Kerstreizen 2023
Kerstreizen 2023

De gids 2024 zal medio december worden verspreid.
We hebben geen folder voor de kerstreizen 2023 verspreid.
De kerstreizen kunt u inzien op deze website. Kerstreizen 2023

Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
215 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
5 daagse Kerstreis Flevoland, Kraggenburg, Nederland

5 daagse Kerstreis Flevoland, Kraggenburg

Even helemaal weg, dat kan ook lekker in eigen land. We brengen op deze reis een bezoek aan de Flevopolder. Er staan leuke excursies op het programma zoals een bezoek aan de Zandverhalen in Elburg, Batavialand en de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Wat de reis compleet maakt is het verblijf in het gezellige familiehotel van Saaze.  

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, in verband met lange afstanden en hoogteverschillen.

Omgeving

Cultuur

Even helemaal weg, dat kan ook lekker in eigen land. We brengen op deze reis een bezoek aan de Flevopolder. Er staan leuke excursies op het programma zoals een bezoek aan de Zandverhalen in Elburg, Batavialand en de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Wat de reis compleet maakt is het verblijf in het gezellige familiehotel van Saaze.  

Hotelinformatie:
We verblijven in het familiehotel van Saaze, in een rustig gelegen omgeving in de Noordoostpolder. Het hotel ademt rust en gemoedelijkheid uit en is een goede uitvalsbasis voor meerdere uitstapjes. In het restaurant staat elke ochtend een heerlijk ontbijt voor u klaar en de diners zullen hier ook worden geserveerd. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, een minibar, een thee- en koffiezetapparaat en tv. De gehele accommodatie is voorzien van gratis internet. Beoordeling Booking.com 8.1.

Zaterdag 23 december 2023 – Heenreis en bezoek Zandverhalen in Elburg
Nadat u thuis bent opgehaald, drinken we eerst een kopje koffie voordat we de reis gaan beginnen. Elburg, één van onze Hanzesteden gelegen aan de Veluwse randmeren, was vroeger een bedrijvig vissersstadje aan de Zuiderzee. Hier kunt u op eigen gelegenheid even rondkijken in het compacte historische centrum met vele winkeltjes en restaurants. Aan de haven in Elburg vinden we een overdekte hal Zandverhalen, in de vorm van honderden prachtige zandsculpturen. U wandelt door de “Bijbelverhalen in het zand” en tijdens de wandeling komt u ook langs tientallen sluisdeuren, oude olijfbomen, oude boten, beeldhouwwerken en groten stukken glas. Een indrukwekkende verzameling van allerlei historisch erfgoed. Aan het eind van de middag worden we in ons hotel verwacht.

Zondag 24 december 2023 – Bezoek aan Batavialand en Batavia Stad
In het museum van Batavialand ontdekt u de geschiedenis van Flevoland vanaf de prehistorie tot aan nu. Te bezichtigen zijn onder andere het op één na oudste skelet van Nederland, een film over de inpoldering van de Zuiderzee en Flevoland en een geborduurd wandkleed van 60 meter. Op de werf maakt u kennis met de oude ambachten van de houten scheepsbouw. Neem een kijkje in de beeldsnijderij of bij het ambacht van de touwslager. Nu we in de buurt zijn, kunnen we een kort bezoekje aan de Batavia Stad Fashion Outlet ook niet overslaan. U kunt hier shoppen in één van de 150 winkels en culinair genieten in één van de cafés of restaurants. ’s Avonds dineren we in het hotel.

Maandag 25 december 2023, Eerste kerstdag – Orchideeën Hoeve
Na een rustige start van de ochtend met een heerlijk ontbijt, gaan we een bezoek brengen aan het magische decemberspektakel in de Orchideeën Hoeve. Een sprookjesachtig verlichte winterwereld vol bijzondere bloemen, planten en dieren. We worden ontvangen met koffie met gebak en hebben een ontmoeting met de orchideeënverzorger. De orchidee is met 31.000 soorten één van de grootste plantenfamilies ter wereld. Op eigen gelegenheid kunt u vervolgens een mooie route door het park wandelen en loopt u langs onder andere de vlinders en flamingo’s. We keren op tijd terug naar ons hotel en gaan op opmaken voor een uitgebreid kerstdiner.

Dinsdag 26 december 2023, Tweede kerstdag - museum Schokland
Vandaag staat het kerstontbijt weer voor u klaar en in de ochtend maken we een toertje met de touringcar door de omgeving om vervolgens uit te komen bij het museum Schokland. In 1995 is het voormalig eiland Schokland met omgeving op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. In het museum krijgt u een beeld van de bewogen geschiedenis van het eiland Schokland. Enthousiaste gidsen zullen u de verhalen vertellen. Tevens genieten we van een kopje koffie met een Schokkerbrok. Ook vanavond zult u weer worden verwend met een heerlijk kerstdiner.

Woensdag 27 december 2023 – Tapijtmuseum incl. 1x koffie met koek en terugreis
We nemen afscheid van ons hotel en voordat we weer terugrijden naar Uitgeest, brengen we eerst een bezoek aan het Tapijtmuseum in Genemuiden. Het Tapijtmuseum is gehuisvest in enkele sfeervolle oude fabriekspanden. Eerst krijgt u uitleg en een introductiefilm te zien, daarna zijn er demonstraties van handweeftechnieken tot de latere machines te zien. Dit varieert van biezen tot kokos, sisal, wol en tegenwoordig zelfs kunstgras. We sluiten deze reis af met een lunch en de taxi brengt u weer naar huis.

Inclusief

2x kerstdiner
entree Zandverhalen
entree Batavialand
bezoek Batavia Stad
entree Orchideeen Hoeve
1x koffie met gebak
entree museum Schokland
entree Tapijtmuseum
1x koffie met koek
afscheidslunch
van-deur-tot deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

Niet vernoemde entreegelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden.

Onze reisvoorwaarden

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht.

Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant.

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!