Verhuisbericht
Verhuisbericht

*** Bak Reizen en Bak Alkmaar gaan verhuizen ***

Vrijdag 22 November aanstaande zijn wij vanaf 14:00uur niet bereikbaar zowel telefonisch als per email.
Mocht u ons toch nodig hebben zijn wij bereikbaar op ons noodnummer (06-54696400)

Vanaf Maandag 25 November bent u van harte welkom op onze nieuw locatie.
We zijn vanaf dan op de bekende telefoonnummers en emailadressen weer bereikbaar.

Noordervaart 18
1636VL Schermerhorn
https://maps.app.goo.gl/JTua2L4MfP6VmeF66

Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
222 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Bus-rondreis Roemenië, Roemenië

Bus-rondreis Roemenië

Prachtig Roemenië

Roemenië is misschien wel het mooiste land in Oost Europa. Het land is economisch minder ontwikkeld dan bijvoorbeeld Hongarije maar door de vele bezienswaardigheden en de prachtige natuur is het een geweldig vakantieland. De mensen zijn gastvrij en behulpzaam. In de oude steden lijkt de tijd wel 50 jaar stil te hebben gestaan. Schaapsherders die door de heuvels trekken, ossen en paarden die voor vervoer van goederen zorgen, water dat wordt geput uit een bron, maar ook rijke Roemenen die in de nieuwste auto's rijden. Dit contrast is wat we gaan tegenkomen tijdens deze reis. Het zal een belevenis worden die u niet snel zult vergeten.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen voor.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Prachtig Roemenië

Roemenië is misschien wel het mooiste land in Oost Europa. Het land is economisch minder ontwikkeld dan bijvoorbeeld Hongarije maar door de vele bezienswaardigheden en de prachtige natuur is het een geweldig vakantieland. De mensen zijn gastvrij en behulpzaam. In de oude steden lijkt de tijd wel 50 jaar stil te hebben gestaan. Schaapsherders die door de heuvels trekken, ossen en paarden die voor vervoer van goederen zorgen, water dat wordt geput uit een bron, maar ook rijke Roemenen die in de nieuwste auto's rijden. Dit contrast is wat we gaan tegenkomen tijdens deze reis. Het zal een belevenis worden die u niet snel zult vergeten.

We overnachten in de volgende hotels:
3-sterren Hotel Zur Post in Velburg: beoordeling Booking.com 8.4
3-sterren hotel in Boedapest
3-sterren Hotel Crisana in Arad: beoordeling Booking.com 8.3
3-sterren Hotel Class in Sibiu: beoordeling Booking.com 8.8
3-sterren Hotel Ibis Politechnica in Boekarest: beoordeling Booking.com 8.9
3-sterren Hotel Delta 3 in Tulcea: beoordeling Booking.com 8.2
4-sterren hotel in Predeal
4-sterren Hotel Arena in Târgu MureÈ™: beoordeling Booking.com 8.6

of hotels van vergelijkbare categorie.

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u naar ons restaurant gebracht waar u een kopje koffie krijgt aangeboden. Vervolgens stapt u in de touringcar en begint uw reis. Aan het eind van de middag arriveren we in Velburg, voor de eerste overnachting.

Dag 2 – Oostenrijk en Hongarije
Via een mooie route door Oostenrijk, langs de Donau, komen we aan in de omgeving van Boedapest, Hongarije voor het diner en de overnachting.

Dag 3 – Arad
Vandaag rijden we Roemenië binnen en komen we aan in Arad, een stad in het westen van Roemenië, gelegen op ongeveer twintig kilometer van de Hongaarse grens en aan de oevers van de rivier de Mures. Arad is een stad met monumentale gebouwen en architectuur en onder leiding van onze gids maken we een stadswandeling. Enkele bezienswaardigheden zijn onder meer het Stadhuispaleis, het Cultuurpaleis, de Rode Kerk en het klassiek Staatstheater. U zult versteld staan van de veelzijdigheid van deze stad. Aan het eind van de dag dineren en overnachten we in ons hotel in Arad.

Dag 4 – Hunedoara, Alba Iulia en Sibiu
In de ochtend rijden we richting Hunedoara en bezoeken het rotskasteel Hynyadi (ook bekend als Corvin Castle). Het kasteel diende als fort tot het midden van de 14e eeuw en daarna werd het de residentie van de graaf van Transsylvanië, Iancu de Hunedoara (Ioannes Corvinus in het Latijn, Hunyadi in het Hongaars). Het bouwwerk beschikt over een Ridderzaal, een Raadzaal, een kapel, een indrukwekkende ophaalbrug, binnenplaatsen en meer dan 50 kamers met middeleeuwse kunst en meubilair. We vervolgen onze route naar Alba Iulia, bekend van het zevenpuntige sterrenfort, de Citadel van Alba Carolina. Alle historische gebouwen bevinden zich binnen deze vesting. In de late namiddag komen we aan in Sibiu. Eeuwenlang was Sibiu de rijkste en machtigste nederzetting van de Transsylvanische Saksen en is nog steeds het centrum voor de Duitse minderheid in Transsylvanië. Onze gids geeft een rondleiding door de gekleurde straatjes en gezellige pleinen in de binnenstad. We overnachten in de Sibiu.

Dag 5 – Cozia klooster en Boekarest
We verlaten Transsylvanië via de Rode Torenpas. Van oudsher was deze pas de makkelijkste en meest gebruikte verbinding tussen Transsylvanië en de Donauvlakte, tussen Midden- en Noord-Europa en de Balkan. Het mooiste deel van de oude doorbraak bevindt zich op het Cozia-massief, niet ver van het Cozia klooster, gebouwd door Micea de Oude tussen 1380 en 1386. Het is één van de oudste kloosters van Roemenië en is niet alleen beroemd vanwege het gebouw maar ook vanwege het water uit de bronnen. Het klooster ligt prachtig en direct aan de rivier de Olt. We verwachten aan het begin van de avond in Boekarest aan te komen voor het diner en de overnachting.

Dag 6 – Boekarest en Tulcea
Vanochtend staat de hoofdstad van Roemenië op het programma. Oude paleizen die ons aan vervlogen tijden herinneren, sluimeren in de buurt van stalen en glazen gebouwen. Parken met eeuwenoude bomen trekken zich terug uit de drukke straten en de oude herbergen verwelkomen nog steeds hun klanten zonder rekening te houden met de moderne pracht van de 5-sterrenrestaurants. Kortom een stad waar geschiedenis en moderniteit naast elkaar te vinden zijn. We slenteren ook nog even door de oude stad, waar een bezoek aan de Stavropoleos-kerk de moeite waard is. In de vroege middag gaan we verder naar Tulcea, naar de poort van de Donaudelta. We overnachten in Tulcea.

Dag 7 – Bootvaart Donaudelta
De Donaudelta staat op de UNESCO werelderfgoedlijst van beschermde monumenten. Het beschermde gebied is een door de staat beheerd biosfeerreservaat. Het reservaat vormt het grootste waterrijke (moeras)gebied van Europa en heeft tegelijkertijd het grootste met riet bedekte gebied ter wereld. De Donaudelta herbergt meer dan 300 trek- en broedvogels. In de ochtend kunt u vanaf de boot deze prachtige natuur ervaren. We lunchen deze dag in een vissersdorpje. ’s Middags heeft u vrije tijd en kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Deltamuseum. We overnachten nogmaals in Tulcea.

Dag 8 – Sinaia en Predeal
Sinaia is een bergstadje en is één van de mooiste plaatsen van Roemenië en wordt ook wel de “Parel van de Karpaten” genoemd. Het Pelespaleis is de voornaamste bezienswaardigheid van dit stadje. Om het paleis ligt een mooie tuin met adellijke gebouwen eromheen en een prachtig uitzicht op het Bucegigebergte. Het kasteel diende als zomerresidentie voor de koninklijke familie. U krijgt de gelegenheid om een foto te maken op de binnenplaats van het kasteel. ’s Avonds in ons hotel in Predeal schuiven we aan bij een gezellige barbecue.

Dag 9 – Bran, SighiÈ™oara en Târgu-MureÅŸ
In de ochtend bezoeken we Kasteel Bran, ook wel bekend als “het kasteel van Dracula”, gelegen op een klif van meer dan 30 meter hoog. Na het bezoek gaan we op weg naar Sighisoara. De oude stad met zijn zeven verdedigingstorens en ongeveer 150 gebouwen, is het enige overgebleven ensemble in zijn soort en daarom uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. U ziet de klokkentoren, het geboortehuis van graaf Dracula en we bezoeken de bergkerk. De stadsmuren zijn nog goed intact en deze komt u tegen als u door het centrum wandelt. We reizen verder richting Târgu-MureÅŸ, een stad van Hongaarse oorsprong, gelegen in het hart van het Szeklerland. Tijdens de rondleiding door de stad ziet u op het indrukwekkende Rozenplein, prachtige Hongaarse Art Nouveau-complexen, waaronder het administratieve gebouw van de wijk MureÅŸ en het Cultuurpaleis, aan u voorbij komen.
We dineren en overnachten in Târgu-MureÅŸ.

Dag 10 – Cluj en omgeving Boedapest
Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Cluj en brengen een bezoek aan de Sint Michelskerk. De kerk heeft een lengte van 70 meter en de klokkentoren is 80 meter hoog. Het oudste deel van het interieur van de kerk is het altaar, dat dateert uit 1390. We rijden door naar Hongarije en bij de grens nemen we afscheid van onze gids. Voor het diner en de overnachting komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Boedapest.

Dag 11 – Velburg
Vandaag verlaten we Hongarije en rijden via Oostenrijk naar Zuid-Duitsland, waar we zullen dineren en overnachten in Velburg.

Dag 12 - Terugreis
Vandaag is de laatste dag aangebroken van deze enerverende reis. Na het ontbijt rijden we richting Nederland, waar u in ons restaurant een afscheidsdiner krijgt aangeboden en u de gelegenheid heeft om afscheid te nemen van uw reisgenoten. De taxi brengt u weer naar huis. We hopen dat u genoten heeft van deze mooie rondreis.



Inclusief

nederlandstalige reisleider in Roemenië
entree Hunyadi-kasteel
excursie Alba Iulia
entree Cozia-klooster
excursie Boekarest
rondvaart Donaudelta
lunch in vissersdorpje
barbecue
excursie Sinaia
entree Kasteel Bran
excursie Sighisoara
excursie Târgu-Mures
alle genoemde excursies
afscheidsdiner
van-deur-tot-deur-service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

Niet vermelde entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.
Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Roemenië

Roemenië is een republiek dat in Zuid-Europa ligt. Met een totale oppervlakte van 237.500 km² is Roemenië bijna 6x zo groot als Nederland.

Roemenië wordt omringd door Moldaviä, Oekraïne, Hongarije, Servië en Bulgarije. Voor het grootste deel wordt de grenslijn bepaald door water: de Donau bij de grens met Bulgarije, de Prut bij de grens met Moldavië, de Tisza bij de grens met Oekraïne en in het oosten de Zwarte Zee.

Landschap
In Roemenië is zowel bergland, hoogvlakten al laagvlakten te vinden. De gemiddelde hoogte is slechts 350 m, ook al doet het bergachtige karakter anders vermoeden. Met 2548 meter is de Moldoveanu in het Fagarasgebergte in de Transsylvaanse Alpen het hoogste punt in Roemenië.

In Roemenië zijn de Karpaten minder hoog dan in de Alpen. Ze worden onderverdeeld in de Westelijke, Zuidelijke en Oostelijke Karpaten. De hoogvlakte van Transsylvanië wordt door het Karpatengebergte ingesloten. De Transsylvaanse Alpen of Zuid-Karpaten gaan in het westen van Walachije over in de vlakte van Oltenië.

De Baragansteppe neemt het oostelijke deel van de Walachijse vlakte in. Het centrale deel van de Oost-Karpaten gaat in Moldavië over in het Bîrladplateau. Aan de noordkant van dit plateau ligt de golvende vlakte van Iasi, ten zuiden van dit Plateau ligt de vlakte van Focsani die aansluit op de Donauvlakte met het plateau van Dobroedsja. Dit is een redelijk hoge heuvelachtige kuststreek dat bestaat uit een oeroude geërodeerde rotsmassa. Enkele vulkanische berggebieden zoals de Muntii Calimani en Muntii Harghitei liggen in de Oostelijke Karpaten.

Er zijn ook vele druipsteengrotten in Roemenië.

Flora & fauna
De overgangszone tussen de dichtbeboste Karpaten en Transsylvaanse Alpen en de steppen van de vlaktes wordt gevormd door de voetheuvels. Vooral de Bannat, Walachije, delen van Moldavië, Dobroedsje en Transsylvanië zijn kaal en uitgestrekt.

Meer dan 25% van Roemenië wordt bedekt met bos, vooral in de heuvels en de bergen. In de oostelijke Karpaten is er vooral naaldhout te vinden, in de zuidelijke Karpaten zijn ook veel loofbomen. Eiken, populieren en esdoorns komen voor tot een hoogte van 1200 à 14  meter, varens, bosbes en haargras tussen de 1700 – 1900 meter en alpenweiden met onder andere klok- en teunisbloemen en gentianen boven de 1900 meter. In de Karpaten zijn ca 1350 plantensoorten geteld. Gele papaver, Transsilvaanse akelei, steenbreek en edelweiss zijn enkele Alpine soorten.

Rondom de Donau zijn populieren en wilgen, in de wijde delta  verschillende soorten riet. In de Donau-delta zijn vele verschillende planten met oa de lisdodde, witte en gele waterlelie, kikkerbeet, drijfvaren, waterming en moerasdistel. Het Letea-woud dat in de delta ligt ziet er door de klimop, Griekse liaan en wilde wingers enigszins tropisch uit.

In de dierenwereld is een mengsel van Centraal- Zuid- en Oost-Europese kenmerken met vanuit het oosten ook steeds meer Aziatische soorten als de steppe-adder, gevlekte en steppebunzing en de zeearend. In de zuidelijke Karpaten in West-Roemenië is een groot nationaal park waar oa nog de bruine beer, gems, marter, karpatenhert, wolf, notenkraker, steenarend en is hierdoor uniek voor Europa.

In de heuvels en op de vlakten komen oa hazen, patrijzen, reeën, vossen, dassen en everzwijnen voor. Er zijn ca 100 vogelsoorten te vinden in de beukenbossen, waaronder de groene specht, grijze uit, ringduif en Vlaamse gaai. In sparrenbossen komen oa de hazelhoen, berghaan, goudfazant en zwarte specht voor. In de Donaudelta aan de Zwarte Zee ligt het grote reservaat dat beroemd is door de vele vogels, zoals de aalscholvers, ooievaars, ibissen, reigers, lepelaars, zeearend, eenden, ijsvogel, scharrelaar en de hop. De Dalmatischee pelikaan komt in Europa alleen in dit reservaat voor. Tevens is dit de nationale vogel van Roemenië. Tevens is de Donau-Delta een kruispunt van 5 vogeltrekroutes en meer dan 300 vogelsoorten komen hier uitrusten en eten, waaronder de zwarte kormoraan. Er zijn ongeveer 100 vissoorten te vinden in de delta, onder andere de karpers, steurachtigen, meervallen, snoeken en baarsen. In de Zwarte Zee komen de harder, tarbot, haring en dolfijn voor.

Hoofdstad
Boekarest is de hoofdstad van Roemenië en heeft een oppervlakte van 228 km² en ligt in het zuiden van het land op ca 90 meter hoogte op de Walachijse vlakte. Boekarest heeft meer dan 2 miljoen inwoners. De Dâmbovita-rivier stroomt dwars door Boekarest.

Taal
Het Roemeens is de officiële taal van Roemenië. Daarnaast wordt ook Duits (Transsylvanië), Hongaars, Turks, Russisch (Donaudelta), Tataars (Dobroedzja) en het Romani (taal van de zigeuners) gesproken. Daarnaast spreken de ouderen vaak Frans en de jongeren ook Engels. Dit komt doordat vroeger het Frans de leidende taal bij studies was. Tegenwoordig is dat het Engels.

Klimaat

Langs de Zwarte Zeekust heeft Roemenië een gematigd zeeklimaat. Dit
zorgt voor warme zomers en redelijk milde winters. In het binnenland heeft
Roemenië een landklimaat. Hier zijn warme zomers en koude winters. Er valt het
gehele jaar neerslag waarvan de meeste regen in de maanden mei en juni valt.

 

gem. max. temp. (°C)

gem. min. temp.r (°C)

gem. zonuren per dag

gem. zee temp. (°C)

januari

2

-7

2

7

februari

4

-3

3

5

maart

9

-1

5

6

april

16

6

6

10

mei

22

11

8

15

juni

26

15

9

20

juli

29

17

9

23

augustus

29

17

9

24

september

24

12

7

21

oktober

18

8

5

17

november

10

2

3

13

december

4

-3

2

9

 

Praktische informatie

 

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming.

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant.
Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!
Cookievoorkeuren

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden voor statistische en analytische doeleinden om u de beste ervaring op onze website te bieden.

Meer informatie vindt u in ons cookiebeleid
Wij geven om uw privacy

U kunt uw cookie-voorkeuren instellen door de verschillende hieronder beschreven cookies te accepteren of te weigeren

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren.

Vereist
Voorkeuren

Met voorkeurscookies kan een website informatie onthouden die de manier verandert waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.

Statistieken

Statistische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op verschillende websites te volgen. Het is de bedoeling advertenties weer te geven die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.