Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
216 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Slowakije 12 dagen, Slowakije

Busreis Slowakije 12 dagen

Parel van Centraal-Europa

Tijdens deze reis gaan we Centraal-Europa ontdekken. We brengen een onder andere een bezoek aan Bratislava, maar ook de natuur staat centraal in deze reis. Het ruige Tatra gebergte, in dit gedeelte van Slowakije zijn ook vele diersoorten te vinden; lynxen, otters, vossen, wilde zwijnen, herten zelfs wolven en beren! Geniet van de schoonheid die Centraal-Europa u te bieden heeft.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Parel van Centraal-Europa

Tijdens deze reis gaan we Centraal-Europa ontdekken. We brengen een onder andere een bezoek aan Bratislava, maar ook de natuur staat centraal in deze reis. Het ruige Tatra gebergte, in dit gedeelte van Slowakije zijn ook vele diersoorten te vinden; lynxen, otters, vossen, wilde zwijnen, herten zelfs wolven en beren! Geniet van de schoonheid die Centraal-Europa u te bieden heeft.

We overnachten in o.a. onderstaande hotels of gelijkwaardige hotels. 

In Riesa verblijven we in 4-sterren Mercure Hotel in Riesa (beoordeling Booking.com 8.1),
In Bratislava verblijven we in 3-sterren hotel Vienna House Easy (beoordeling Booking.com 8.2),
In Poprad verblijven we in 3-sterren hotel Satel (beoordeling Booking.com 8.8),
In Kutna Hora verblijven we in 4-sterren hotel Zlata Stoupa (beoordeling Booking.com 8.3),
In Eisenach verblijven we in 3-sterren hotel Kaiserhof (beoordeling Booking.com 7.9)

Dag 1- Heenreis Riesa
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier ontvangt u eerst een kopje koffie en na de korte kennismaking stappen we de touringcar in. Voor het diner arriveren we bij ons hotel in Riesa, Duitsland.

Dag 2- Bratislava
Na het ontbijt vervolgen we onze route naar Slowakije en doorkruizen het prachtige gebied van Centraal-Europa. Al snel passeren we de grens met Tsjechië en de stad Praag. We rijden verder via Brno en zullen aan het einde van de dag arriveren bij ons hotel in het centrum van Bratislava.

Dag 3 – Bratislava rondtour en stadswandeling o.l.v. gids
Na het ontbijt staat onze Nederlands sprekende gids voor ons klaar. We starten met een rondtour met de touringcar door de stad. De gids zal ons de bezienswaardigheden laten zien en tevens bezoeken we het kasteel dat is gelegen op de heuvel aan de oever van de Donau. Na de rondtour neemt de gids ons mee voor een stadswandeling door het historische centrum. Hierna kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Dag 4 - Poprad
We vervolgen we onze route door Slowakije naar Poprad. Groene en heuvelachtige streken worden afgewisseld met open vlaktes en bosrijke gebieden. De stad Poprad is gelegen aan de voet van het Tatra gebergte. Dit is tevens onze standplaats tijdens de reis.

Dag 5 – Vrije dag in Poprad
Vandaag hebben we geen programma. Bezoek het historische centrum van Poprad of maak een wandeling in de omgeving.

Dag 6 - Slovensky Raj en Levoca o.l.v. gids

Slovensky Raj, ook wel het "Slowaakse paradijs" genoemd, is een nationaal park en een "must see" voor iedereen die naar Slowakije reist. Het park staat bekend om zijn natuurschoon, vele watervallen en wandelroutes. Door naar de historische stad Levoca. In deze plaats vinden we veel monumentale gebouwen en de stad is hierdoor een parel in de regio. 

Dag 7 - Hoge Tatra o.l.v. gids
Omdat we er geen genoeg van krijgen gaan we wederom de prachtige natuur van Slowakije ontdekken. De Hoge Tatra ligt aan de grens met Polen. Het natuurgebied bestaat uit hoge bergkammen, diepe valleien, bergmeren en eeuwenoude dorpen. Tijdens de route krijgen we spectaculaire vergezichten te zien. Tevens bezoeken we Strebske Pleso. Vanaf deze plaats hebt u een mooi uitzicht over het gelijknamige meer.

Dag 8- De Dunajec rivier
De Dunajec rivier stroomt door het natuurreservaat Peininy. We maken hier een boottocht over de rivier. De boten worden niet door herrie makende motoren aangedreven, maar gewoon door middel van mankracht, zodat u in stilte van de ongerepte natuur kunt genieten. We vervolgen onze weg en komen aan in het bergdorp Zdiar. Het dorp heeft een karakteristieke uitstraling dankzij de traditionele en fraai beschilderde houten huizen.

Dag 9 – Botanische tuinen van Košice
Op een 100 km van Poprad vinden we de botanische tuinen van Kosice. In dit unieke 30 hectare grote gebied vinden
de maar lief 4000 plantensoorten, waaronder veel prachtige orchideeën en ook een verzameling van bijna 1000 cactussen. Tevens vinden we hier 1742 m² aan kassen met subtropische planten. We sluiten de dag af met een bezoek aan de historische stad Kosice.

Dag 10-  Kutna Hora
Na het ontbijt verlaten we Slowakije en vervolgen onze reis naar Tsjechië. We verblijven in Kutna Hora. Dit was in de middeleeuwen een van de belangrijkste steden in Tsjechië. Er was in Kutna Hora veel welvaart door het zilver dat er werd gewonnen. We vinden hier dan ook een prachtige historische centrum met als een van de hoogtepunten: de Sint Barbara kathedraal. We verblijven in het centrum, zodat u vanaf hier de stad kunt verkennen.

Dag 11- Eisenach
We verlaten Kutna Hora en vervolgen onze reis naar Eisenach. Halverwege de middag komen we aan in de stad. Deze Lutherstad is de geboorteplaats van de grote componist Johann Sebastian Bach, ook vinden we hier de Georgenkirche waar hij is gedoopt. Verder heeft Eisenach mooie parken, tal van monumentale panden en een oude stadspoort. Voor het diner worden we in ons hotel net buiten het centrum verwacht.

Dag 12-Terugreis
De laatste dag is aangebroken. Aan het eind van de dag arriveren we bij het restaurant voor het afscheidsdiner, waarna u weer wordt thuisgebracht.

 

Inclusief

bezoek Bratislava o.l.v. gids
nationaal park Slovensky Raj o.l.v. gids
bezoek Levoca o.l.v. gids
natuurtocht Hoge Tatra o.l.v. gids
boottocht Dunajec rivier
entree botanische tuin
bezoek Kutna Hora
alle genoemde excursies
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!