijde makaak die op de rots van Gibraltar voorkomt is een apensoort die vermoedelijk is ingevoerd door de mens. De wolf, otter, bruine beer, wilde kat, lynx, ree, edelhert, damhert, gems, wild zwijn en de zeer zeldzame Spaanse steenbok zijn enkele grote zoogdieren die in Spanje voorkomen. Vooral in de Picos de Europe en de Cordillera Cantábrica leven nog maar enkele tientallen bruine beren. Het jagen op en doden van de beren is sinds 1973 al verboden, maar evengoed loopt hun aantal nog terug. In de noordwestelijke berggebieden leven nog circa 1000 wolven. Ook in de zuidwestelijke Meseta en de Sierra Morena leven nog enkele wolven. De ibex, een berggeit met lange horens, was i 1900 bijna uitgeroeid. De populatie heeft zich goed gesteld en momenteel zijn er ca 70.000 exemplaren, vooral in de Sierra de Gredos en Andalusië. Een uniek Spaans roofdier is de pardel- of Iberische lunx. Deze is kleiner dan zijn Noord-Europese soortgenoot. Er waren er nog maar 150 verdeeld over 2 kleine kolonies in Andalusië in 2004. In 2007 waren er circa 250 lynxen. Ze keren terug naar de Castilla – La Mancha, ten noorden van Andalusië wat ook hun oorspronkelijke leefomgeving is. 

De zeer zeldzame monniksrob komt voor aan de kust van de Middellandse Zee. In de Golf van Biscaje verzamelen zich veel walvissen en dolfijnen. In Spanje zijn de meeste Europese vlinders te vinden. Daarnaast zijn er nog 20 bijzondere vleermuissoorten, de vroedmeesterpad, vier salamandersoorten en ontelbare hagedissen. De Montpellier-slang en de Lataste’s adder zijn giftige slangen die in Spanje voorkomen. Spanje kent een rijke vogelwereld met onder meer de ooievaar en grote roofvogels, zoals de slangenarend, steenarend en de keizerarend. De blauwe ekster is één van de opvallendste vogelsoorten die in Midden- en Zuid-Spanje voorkomt en naast Portugal alleen in China wordt aangetroffen. De lammergier is een indrukwekkende verschijning die in de hoge Pyreneeën voorkomt en in de Sierra de Cazorla is geherintroduceerd. Spanje kent de grootste populatie zwarte gieren van de wereld. De Egyptische gier, vale gier, de buizerd, de torenvalk, de sperwer en de zwarte en rode wouw zijn nog andere roofvogels en aaseters die er voorkomen.

In het voorjaar komen grote groepen trekvogels naar Spanje, onder andere de grootste concentratie kraanvogels van Europa. De Coto Doñana is een zeer belangrijk, wereldberoemd en één van de grootste vogelreservaten ter wereld waar jaarlijks meer dan 160 soorten vogels broeden, zoals 3000 flamingoparen, ca 600.000 ganzen uit Noord-Europa en vele kust, water- en moerasvogels. De Albufera de Valencia, Aiguamolls de l’Empordà en de Ebro-delta zijn andere belangrijke watergebieden aan de kust. Duizenden eenden overwinteren in het binnenland in het Laguna de Gallocanta (Spanje’s grootste natuurlijke meer), Tablas de Daimiel en het Castilla – La Mancha. Voor ca 13.000 flaingo-paren is de Laguna de Fuente de Piedra de belangrijkste broedplaats. De auerhoen en de grote trap staan beide bekend om hun schitterende baltsgedrag en zijn beide zeldzame soorten. In Spanje leven meer grote trappen dan in de rest van Europa bij elkaar, namelijk zo’n 8.000. De gouden wielewaal, bijeneter en de hop behoren tot de meest kleurrijke vogels die vooral in het zuiden van Spanje voorkomen. In 1997 had Spanje 10 Nationale Parken en 695 beschermde gebieden met daarin duizenden soorten dieren en planten die nergens anders meer in Europa te vinden zijn. 


Hoofdstad
In 1561 heeft Koning Filips II Madrid benoemd als hoofdstad van Spanje. Madrid heeft 3,2 miljoen inwoners en is met een oppervlakte van 607 km² de grootste stad van Spanje.

Taal
De officiële taal van Spanje is het Castiliaans, door buitenlanders altijd “Spaans” genoemd. In de toeristische plaatsen wordt ook Engels gesproken.

Klimaat
Spanje kan verdeeld worden in 2 gebieden met verschillende klimaten: de Middellandse Zeekust en het noorden/noordwesten.

Het kan in het noorden en noordwesten met name in de herfst en winter veel regenen door de Atlantische depressies. Ook in de zomer is het niet altijd droog en kunnen er flinke buien vallen. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 22 C. Het Middellandse Zeegebied kent ttn typisch Mediterraans klimaat met zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. De maanden juli en augustus is de echte zomer in dit gebied met een gemiddelde temperatuur van 25-30 C. In deze maanden regent het nauwelijks, alleen rondom Barcelona kan in juli een bui vallen, vaak gaat dit samen met zware en korte onweersbuien.

 

Gem. max.
  temp. (°C)

Gem.
  min.
  temp. (°C)

Gem. zonuren
  per dag

Gem.
  zee
  temp. (°C)

januari

13

5

5

13

februari

14

6

5

13

maart

15

7

6

13

april

17

9

7

14

mei

20

12

8

17

juni

24

16

9

20

juli

27

19

10

23

augustus

27

19

9

25

september

25

17

7

23

oktober

21

13

6

20

november

16

8

5

17

december

14

6

5

15

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!