Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
216 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Karinthie, 10 dagen Faaker See, Oostenrijk

Busreis Karinthie, 10 dagen Faaker See

Busreis Karinthië, Faaker See met uitstapje naar Slovenië

Deze reis brengt ons naar Drobollach aan de Faaker See het zuidelijkste meer vaan Oostenrijk met op het meer twee onbewoonde eilanden en is gelegen Karinthië. Het meer heeft een mooie turquoise kleur. Ons hotel Schönruh wordt omgeven door een prachtige tuin en heeft uitzicht op de Faaker See en de Karawanken gebergte geven het ultieme vakantiegevoel. De Alpen en de vele meren in deze deelstaat van Oostenrijk zijn zeer de moeite waard.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Busreis Karinthië, Faaker See met uitstapje naar Slovenië

Deze reis brengt ons naar Drobollach aan de Faaker See het zuidelijkste meer vaan Oostenrijk met op het meer twee onbewoonde eilanden en is gelegen Karinthië. Het meer heeft een mooie turquoise kleur. Ons hotel Schönruh wordt omgeven door een prachtige tuin en heeft uitzicht op de Faaker See en de Karawanken gebergte geven het ultieme vakantiegevoel. De Alpen en de vele meren in deze deelstaat van Oostenrijk zijn zeer de moeite waard.

Hotelinformatie:
Het 4-sterren hotel Schonrüh gelegen in Drobollach, op 500 meter van de Faaker See, heeft een ruime tuin en een zonnig terras. De comfortabel ingerichte kamers hebben een balkon met uitzicht op het meer. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, televisie en een zithoek. Er is een lift en gratis WiFi aanwezig. Het hotel bezit een eigen strand aan het meer. Het uitgebreide ontbijt en het heerlijke diner worden geserveerd in het eigen restaurant. Beoordeling Booking.com 8.5.

Faciliteiten Hotel Schonrüh ****

 • Restaurant
 • Bar
 • Sauna
 • Eigen strand
 • Terras
 • Lift
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Minibar

Dag 1 – Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 – Faaker See
Na ons ontbijt rijden we via München richting ons hotel in Oostenrijk. Halverwege de middag verwachten wij aan te komen bij de Faaker See. U kunt voor het diner alvast heerlijk genieten van de faciliteiten van het hotel.

Dag 3 – Villacher Alpenstrasse en bezoek Villach o.l.v. gids

Na een rustige start van de dag rijden we de Villacher Alpenstrasse. Vanaf Villach-Möltschach kronkelt de weg langs de 2166 meter hoge Dobratsch en door het gelijknamige natuurpark. Onderweg wordt u steeds getrakteerd op spectaculaire uitzichten. U geniet onderweg van uitzicht op de Julische Alpen, de Karawanken, toppen van Italië en Slovenië en tal van bergmeren. Rond het middaguur komen we aan in Villach, een stad gelegen aan de Drau. In de historische binnenstad vindt u de in pastelkleuren geschilderde huizen uit de barokke periode. De nauwe steegjes die uitkomen op de "Hauptplatz" hebben namen die nog herinneren aan voregere ambachten, zoals de Seilergrasse. De gids zal het u allemaal laten zien.

Dag 4 – Millstättersee, Gmünd en de Nockalmstrasse
Het water van de Millstättersee fascineert, de natuur betovert. Het meer ligt te midden van de bergwerelden van het Nationalpark Nockberge, de Millstätter Alpe met de Tschiernock, het Goldeck en de mystieke Mirnock. We vervolgen onze route en maken een stop in het kunstenaarsstadje Gmünd. Een prachtig stadje met mooie oude huizen en een oude burcht. Innerkerms is het startpunt van één van de mooiste alpenwegen, de Nockalmstrasse. De 35 kilometer lange weg, met 52 haarspeldbochten, leidt u langs de mooiste plekjes van het Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge.

Dag 5 – Vrije dag
Vandaag geen programma, geniet u heerlijk van de faciliteiten van het hotel.

Dag 6 – Velden, bootvaart Wörthersee en Klagenfurt
Vandaag gaan we naar de Wörthersee. We bezoeken de badplaats Velden am Wörthersee, een boeiend en exclusief kuuroord. U kunt een heerlijke wandeling maken door de stad en door het kuurpark. Vervolgens maken we een boottocht over de Wörthersee en varen langs het schilderachtige dorpje Maria Wörth, gelegen op een schiereiland in het meer. In Reifnitz gaat u van boord en vervolgen we de reis per touringcar naar Klagenfurt. De historische binnenstad heeft een langgerekt plein met een aantal mooie huizen uit de tijd van de Renaissance, waaronder het geel geverfde oude raadhuis. U kunt hier op eigen gelegenheid rondkijken.

Dag 7 – Kranjska Gora en Bled
Vandaag gaan we een dagje naar Slovenië. We rijden via een mooie route naar bergdorp Kranjska Gora, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Triglav. Geniet tijdens de tour van de prachtige natuur. We vervolgen de reis naar Bled. Bled bevindt zich in een groene omgeving en ligt in de uitloper van de Alpen aan een schitterend bergmeer. U kunt hier op eigen gelegenheid even rondkijken.

Dag 8 – Ossiacher See
Vandaag maken we er een rustige dag van en staat er een tour langs de Ossiacher See met onder weg enkele stops op het programma. We verwachten halverwege de middag weer terug te zijn in het hotel en dan kunt nog even heerlijk relaxen. We sluiten de dag af met een heerlijk diner.

Dag 9 – Bezoek Ingolstadt
Nadat we afscheid hebben genomen van het hotel, rijden we richting Ingolstadt, gelegen in het centrum van Beieren. Bezienswaardigheden zijn o.a. het Libfrauenkirche Klooster, het oude stadhuis, het Audi Museum en de Universiteit. We rijden door en komen aan het eind van de middag aan bij ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 10– Terugreis
De laatste dag is aangebroken. Aan het eind van de middag arriveren we in ons restaurant, waar we de reis afsluiten met een heerlijk diner. Nadat u afscheid van elkaar heeft genomen, wordt u door de taxi weer naar huis gebracht.

Inclusief

bezoek Villach o.l.v. gids
Villacher Alpenstrasse
Nockalmstrasse
bootvaart Wörthersee
bezoek Klagenfurt
bezoek Kranjska Gora
bezoek Bled
bezoek Ingolstadt
afscheidsdiner
van deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

overige entreegelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Officieel heet het de Republiek Oostenrijk. In het westen grenst Oostenrijk aan Liechtenstein en Zwitserland, in het zuiden aan Italië en Slovenië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het noorden aan Duitsland en Tsjechië. Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en ligt in de Alpen. Oostenrijk is ca 2x zo groot als Nederland. Slechts 32% van Oostenrijk ligt onder de 500 meter. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is tevens de grootste stad van het land.

De geschiedenis van het land gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Van 1867 tot 1918 van Oostenrijk onderdeel van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. In 1955 werd Oostenrijk weer zelfstandig na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden. De Tweede Oostenrijkse Republiek was gevestigd.

Landschap
Van het Oostenrijkse oppervlakte behoort een kwart tot laag- en heuvelland. De overige 75% is middel- en hooggebergte waarvan de hoogste toppen bijna 4.000 meter bereiken. De Grossglockner is met bijna 3800 meter de hoogste berg. Een groot deel van het land wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Het gebergte daalt naar het oosten af naar het heuvelland van het Wienerwald en naar de laagvlakte. Van de noordrand van de Alpen tot bij Wenen loopt het Alpenvoorland, een gebied met heuvelruggen, weiden, bossen en brede dalen. Het oosten van Oostenrijk bestaat uit heuvelland en vlakten. De Alpen eroderen onder invloed van het weer en de flora en fauna, waardoor een landschap met hoge pieken en diepe dalen ontstaat. 

In de Alpen bewegen de gletsjers zich met 30 tot 150 meter per jaar voort. Er zijn ca 2000 Alpengletsjers in Oostenrijk. De Donau, de belangrijkste rivier van Oostenrijk, stroomt ca 350 km over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk heeft ca 90 meren, waarvan de Attersee het grootste Alpenmeer van Oostenrijk is.

Flora & fauna
Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa, met ca 38% bos. Door de temperatuurverschillen verschilt de begroeiing op de berghellingen. Onder de 800 meter zijn veel weiden en akkers, bovem de 800 meter zijn loofbomen en nog hoger de naaldwouden. Na 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, waarboven de Alpenweiden beginnen. Deze weiden liggen in de winter onder de sneeuw, maar in de lente verschijnt een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren, zoals edelweiss, viooltje, anemoon, zeerood, alsem, vuurlelie en de sneeuwroos. Boven de 2200 meter groeit er ook geen gras meer, maar enkel nog mos en vetplantjes. Boven de 2800 meter zijn alleen nog rotsen zonder plantengroei. 

De dierenwereld lijkt veel op die van Zwitserland en Zuid-Duitsland. In de bossen in Oostenrijk leven reeën, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en dassen. Soms is er een bruine beer te zien. De wilde kat en lynx zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht.

In de hooggebergte zijn dieren als Alpenmarmotten, steenbokken, sneeuwhazen en gemzen te vinden. In de gemengde bossen zie je de auerhaan, spotvogel en verschillende soorten spechten en mezen. Gier- en rotszwaluwen broeden in de rotsen en de raaf, steenarend, oehoe en lammergier, de grootste roofvogel van Europa, vinden we boven de boomgrens. In de buurt van moerassen en poelen leven verschillende soorten kikkers, padden, hagedissen en de Alpensalamander. Neusiedlersee is een wereldberoemd natuurreservaat. Dit meer is een groot en zeer ondiep zoetwatermeer met wisselende waterstand. Hier broeden oa de lepelaar, ooievaar, kleine zilverreiger en de purperreiger.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Dit is tevens de grootste stad van het land. Wenen bestaat uit 23 districten en heeft 1,7 miljoen inwoners. Het centrum van Wenen werd in 2001 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Taal
Het grootste deel van de bevolking, 97%, is Duitstalig. Het overige deel bestaat uit Hongaren, Tsjechen, Slowaken, Slovenen en Kroaten die hun eigen taal spreken.

Klimaat
Oostenrijk kent drie verschillende klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van oa Tirol en Vorarlberg, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en tussen deze klimaatzones een koud landklimaat met vrij koele zomers en koude winters. Het grimmige karakter van het weer komt door het landklimaat en doordat Oostenrijk vrijwel geen invloed heeft van de zee. Binnen één of enkele dagen kan het weer helemaal omslaan en er kunnen in het land op hetzelfde moment grote verschillen in weertypen voorkomen. Met name de Alpengebieden zijn hier gevoelig voor en het weer kan per berg of zelfs per zijde van een berg erg verschillen.

 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.
  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-5

2

februari

4

-3

4

maart

9

0

5

april

14

3

6

mei

19

8

7

juni

22

10

7

juli

24

13

8

augustus

24

13

8

september

20

9

6

oktober

13

4

4

november

6

-1

3

december

2

-4

2

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!