Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Portugal, 17 daagse rondreis, Portugal

Busreis Portugal, 17 daagse rondreis

17 daagse rondreis Portugal

De langste reis van het programma, maar ook een van de mooiste! Ga mee en ontdek Portugal. De gastvrijheid, het milde klimaat, de prachtige bouwwerken en steden. Laat u verrassen door steden als Porto en Lissabon. 

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

17 daagse rondreis Portugal

De langste reis van het programma, maar ook een van de mooiste! Ga mee en ontdek Portugal. De gastvrijheid, het milde klimaat, de prachtige bouwwerken en steden. Laat u verrassen door steden als Porto en Lissabon. 

We verblijven in de volgende hotels:

3-sterren Ibis Styles Pamplona Noain: beoordeling Booking.com 8.3

4-sterren Castelo Hotel in Chaves: beoordeling Booking.com 9.1

4-sterren Oca Bom Sucesso in Porto: beoordeling Booking.com 10 of 4-sterren Oca Oriental Porto Hotel: beoordeling Booking.com 9.0

4 sterren Hotel Parque Serra da Lousa in Coimbra: beoordeling Booking.com 8.7 of 4-sterren NH Dona Ines Hotel in Coimbra: beoordeling Booking.com 8.5

4-sterren SANA Metropolitan Hotel in Lissabon: beoordeling Booking.com 8.6 of 4-sterren Hotel Smy Lisboa in Lissabon: beoordeling Booking.com 8.1

4-sterren hotel Melia in Setubal: beoordeling Booking.com 8.3

4-sterren Hotel Melia in Castelo Branco: beoordeling Booking.com 8.7

4-sterren Hotel & Spa Alfandega da Fe in Braganca, beoordeling Booking.com 7.0.

 

Bij rondreizen kan de mogelijkheid aanwezig zijn dat er afgeweken wordt van vermelde hotels. Als er afgeweken wordt, is de kwaliteit van het hotel van hetzelfde niveau.

 

Op de reis met vertrek in mei gaat onze gids Bianca mee.

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie en daarna rijden we naar Frankrijk voor onze eerste overnachting.

Dag 2 - Pamplona
Na een goed ontbijt vervolgen we onze reis naar Spanje. Via de plaatsen Poitiers en Bordeaux zullen we aankomen bij de Spaanse grens. Voor het diner en de overnachting verblijven we in de omgeving van Pamplona.

Dag 3- Chaves
Vandaag komen we aan in Portugal. Tijdens de Romeinse overheersing heette Chaves "Aquae Flaviae". Keizer Flavius Vespasianus gaf de plaats zijn naam nadat hij de kwaliteit van de thermale bronnen had opgemerkt. We nemen een korte omweg naar de Ponte Romana en het kasteel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. We dineren en overnachting in een hotel in Chaves.

Dag 4 – Braga, Viana do Castelo en aankomst Porto
In Braga bezoeken we één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Portugal: het heiligdom Santuario do Bom Jesus. Het bedevaartsoord, gelegen op de oostelijke heuvels van de stad Braga, heeft een monumentaal trappencomplex. De kerk is te bereiken met een waterballastbaan, een kabeltreintje. We bezoeken de bisschoppelijke stad Braga, ook wel het “Portugese Rome” genoemd. Na de lunch rijden we via de Minho-regio naar Viana do Castelo, deze prachtige stad ligt tussen de zee, de rivier en de bergen en langs de oevers van de rivier de Lima. Op de berg staat de Basiliek Santa Luzia, de massieve, gebogen, neo-Byzantijnse daken, de rozetramen, het indrukwekkende interieur en de prachtige fresco's zijn een bezoek waard. Voor het diner en de overnachting worden we in ons hotel in Porto verwacht, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 5 – Stadswandeling Porto en wijnproeverij
Na het ontbijt maken we een stadswandeling met als thema “De delicatessen van het Noorden”. Deze toer is een combinatie van gastronomie en cultuur, en neemt u mee naar de verborgen steegjes van de stad. we bezoeken de beste supermarkten en “ Tascas”, waar u zich zelf kunt onderdompelen in de smaken van het noorden: Portugese worst en ham, streekbrood en gerenommeerde wijnen – een waar culinair genot. Tijdens de lunch geniet u van Francesinha, het nationale gerecht van de Portugezen en bestaat uit een soort broodje met gerookte ham, worst en biefstuk, gegratineerde kaas en een heel bijzondere saus. In de middag wandelt u met uw gids door de pittoreske wijk Ribeira, één van de best bewaarde en historische stedelijke gebieden in Portugal. Porto is natuurlijk ook bekend vanwege zijn beroemde portwijn en een proeverij mag niet ontbreken.

Dag 6 – Vrije dag
Even de tijd voor u zelf.

Dag 7 - Praia Miramar, natuurpark Estuário do Douro en Coimbra
In Praia de Miramar kunt u de Senhor da Pedra-kapel zien met zijn adembenemende ligging op een rots, direct aan het strand. Vanaf hier begint een wandeling over de strandpromenade in de richting van het natuurpark “Estuario do Douro” (ca. 30 minuten). Laad daarna uw batterij op met een gezamenlijke lunch in Gaia. In de middag gaan we naar de zogenaamde “Teleferico” van Gaia en nemen we de kabelbaan naar Jardim do Morro. Op de Miradouro da Serra do Pilar, één van de populairste uitkijkplatforms van Porto heeft u een prachtig uitzicht op de Porto en de rivier de Douro. Voor het diner en de overnachting worden we verwacht in ons hotel in Coimbra.

Dag 8 - Coimbra
We gaan vandaag rond kijken in de universiteitsstad Coimbra. De stadswandeling begint bij de rivier de Mondego, we bezoeken de oude stad en de kerk Santa Cruz, één van de mooiste gebouwen van het land. Tijdens de lunch, kunt u luisteren naar de melancholische Fado-zang uit Coimbra. Daarna ziet u de universiteit met haar bibliotheek, de “Sala dos Capelos” en het auditorium waar de diploma-uitreikingen plaatsvinden.

Dag 9 - Nazaré, Óbidos en Lissabon
Vandaag gaan we verder richting de hoofdstad, langs de westkust en maken een stop in het vissersdorp Nazaré. Hier heeft u wat vrije tijd: maak een wandeling over het strand of geniet van een lunch in één van de vele visrestaurantjes. We vervolgens onze weg en doen het betoverende middeleeuwse stadje Óbidos aan. Daar we zullen een wandeling maken en de goed bewaarde, historische gebouwen bewonderen en we gaan de typische Ginjinha (zure kersenlikeur) in een chocoladekopje proeven. Aan het eind van dag komen we aan in Lissabon.

Dag 10 - Lissabon
In de ochtend maken we samen met de gids een stadswandeling en bezoeken we de oude stad, de Alfama met zijn kasteel São Jorge. We lopen door de straatjes en genieten van een indrukwekkend uitzicht op de Bairro Alto – de Bovenstad, de Rossio en de Baixa - de benedenstad, en de rivier de Tejo. We bezoeken de wijk Chiado, waar een elegantere sfeer op u wacht. Hier heeft u wat vrije tijd. Enkele tips: bezoek de winkel “A Vida Portuguesa”of de wijk Carmo. U ziet hier de geschiedenis van de stad, zoals het klooster en de Carmokerk, zij hebben door de jaren heen hun elegantie en pracht behouden. Het plein “Largo do Carmo” is er ook symbool voor de moderne nationale geschiedenis, het plein diende als podium voor de Anjerrevolutie op 25 april 1974. Voor het diner en overnachting worden we weer in ons hotel verwacht.

Dag 11 – Lissabon en Setubal
Voordat we Lissabon verlaten, brengen we eerst een bezoek aan de wijk Belém. Aan de rand van de rivier de Taag vinden we de “Torre de Belém”, gebouwd om de vijand aan te zien komen in tijden van oorlog. Het in Manuelijnse stijl gebouwde Jerónimos-klooster is het meest prominente gebouw van de stad. Na de rondleiding heeft u vrije tijd voor een lunch en in de middag rijden we naar Setubal en komen we aan bij ons hotel.

Dag 12 - Natuurpark Arrabida en Castelo Branco
Na het ontbijt maken we een uitstapje naar de regio van de Tejo-estuaria en Sado, in het fantastische landschap van het Arrabida-gebergte, omgeven door wijngaarden en de habitat van veel verschillende watervogels. We bezoeken de ambachtswerkplaats São Simão Arte in Azeitão, waar de geschiedenis en het productieproces van de bekende azulejos tegels nader wordt toegelicht. We vervolgen onze weg door het natuurpark, langs de Atlantische kust, een regio die bekend staat om zijn natuur en mooie stranden. Na een korte wandeling gaan we verder naar het pittoreske vissersdorpje Sesimbra. We lunchen in Setubal en daarna rijden we richting Castelo Branco, waar we overnachten.

Dag 13 - Castelo Branco, Belmonte en Bragança
In de ochtend ontdekt u de tuin van het bisschoppelijk paleis van Castelo Branco. Deze prachtige barokke tuin, rechthoekig van vorm, is gedomineerd door balkons en veranda's met ijzeren bewakers en stenen balusters. Aansluitend bezichtigen we de stad, vooral bekend vanwege de productie van traditionele geborduurde spreien. Voor de lunch gaan we naar het bergdorpje Belmonte, één van de “Aldeias Historicas” (historische dorpen). In de middag gaan we verder noordwaarts naar Bragança en hier slapen we twee nachten.

Dag 14 - Bragança
Bragança, gelegen in het uiterste noordoosten van Portugal, heeft binnen de goed bewaarde stadsmuren het kasteel met de indrukwekkende Torre de Menagem staan. We wandelen door de oude stad en lunchen gezamenlijk. De middag is ter vrije besteding. Enkele tips zijn: het Museu Ibérico da Máscara e do Dress, hier kunt u de traditionele maskers bewonderen (inclusief) of bezoek het Francisco Tavares Proenca Junior Museum (exclusief), hier vindt u o.a. de met de hand geborduurde spreien.

Dag 15 - Pamplona
Een veelbewogen reis door Portugal eindigt vandaag en rijden we terug naar Spanje. We dineren en overnachten in Pamplona.

Dag 16 - Frankrijk
Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis en overnachten we in de omgeving van Vierzon.

Dag 17 – Terugreis
Vandaag komen we weer terug in Nederland. We sluiten deze prachtige rondreis af met een diner in ons restaurant. Nadat u afscheid van elkaar hebt genomen, brengt de taxi u weer naar huis. We hopen dat u heeft genoten.

Inclusief

Nederlands sprekende gids in Portugal (vertrek in mei)
excursie Chaves
excursie Braga
kabeltreintje
excursie Porto
wijnproeverij
bezoek natuurpark Estuario do Douro
excursie Coimbra
entree Santa Cruz
entree bibliotheek
excursie Lissabon
entree Torre de Belém
entree barokke tuin Castelo Branco
excursie Setubal
excursie Castelo Branco
entree tegeltjesfabriek
excursie Braganca
entree Museu Ibérico da Máscara
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
8x lunch in Portugal
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches op dag 1, 2, 3, 6, 9, 11, 15, 16 en 17.

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!