Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
215 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Helmond, 5 dagen Noord-Brabant, Nederland

Busreis Helmond, 5 dagen Noord-Brabant

Busreis naar Noord-Brabant voor 5 dagen genieten

We verblijven tijdens deze reis in de meer dan 1000 jaar oude stad Helmond, in het sfeervolle Hotel-Westende, gesitueerd in een uit 1880 stammende monumentale fabrikantenvilla. We zullen een bezoek brengen aan de steden Dordrecht en 's-Hertogenbosch, we maken een mooie tocht over de Brabantse Kempen en gaan op safari in Beekse Bergen. Al met al een vakantie met afwisselende excursies. 

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis naar Noord-Brabant voor 5 dagen genieten

We verblijven tijdens deze reis in de meer dan 1000 jaar oude stad Helmond, in het sfeervolle Hotel-Westende, gesitueerd in een uit 1880 stammende monumentale fabrikantenvilla. We zullen een bezoek brengen aan de steden Dordrecht en 's-Hertogenbosch, we maken een mooie tocht over de Brabantse Kempen en gaan op safari in Beekse Bergen. Al met al een vakantie met afwisselende excursies. 

We verblijven in het 4 sterren Golden Tulip Hotel West-Ende in Helmond, centraal staan de gastvrijheid en persoonlijke aandacht. Het monumentale pand ligt in het stadscentrum en heeft een gezellig terras aan de straatzijde. De kamers zijn voorzien van een tv, airco en een eigen badkamer. In het restaurant wordt een uitgebreid ontbijt en een heerlijk diner geserveerd. Een lift naar de hotelkamers is aanwezig. Om in de eetzaal te komen dient u een 8-tal treden te nemen. Beoordeling Booking.com 8.2

Faciliteiten Golden Tulip Hotel West-Ende****

  • Restaurant
  • Bar
  • Lift
  • Roomservice
  • 24-uursreceptie

Kamer

  • Televisie
  • Föhn
  • Kluisje
  • Gratis WiFi

Dag 1 – Heenreis Dordrecht
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we in de touringcar. Dordrecht, wat een prachtige plaats. Wellicht heeft u de stad voorbij zien komen tijdens het seizoen van “Aandenken aan Holland”, waar André van Duin en Janny met hun schip ons prachtige land ontdekken. De Dordtenaren zelf omschrijven Dordrecht als een groot openlucht museum. U kunt deze prachtige stad nu zelf ontdekken.

Dag 2 – ’s-Hertogenbosch en varen over de Binnendieze
’s-Hertogenbosch een leuke stad om te bezichtigen, vooral vanaf het water. Wat maakt varen door ’s-Hertogenbosch nou zo bijzonder. Dat is de Binnendieze, dit is een eeuwenoud stelsel van alle wateren die binnen de muren van ’s-Hertogenbosch lopen. U vaart niet alleen door prachtige grachten, maar ook onder eeuwenoude gebouwen door. U krijgt de stad
van een hele andere kant te zien.

Dag 3 – Vrije ochtend en de smokkelaarsroute
’s Morgens heeft u ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid Helmond ontdekken. Neem en kijkje op de Grote Markt, bij de Sint Lambertuskerk of bij het Kasteel van Helmond. In de middag rijden we een smokkelbustocht, met een deskundige gids, die enthousiast smokkelverhalen en anekdotes aan u gaat vertellen. De tocht voert door het prachtige grenspark de Kempen. De tocht eindigt op de sfeervolle markt van Eersel, één van de mooiste pleinen van Brabant.

Dag 4 – Safaripark de Beekse Bergen
Na een goed ontbijt rijden we naar de Beekse Bergen. Dit ruim opgezette Safaripark heeft een heuse savanne waar verschillende diersoorten met elkaar leven, zoals we ook in het wild gewend zijn. We mogen met onze eigen touringcar het park op en er komt een Ranger aan boord die ons alles kan vertellen over de diverse dieren die we tegen komen. Prachtig om deze dieren in het echt te zien.

Dag 5 - Terugreis en excursie tingieterij
Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden we richting Alphen aan de Maas, hier brengen we een bezoek aan de tingieterij van familie van Son. Bovendien gebruiken we hier 2 kopjes koffie of thee met een koekje. U heeft hier een rondleiding met een bezoek aan de gieterij/werkplaats, waar men ze u uitgebreid meenemen in de dagelijkse werkzaamheden van een tingieter. Het geheel wordt verteld in een gezellige informele sfeer. Bovendien een showroom met vele verschillende producten en die tevens te koop zijn. Aan het eind van de middag arriveren we in ons restaurant, waar we de reis afsluiten met een heerlijk diner. Nadat u afscheid van elkaar hebt genomen, wordt u door de taxi weer naar huis gebracht.

Inclusief

bezoek Dordrecht
vaartocht 's-Hertogenbosch
smokkelaarsroute
entree Safaripark de Beekse Bergen
bezoek Tingieterij incl. 2 kopjes koffie met koekje
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar
met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden 

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!