Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
8 dagen Engeland, East Sussex, Verenigd Koninkrijk

8 dagen Engeland, East Sussex

8 dagen Engeland, East Sussex

Wilt u een goed beeld krijgen van Engeland dan is deze reis een aanrader. We overnachten aan de boulevard van St. Leonards on Sea, vlakbij Hastings. We bezoeken onder andere de stadjes Brighton en Arundel, enkele typische Engelse tuinen en de Battle Abbey. Een afwisselende reis met een mooie mix aan steden, tuinen en cultuur. Let op: voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

8 dagen Engeland, East Sussex

Wilt u een goed beeld krijgen van Engeland dan is deze reis een aanrader. We overnachten aan de boulevard van St. Leonards on Sea, vlakbij Hastings. We bezoeken onder andere de stadjes Brighton en Arundel, enkele typische Engelse tuinen en de Battle Abbey. Een afwisselende reis met een mooie mix aan steden, tuinen en cultuur. Let op: voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

We verblijven in het 3 sterren Royal Victoria Hotel gelegen aan de kust in Saint Leonards-on Sea. Het hotel stamt uit 1828 en in de lobby leidt een prachtige marmeren trap naar de bar en het restaurant. Het hotel is rookvrij, beschikt over Wifi en een lift. De kamers hebben een eigen badkamer, tv, föhn, koffie-en thee faciliteiten. Beoordeling bij Bookings.com 7.8.

Faciliteiten Royal Victoria Hotel***

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uurs receptie
 • Lift
 • Gelegen bij strand
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Roomservice

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Föhn
 • Badkamer met bad of douche
 • Toilet
 • Bureau

 

Dag 1 - Heenreis, overtocht per boot
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden via België naar Calais voor de overtocht naar Engeland. We volgen de kust om aan te komen in Hastings voor diner en overnachting.

Dag 2 - Bezoek Leeds Castle
We rijden naar Leeds Castle, één van de mooiste kastelen van Engeland. Het prachtige bouwwerk rijst op uit de slotgrachten en wordt omgeven door 200 hectare grote park en tuinen. Het kasteel is bewoond geweest door meer zes koningen. Leeds Castle is altijd een paleis geweest om te entertainen en elke generatie heeft zijn sporen nagelaten. Het interieur vandaag de dag komt voort uit een grootschalige renovatie door Europese topontwerpers in de jaren 20 en 30.

Dag 3 – Bezoek Battle Abbey
Vandaag staat in het teken van de Slag bij Hastings, één van de beroemdste veldslagen in de geschiedenis van Engeland de slag vond plaats in 1066. Ter nagedachtenis van deze slag is er een abdij gebouwd deze was gereed in 1094. We brengen een bezoek aan het slagveld en aan de Battle Abbey. Tevens bevindt zich op het terrein een bezoekerscentrum waar we een tentoonstelling is die het verhaal van de Normandische verovering verteld en ontdek waarom deze slag zo’n belangrijke rol heeft gespeelt in de geschiedenis van Engeland.

Dag 4 – Bezoek Brighton
Na een rustige start van de dag rijden we naar de badplaats Brighton bekend om de vele oude Victoriaanse gebouwen maar de stad is zoveel meer. Dit oude vissers dorpje is uitgegroeid tot de place to be onder de Londenaren. Loop door de straten en je vindt hier hippe vintage winkeltje, antiquairs, vegetarische barretjes en vele cafe’s. Bezoek de al bekende pier en het voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie de Royal Palace. Brighton zal u niet teleur stellen.

Dag 5 – Royal Tunbridge Wells en Standen House and Gardens
Royal Tunbridge Wells gelegen in het graafschap Kent. Zoals de naam al verraad “Wells” zijn hier geneeskrachtige minerale bronnen te vinden en heeft de bloei en rijkdom van deze plek bevorderd. De plaats is dan ook rijke aan prachtige bouwwerken denk aan de Pantiles, een 18e eeuwse zuilenrij maar het park gelegen in de stad is meer dan het bezoeken waard. ’s Middags bezoeken we Standen House and Gardens dit landhuis gebouwd eind 19 eeuw is gelegen in het glooiende landschap van Sussex. Het interieur, verzorgd door William Morris, is bijna nog geheel in authentieke staat en ademt een Engelse sfeer uit. Neem ook een kijkje in de tuin deze is opgedeeld in zogenaamde buitenkamers, met elk een eigen thema en kleur.

Dag 6 – Vrije dag
Vandaag kunt de dag vrij besteden. Het hotel is geleden aan de kust. Maak een wandeling over promenade, bezoek de pier of het St Leonards Gardens wat direct achter het hotel ligt.

Dag 7 - Bezoek Arundel Castle and Gardens
Vandaag bezoeken we Arundel Castle gevestigd op een verdedigingsplaats op een prominente heuvel in West Sussex, met uitzicht op de rivier de Arun en de South Downs. Het kasteel heeft nog veel mooie originele kenmerken waaronder de Normandische woontoren, het middeleeuwse poortgebouw en de vestingpoort. De tuin van het kasteel bestaat uit verschillende secties met ieder een eigen karakter. Laat u verrassen.

Dag 8 - Terugreis, overtocht per boot
Vandaag verlaten we Engeland; we rijden naar Dover voor de overtocht naar Calais. Aan het eind van de middag arriveren we in het restaurant voor het afscheidsdiner, waarna u weer naar huis wordt gebracht.

Inclusief

retour overtocht
entree Leeds Castle and Gardens
entree Battle Abbey
bezoek Brighton
bezoek Royal Tunbridge Wells
entree Standen House and Gardens
entree Arundel Castle and Gardens
afscheidsdiner
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

Overige entreegelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden 

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!