Kerstreizen 2023
Kerstreizen 2023

De gids 2024 zal medio december worden verspreid.
We hebben geen folder voor de kerstreizen 2023 verspreid.
De kerstreizen kunt u inzien op deze website. Kerstreizen 2023

Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
215 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Odoorn, 6-daagse Drenthe, Nederland

Busreis Odoorn, 6-daagse Drenthe

Busreis naar de mooiste plekjes in Drenthe in een gastvrij hotel

Verrassend Drenthe, weg in eigen land. Tijdens deze 6 daagse reis gaan we ontdekken welke mooie plekken Drenthe heeft. We bezoeken o.a. Assen, de Veenkoloniën, een Klompenmuseum en het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. We overnachten in het gastvrije hotel Oringer Marke in het rustige plaatsje Odoorn. ’s Avonds worden er door het hotel leuke activiteiten georganiseerd.

Bekijk beschikbaarheid

Busreis naar de mooiste plekjes in Drenthe in een gastvrij hotel

Verrassend Drenthe, weg in eigen land. Tijdens deze 6 daagse reis gaan we ontdekken welke mooie plekken Drenthe heeft. We bezoeken o.a. Assen, de Veenkoloniën, een Klompenmuseum en het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. We overnachten in het gastvrije hotel Oringer Marke in het rustige plaatsje Odoorn. ’s Avonds worden er door het hotel leuke activiteiten georganiseerd.

Het familiair gerunde hotel ‘De Oringer Marke' is een uitgelezen plek wanneer u op zoek bent naar rust, gastvrijheid en gezelligheid in het centrum van Odoorn. Alle warm ingerichte kamers en suites zijn voorzien van douche en/of bad, toilet, kluisje, föhn, telefoon en flat screen televisie. Het hotel beschikt verder over een lift, brasserie, serre met overdekt terras, lounge met goed gevulde boekenkast, tylarium en sauna, zes bowlingbanen en een gezellig factory-café. Bij het hotel kunnen fietsen worden gehuurd. In het hotel worden 's avonds leuke activiteiten georganiseerd zoals muziek, bowling en Oudhollandse spelletjes.
Beoordeling Booking.com 8.1 

Faciliteiten De Oringer Marke***

 • Restaurant
 • Bar
 • Sauna 
 • Biljart
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Badkamer met douche en/of bad
 • Wc

 

Dag 1 - Heenreis en dorpswandeling Odoorn
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie en na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden naar Odoorn. Nadat u bent ingecheckt, staat er een lunch voor u klaar en hierna kunt u mee met de dorpswandeling in Odoorn met bezoek aan de Margaretha kerk of een drankje nemen op het terras van het hotel.

Dag 2 – Assen en Veenkoloniën o.l.v. gids
’s Morgens staat een bezoek aan Assen op het programma, de hoofdstad van Drenthe. Dit is één van de oudste plaatsen in de regio met veel karakteristieke panden en een mooi winkelcentrum met veel leuke winkels en horeca gelegenheden. Aan de veelhoekige brink staan enkele belangrijke gebouwen zoals het Gouvernementsgebouw; nu het Drents museum, het Drents archief, de Abdijkerk en de Johan Willem Friso kazerne; nu de lucht mobiele brigade. Het Drents Museum is tevens op eigen gelegenheid te bezoeken (entree niet inbegrepen). In de middag staat een mooie rondrit door de Veenkoloniën op het programma. De gids zal u o.a. informeren over het ontstaan van de koloniën.

Dag 3 – Museumboerderij de Nabershof en Veenexpress
Op de oude es gronden aan de rand van Emmen ligt museumboerderij “de Nabershof”. Het karakter van de oudste boerderij van Emmen is zowel binnen als buiten behouden gebleven. ’s Middags worden we ontvangen in Weiteveen en worden we wegwijs gemaakt door middel van een presentatie over het hoogveengebied. Aansluitend maken we met de Veenexpress onderweg tekst en uitleg van de boswachter. We bezoeken tevens de grootste schaapskooi van Nederland

Dag 4 – Natuur zwerftocht en Boerin Agnes
Vandaag maken we bijzondere zwerftocht door de staatsbossen van Drenthe. We bezoeken beekdalen, esdorpen en prachtige natuur. ’s Middags bereiken we via een mooie tocht, wat ooit de grootste binnenhaven van Nederland was, Gasselternijveen. Hier bezoeken we boerin Agnes van “Boer zoekt Vrouw” en van “onze Boerderij”. Met passie en gedrevenheid vertelt zij u haar boeren levensverhaal en van haar nieuwe bedrijvigheid, het maken van advocaat. Uiteraard hebben we een heuse proeverij van verschillende soorten advocaat.

Dag 5 – Klompenmuseum en bezoek Hunebedcentrum
We rijden naar de kop van Drenthe waar we een bezoek brengen aan het Klompenmuseum Gebr. Wietzes. Genoemd naar de twee laatste klompenmakers in Eelde. Niet alleen vervaardigden zij op zeer vakkundige wijze gebruiksklompen, zij verzamelen ook klompen uit vele landen. Het internationaal Klompenmuseum bezit de belangrijkste en grootste collectie klompen van Europa. De huidige collectie bestaat uit meer dan 2400 paar klompen uit ongeveer 43 landen. Op de terugreis brengen we een bezoek aan het Hunebedcentrum. In het centrum vindt u een uitgebreide expositie van hoe de hunebed bewoners geleefd hebben en u komt interactief in contact met de hunebedbouwers.

Dag 6 – Oude Ambachten & Speelgoed Museum en terugreis
We nemen afscheid van ons hotel in Odoorn en beginnen aan onze terugreis. We rijden naar Terschuur voor een bezoek aan het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. We nemen u terug naar vroeger, naar een tijd dat er nog geen elektriciteit was en de arbeid met de hand werd gedaan. We vinden er 160 verschillende ambachten, beroepen en winkeltjes. En naast de Ambachten is er een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed en zijn er expositiezalen met wisselende tentoonstellingen. Aan het eind van de dag sluiten we de reis af met een heerlijk diner waarna u door de taxi naar huis wordt gebracht.

Inclusief

bezoek Assen
rondrit Veenkoloniën
Veenexpress
natuur zwerftocht
bezoek Boerin Agnes
rondrit Veenkoloniën
museumboerderij "de Nabershof"
entree Klompenmuseum
bezoek Hunebedcentrum
entree Oude Ambachten & Speelgoed Museum
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van volpension
afscheidsdiner

Exclusief

Exclusief: overige entreegelden

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!