Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Bled en Moravske Toplice, 9 dagen Slovenië, Slovenië

vanaf€ 1.259,-

Bekijk beschikbaarheid

Busreis Bled en Moravske Toplice, 9 dagen Slovenië

Busreis Slovenië, met leuke bezoekjes en dubbel genieten

Cultuur en verwend worden, dat zijn de speerpunten van de reis. In Slovenië overnachten we op twee locaties. We starten in Bled, deze plaats bevindt zich aan het bergmeer waar we in het midden het bekende eilandje met het witte kerkje vinden. We overnachten aan het meer in een heerlijk 4-sterren hotel.

Door naar het oosten van Slovenië. Naar het groene Moravske Toplice waar we overnachten in een super de luxe 5-sterren hotel voorzien van een heerlijk wellness gedeelte, en waar u de lekkerste gerechten krijgt geserveerd. Slovenië is meer dan de moeite waard, geniet van het groene glooiende land.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Slovenië, met leuke bezoekjes en dubbel genieten

Cultuur en verwend worden, dat zijn de speerpunten van de reis. In Slovenië overnachten we op twee locaties. We starten in Bled, deze plaats bevindt zich aan het bergmeer waar we in het midden het bekende eilandje met het witte kerkje vinden. We overnachten aan het meer in een heerlijk 4-sterren hotel.

Door naar het oosten van Slovenië. Naar het groene Moravske Toplice waar we overnachten in een super de luxe 5-sterren hotel voorzien van een heerlijk wellness gedeelte, en waar u de lekkerste gerechten krijgt geserveerd. Slovenië is meer dan de moeite waard, geniet van het groene glooiende land.

Bled: We verblijven in 4-sterren hotel Garni Hotel Savica, gelegen op 250 meter van het meer van Bled. U heeft gratis toegang tot de zwem- en thermale baden in het nabijgelegen wellnesscentrum Ziva. De kamers zijn voorzien van airco, een kluisje, een eigen badkamer met douche of bad. Het hotel beschikt over gratis WiFi, een restaurant en een lift. Hier verblijven we 2 nachten. Beoordeling Booking.com 8.0.

Faciliteiten Garni Hotel Savica****

 • Faciliteiten

  • Restaurant
  • Bar
  • 24 uursreceptie
  • Wellness faciliteiten (toeslag)
  • Lift
  • Rookvrije accommodatie
  • Gratis Wifi in gehele accommodatie
  • Kluisje

  Kamer

  • Gratis wifi
  • Televisie
  • Airco
  • Föhn
  • Badkamer met douche of bad
  • Wc
  • Toiletartikelen

   

Moravske-Toplice: We overnachten in het prachtige 5 sterren hotel Livada Prestige, dat onderdeel uitmaakt van Terme 3000 Moravske Toplice. In het hotel vinden we een restaurant, uitgebreide spa met thermisch mineraalwaterbad (toeslag), 2 binnenzwembaden, 4 buitenzwembaden, fitnessruimte en 18 holes golfbaan. Badjassen en badhanddoeken worden gratis verstrekt. In het restaurant kunt u genieten van de lekkerste gerechten. We vinden er 3 bars en in de Panorama Bar wordt in het weekend live pianomuziek gespeeld. Het hotel wordt gezien als het beste spa hotel in Slovenië. Hier verblijven we 4 nachten. Kortom een heerlijk verblijf met luxe en rust.
Beoordeling 8.4

Faciliteiten Livada Prestige****

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Wellness faciliteiten (toeslag)
 • Binnen- en buitenzwembad
 • Lift
 • Rookvrije kamers
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Roomservice
 • Cadeauwinkel

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Badjas en badhanddoeken

 

 

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie, na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint de vakantie. Geen landelijke ophaalroute. Nadat we diverse stops hebben gemaakt arriveren we in Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 - Oostenrijk en aankomst Bled
Na het ontbijt vervolgen we onze reis via Oostenrijk naar ons eerste hotel in Slovenië. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons 4-sterren hotel in Bled, waar we 2 nachten verblijven.

Dag 3 - Bezoek eiland Bled en Kasteel van Bled
Bled bevindt zich in een groene omgeving en ligt in de uitloper van de Alpen aan het prachtige bergmeer. Midden in het meer van Bled vinden we het idyllische eiland met de witte kerk. We laten ons per overdekte boot (Pletna) naar het eiland brengen. We bezoeken ook het Kasteel van Bled, dat is gebouwd op een 130 meter hoog plateau boven het meer. De bus zal ons naar het kasteel brengen en u heeft vanaf hier een mooi uitzicht over de gehele omgeving. In de middag vrij om Bled te bezoeken.

Dag 4 – Bezoek Ljubljana o.l.v. gids
We rijden naar de hoofdstad Ljubljana. Deze klassieke stad heeft een hip en West-Europees karakter door de vele studenten die er wonen. Er hangt in de stad een ontspannen en vrije sfeer, vooral te vinden op de Centrale Markt. Het Kasteel van Ljubljana is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met zijn toren en wallen. De draak is het symbool van Ljubljana en dat is terug te vinden in de sculpturen van de Drakenbrug. Prešernov Trg is een mix van barok en architectuur van Jože Plečnik. Kenmerkend aan het plein is de roze façade van de Franciscaner kerk en Plečnik’s Drie Bruggen. Er is nog veel meer te zien, kortom een leuke stad om in rond te dwalen. Aan het eind van de dag rijden we naar Moravske Toplice, waar we in het 5-sterren hotel Livada Prestige worden verwacht.

Dag 5 - Vrije dag
Even de tijd voor uw zelf. Geniet van alle voorzieningen in het 5-sterren hotel.

Dag 6 - Excursie natuurpark Örseg o.l.v. gids
Net over de grens in Hongarije vinden we het unieke natuurpark Örseg van 3054 hectaren groot met heuvels, valleien, dennenbossen en planten die dateren uit de ijstijd. De fauna is hier goed vertegenwoordigd en heeft de rijkste vlinder populatie van het land. Samen met de pittoreske dorpen vormt dit gebied een uniek stukje Europa.

Dag 7- Bezoek Maribor o.l.v. gids
We gaan de stad Maribor verkennen. De stad heeft een gezellig en historisch centrum. De gids zal ons door de stad leiden en laat ons alle mooie bezienswaardigheden zien. We wandelen onder andere langs het stadskasteel, het stadhuis en de Maria zuil op het Glavniplein. We sluiten het bezoek aan Maribor af met een rondtour in een toeristentreintje.

Dag 8 - Zuid-Duitsland
We gaan ons fijne hotel weer verlaten, maar hebben een mooie terugreis voor de boeg. We rijden via Graz en Wels naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 9 - Terugreis
Via Frankfurt en Köln terug naar Nederland. We sluiten de dag af met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u door de taxi weer wordt thuisgebracht.

Inclusief

bootvaart naar eiland Bled
entree kasteel Bled
bezoek Ljublijana o.l.v. gids
natuurpark Örseg o.l.v. gids
bezoek Maribor o.l.v. gids
toeristentreintje Maribor
bezoek Skofja o.l.v. gids
alle genoemde excursies
afscheidsdiner
van-deur-tot-deur-service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

lunches en overige entreegelden

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Slovenië

De republiek Slovenië ligt in Centraal-Europe op de Balkan. Slovenië was de noordelijkste deelrepubliek van het voormalige Joegoslavië voor de onafhankelijkheid in 1991. Met een oppervlakte van 20.273 km² is Slovenië 0,6x de grootte van Nederland en daarmee één van de kleinere staten van Europa. Slovenië wordt omringd door Oostenrijk (noorden), Hongarije (oosten), Italië (westen) en Kroatië (zuiden en zuidoosten). Tevens grenst Slovenië in het zuidwesten aan de Adriatische Zee.

Landschap
Over het algemeen is Slovenië bergachtig met in het midden en noordwesten toppen boven de 2500 meter. De gemiddelde hoogte is 600 meter, meer dan 90% ligt boven de 300 meter. De Kamniške Alpen en Julische Alpen liggen in het noordwesten van Slovenië. Hier ligt ook de hoogste berg, de Triglav, met 2864 meter.

Meer naar het zuidoosten zijn er heuvelachtige vlaktes en brede plateaus met een hoogte van 1000 – 1500 meter. De Karavanken (>2000 meter) en de Trnovski gozd (>1500 meter) zijn bergketens die langs de noordgrens van Slovenië ten zuiden van de Julische Alpen liggen. De dichtbeboste uitlopers van de Oostenrijkse Norische Alpen (tot 1542 meter) liggen ten oosten van de Karavanken.

Het wordt steeds vlakker in het oosten van Slovenië en hier zijn de Pomurje en de Pannonische vlakte, die grotendeels in Hongarije ligt. In het stroomgebied van de Sava en de krka in het zuiden en zuidoosten is het heuvelachtig. 

Flora & fauna
In Slovenië zijn ca 2900 bomen- en plantensoorten, waarvan 70 soorten alleen in Slovenië voorkomen of hier voor het eerst zijn gezien. Het gaat hier om oa de Triglav-roos, de Carniolische sleutelbloem, de Julische papaver, de Carniola lelie, de Zois’ klokbloem, de Clusi’s die met name allen in de Julische Alpen zijn te vinden.

Ongeveer de helft van Slovenië is bedekt met bossen. De loof- en naaldbossen in de lager gelegen gebieden zijn ook oa varens, paardenstaarten en varens te vinden. De nationale boom van Slovenië is de winterlinde.

De naaldwouden met oa lariksen zijn vooral te vinden in de hoger gelegen gebieden. De boomgrens ligt boven de 2000 meter met net daaronder alleen nog enkele coniferen. Palmbomen en olijfbomen komen aan de warmere Adriatische kust voor. In de bergen komt vooral alpenflora voor. In het overige deel van Slovenië komen de sleutelbloem, sneeuwbal, klaproos, klokbloem, zegge en viooltje veel voor. De anjer is de nationale bloem van Slovenië. 

Veel voorkomende dieren zijn de steenbok, gems, haas, konijn, marmot, sneeuwhoen, fazant en patrijs. De vos, das en wezel komen minder vaak voor. De wolf, lynx, bruine beren en wilde zwijnen zijn gevaarlijkere dieren die steeds vaker gezien worden. Voor de Slovenen is de relmuis of zevenslaper een lekkernij. Dit diertje lijkt op een kruising tussen een muis en een eekhoorn en houdt een winterslaap van 7 maanden. Hij leeft met name van zaden, bessen, noten en insecten.

De zeldzame grotegel en de blinde roze/witte grotsalamander bijzonder. Deze grotsalamander, ook wel bekend als olm of grottenolm, komt alleen in Slovenië voor en is daarom ook, naast het Lippizanerpaard, het nationale dier van Slovenië. Het diertje kan jaren zonder voedsel en is niet verwant aan andere amfibieën. De zwarte variant werd in 1990 ontdekt.

Onder de vogels zijn de reiger, hop, steenarend, korhoen, scharrelaar en trekvogels als de wilde eens en wilde gans veel voorkomend. Van maart tot september broedt de ooievaar die vooral in Pomurje voorkomt.

Sinds 1580 worden de lippizaner paarden in de wereldberoemde stoeterij van Lipica gefokt. In eerste instantie was dit een kruising tussen Andalusische paarden en vooral een lokaal ras. Door dit ras een aantal eeuwen later te kruisen met witte Arabieren, ontstonden de bekende witte schimmels.

Hoofdstad
De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana met diverse bezienswaardigheden en een interessante geschiedenis. Het is een goede combinatie van een kleine landelijke plaats en een moderne Europese hoofdstad.

Taal
Het Sloveens is de officiële taal in Slovenië. Daarnaast bestaan er nog circa 50 dialecten en subdialecten. Onder de jongeren wordt steeds meer Engels gesproken.

Klimaat
Slovenië heeft meerdere klimaatzones: een mediterraan klimaat in de kustgebieden in het zuidwesten, verder landinwaarts een gematigd zeeklimaat en een gematigd landklimaat in de hoger gelegen gebieden in het noorden en noordwesten. Op de hoogste bergtoppen is een koel landklimaat. 

 

Gem. max.
  temp. (°C)

Gem.
  min. temp. (°C)

Gem. zonuren
  per dag

januari

2

-4

2

februari

6

-2

4

maart

10

1

5

april

15

4

6

mei

20

9

7

juni

23

12

8

juli

26

14

9

augustus

25

13

8

september

22

11

6

oktober

16

6

4

november

8

1

2

december

3

-3

2

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!