Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
215 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Klaverjasreis Vlaanderen
Klaverjasreis, 5 dagen West Vlaanderen, België

Klaverjasreis, 5 dagen West Vlaanderen

Klaverjassen in het gezellige Lo-Reninge

Een reis naar de zuiderburen met als standplaats het gezellige plaatsje Lo-Reninge. Tijdens de reis bezoeken we de mooie steden als Lille en Antwerpen, genieten van de zomerzon aan de Belgische kust en ontdekken de harde geschiedenis van de Flanders Flieds waar tijdens de Eerste Wereldoorlog vele jonge soldaten zijn gesneuveld. Al met al een reis met veel verschillende facetten.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Klaverjassen in het gezellige Lo-Reninge

Een reis naar de zuiderburen met als standplaats het gezellige plaatsje Lo-Reninge. Tijdens de reis bezoeken we de mooie steden als Lille en Antwerpen, genieten van de zomerzon aan de Belgische kust en ontdekken de harde geschiedenis van de Flanders Flieds waar tijdens de Eerste Wereldoorlog vele jonge soldaten zijn gesneuveld. Al met al een reis met veel verschillende facetten.

We overnachten in hotel Oude Abdij, de vroegere abdij-brouwerij is omgetoverd tot een charmant hotel met 60 comfortabele en goed uitgeruste kamers. Het hotel is gelegen in het centrum van het historische plaatsje Lo-Reninge. Om het hotel vinden we een grote tuin met boomgaard, vijver en twee terrassen. Het hotel beschikt over een lift en we hebben een eigen zaal voor het klaverjassen, tijdens deze midweek kunt u op drie avonden deelnemen aan een klaverjasdrive. Woensdagavond gebruiken we tijdens onze dagexcursie Ieper het diner in een restaurant in Ieper.

Beoordeling Booking.com 8.1.

Faciliteiten hotel Oude Abdij***

  • Restaurant
  • Terras
  • Gratis wifi
  • Lift

Kamer

  • Televisie
  • Badkamer met bad of douche
  • Toilet

 

Dag 1 – Heenreis en rondvaart Rotterdam
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie. Na de korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden naar onze zuiderburen. Onderweg maken we een stop in Rotterdam, door de vele hoogbouw is het een imposante stad. Bij de Erasmusburg gaan we aan boord voor een rondvaart door één van de grootste havens van de wereld.

Dag 2 – Lille
Vandaag rijden we naar Lille ook wel Rijsel genoemd. Op weg naar Frankrijk bent u de borden vast wel eens tegen gekomen, maar weinig mensen hebben hier ook een stop gemaakt. De stad heeft veel te bieden, het heeft een centrum van weleer met als hoogtepunt Place Charles de Gaulle, een prachtig groot plein met vele historische gebrouwen. Andere bezienswaardigheden zijn de  boekenmarkt op La Vielle Bourse en de Opéra de Lille.  De leuke winkeltjes en gezellige terrasjes maken Lille een bezoek waard.

Dag 3 – Ieper o.l.v. gids, bezoek In Flanders Flieds en de Last Post
Ieper was in de Eerste Wereldoorlog het middelpunt van de loopgravenoorlog. De stad was compleet verwoest en het heeft 40 jaar geduurd voordat de historische gebouwen weer in ere waren hersteld. We starten de dag met een kopje koffie waarbij we kennis maken met de gids die ons de gehele dag zal begeleiden. We bezoeken hier het museum In Flanders Flieds, u krijgt hier een goed beeld van het leven aan het front. Na een lekkere lunch neemt de gids ons mee voor een rondtoer in de omgeving en rondwandeling door de stad. Voor het diner blijven we in Ieper om om acht uur de Last Post bij te wonen.

Dag 4 – Biscuiterie Jules DeStrooper en bezoek Veurne
We brengen een bezoek aan de bekende biscuiterie Jules Destrooper, sinds 1886 gevestigd in Lo. Ze zijn vooral bekend van de wafeltjes, hun chocoladevariant is verkozen tot product van 2022/2023. De fabriek zelf is in 2019 verhuisd naar Ieper. In Lo bevindt zich nog steeds het bezoekerscentrum, proefbakkerij, opslagruimte en exclusieve winkel. Na dit smakelijke bezoek rijden we naar het intieme pittoreske stadje Veurne. Dit gebied is tijdens WO1 gevrijwaard gebleven van de Duitse overheersing en heeft hierdoor weinig schade ondervonden, in tegenstelling tot vele andere frontsteden. Bezienswaardig zijn o.a. de Grote Markt met de Sint-Walburgakerk, het Oude Stadhuis, de Belfort en het Spaans Paviljoen. Tijdens onze stadswandeling o.l.v. een gids genieten we  van drie lokale koekjes.

Dag 5 – Terugreis en Antwerpen
Na het ontbijt vertrekken we richting Antwerpen, de grootste stad van Vlaanderen. U krijgt hier de mogelijkheid om het centrum op eigen gelegenheid te bezichtigen. Vervolgens zullen we weer met de touringcar naar Nederland gaan voor een afscheidsdiner, waarna de taxi u weer naar huis brengt.

Inclusief

rondvaart Rotterdam
bezoek Lille
bezoek Ieper o.l.v. een gids
excursie In Flanders Fields
lunch in Ieper
diner in Ieper
bezoek Last Post
entree + gids bezoekerscentrum Jules DeStrooper
bezoek Veurne o.l.v. een stadsgids + 3 lokale koekjes
bezoek Antwerpen
klaverjassen
van deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

België

België, met de hoofdstad Brussel, is een monarchie dat in het Noordwesten van Europa ligt en iets kleiner dan Nederland is. In de Nederlandse provincie Noord-Brabant liggen ca 30 kleinere gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen en tot België behoren. In het westen grenst België aan de Noordzee, in het noorden aan Nederland, in het oosten aan Luxemburg en Nederland en in het zuiden aan Frankrijk.

Landschap
België kan in Laag-België ( 500 meter) verdeeld worden. Aan de kust in het westen begint Laag-België met een strook van zee, zandstrand en duinen. Hierachter bevinden zich polders die zijn drooggelegd en tegen de sterke getijdenwerking door middel van sluizen worden beschermd. Achter de Vlaamse laagvlakte en de Kempen ligt Midden-België welke geleidelijk stijgt tot de Samber- en Maasvalleien. De vruchtbaarste grond van België bevindt zich op deze leemplateaus. Een restant van het vroegere Kolenwoud dat zich over een groot deel van het land uitstrekte in de Romeinse Tijd, is tegenwoordig terug te vinden in het Zoniënwoud. Ten zuiden van de Samber en de Maas begint Hoog-België met het Condroz-plateau. Dit gedeelte van België is dun bevolkt en men vindt hier de meeste bossen.

Flora & fauna
Ondanks zijn kleine oppervlakte kent België een rijke en gevarieerde plantenwereld met onder andere 1300 soorten vaatplanten, nog meer wieren, meer dan 5000 soorten korstmossen en zwammen en circa 700 soorten blad- en levermossen. Vooral de Midden-Europese en Atlantische plantensoorten komen hier veel voor. Ook komen we enkele planten uit de submediterrane flora in België voor, zoals de spekwortel, palmboompje, Apennijns zonneroosje en de wollige sneeuwbal. Door onder meer de chemische gewassenbestrijding, vervuiling van het oppervlaktewater en de toenemende verstedelijking dreigen er diverse diersoorten te verdwijnen, waaronder de otter, wilde kat, roerdomp, zeelt en aalscholver. De raaf, wolf, zalm, steur en tuimelaar zijn reeds verdwenen. In het hele land komen de egel, mol en diverse spitsmuizensoorten voor. De haas, het konijn, de eekhoorn, diverse muizen- en rattensoorten en de hamster komen plaatselijk voor. In de Ardennen komen de ree, everzwijn en het edelhert voor. Er zijn ongeveer 3500 vogelsoorten in België. Naast broed- of strandvogels zijn vele soorten doortrekkers of dwaalgasten.

Hoofdstad
De hoofdstad van België is Brussel. Ondanks de tweedeling van België (Vlaanderen en Wallonië) is Brussel de hoofdstad van deze beide delen. Daarnaast is Brussel het bestuurlijk centrum van de Europese Unie waardoor deze stad ook wel als de hoofdstad van Europa wordt beschouwd. Het gehele stedelijke gebied rond Brussel wordt tot de hoofdstad gerekend. In totaal wonen hier circa 1 miljoen mensen. Brussel is met name bekend om haar Bourgondische leven met bier, pralines en heerlijke gerechten. Daarnaast staat Brussel ook bekend om Manneken Pis, Kuifje en het Atomium.

Taal
In Vlaanderen wordt met name Nederlands en in Wallonië vooral Frans gesproken. Daarnaast is er een kleinere Duitse taalgemeenschap.

Klimaat

 

Gem. max. temp. (°C)

Gem. min. Temp. (°C)

Gem. zonuren per dag

Gem. zee temp. (°C)

januari

5

0

2

7

februari

5

0

3

6

maart

8

2

4

7

april

12

4

5

8

mei

16

8

7

10

juni

20

12

7

13

juli

22

14

7

16

augustus

22

13

7

18

september

19

11

5

18

oktober

15

7

4

15

november

9

4

2

12

december

6

1

2

8

 

Reisdocument
U heeft een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig.

Gezondheid
De medische voorzieningen in België zijn uitstekend. U wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten. U kunt een Europese gezondheidskaart (EHIC) aanvragen via uw zorgverzekeraar of via www.ehic.nl. Met deze kaart hebt u recht op noodzakelijke medische zorg bij ziekte of een ongeval tijdens uw verblijf in België. De kosten worden veelal rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.                                       

Inentingen
Inentingen zijn niet verplicht voor België

Munteenheid
Euro (EUR)

Prijspeil
Budgetovernachting: vanaf € 35,00.                 
Middenklasseovernachting: € 85,00.                
Eenvoudige maaltijd: vanaf € 10,00.                
Diner 3 gangen: vanaf € 35,00.                 
Taxirit (ong. 30 min.): vanaf € 11,00.                
Kopje koffie: vanaf € 2,00.                  
Biertje: vanaf € 2,50.    

Electra
230 volt           

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!