Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service
Busreis Kirchberg, 9 dagen Kitzbüheler Alpen, Oostenrijk

Busreis Kirchberg, 9 dagen Kitzbüheler Alpen

Busreis Kitzbüheler Alpen, wat is het daar prachtig!

Dit is weer een heerlijke bestemming voor een relaxte vakantie. We hebben hier prachtige natuur met veel groen en de Alpen. Houdt u er van om een wandeling te maken, dan heeft u hier ruime keus. Kirchberg is een gemoedelijk leuk vakantiedorp met een oud centrum rond de kerk.

We overnachten in een 4 sterren hotel in het centrum, waar iedere avond een heerlijk 4 gangen diner voor u klaar staat.

Bekijk beschikbaarheid

Activiteitsniveau

Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden, flinke hoogteverschillen en/of vele verplaatsingen, een goede mobiliteit vereist. Niet geschikt voor mensen met hulpmiddelen.

Natuur

Cultuur

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij raden u aan tijdig te boeken, aangezien deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn.

Busreis Kitzbüheler Alpen, wat is het daar prachtig!

Dit is weer een heerlijke bestemming voor een relaxte vakantie. We hebben hier prachtige natuur met veel groen en de Alpen. Houdt u er van om een wandeling te maken, dan heeft u hier ruime keus. Kirchberg is een gemoedelijk leuk vakantiedorp met een oud centrum rond de kerk.

We overnachten in een 4 sterren hotel in het centrum, waar iedere avond een heerlijk 4 gangen diner voor u klaar staat.

We overnachten in het 4 sterren hotel Zentral. Dit mooie hotel heeft vriendelijk personeel, goede service en heerlijk eten. Elke avond krijgen we een 4 gangen diner geserveerd en één keer een grill avond. Tijdens uw verblijf mag u tussen 15:30 uur en 21:00 uur gratis gebruik maken van het wellness centrum. Beoordeling bij Zoover 8.9.

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Bar
  • Lift
  • Wifi (niet gratis)

Kamer

  • Balkon
  • Badkamer met douche
  • Föhn
  • Televisie
  • Kluis

Tijdens de reis met vertrek op 12 september bezoeken we op 16 september de Almabtrieb.

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u naar de touringcar gebracht die bij ons restaurant klaarstaat. Hier krijgt u een kopje koffie aangeboden, waarna we aan onze reis beginnen. Aan het eind van de middag arriveren we in Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 - Kirchberg
Na het ontbijt rijden we door naar Kirchberg, waar we in de middag aankomen. We worden verwelkomd met een drankje. Voor het diner kunt u even een kijkje nemen in het dorp.

Dag 3 – Bezoek Salzburg o.l.v. gids
Na het rijke ontbijtbuffet rijden we vandaag naar Salzburg. Salzburg waar moeten we beginnen? De sfeer, de gebouwen, de ligging. Al deze elementen maken de stad tot een unieke locatie. Zonder twijfel is Salzburg ook de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Wandel door gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdekt u beslist een plekje waar u wat langer wilt vertoeven.

Dag 4 - Vrije dag
Vandaag staat er geen excursie op het programma. U kunt een wandeling maken, een terrasje pakken of met één van de gondels naar één van de bergrestaurants om hier te genieten van het uitzicht.

Dag 5 - Hall im Tirol en Slot Ambras
De voormalige zoutstad Hall, gelegen aan de oever van rivier de Inn, was in de Middeleeuwen het belangrijkste economische centrum van Noord Tirol. Vandaag de dag herbergt de stad een van de grootste en mooiste middeleeuwse oude stadscentra van Oostenrijk. De romantische straatjes van de oude stad biedt tal van mogelijkheden om te winkelen en lekker te eten. Opvallend zijn de Hasegg burcht en het oriëntatiepunt van Hall: de ‘Münzerturm’ (munttoren). de Hasegg burcht en het oriëntatiepunt van Hall: de ‘Münzerturm’ (munttoren). Deze toren werd in de 15e eeuw gebouwd toen in Hall de eerste hoogwaardige zilveren munt geslagen werd. Het slot Ambras ligt op korte afstand van Hall maar ook van Innsbruck. In de 16e eeuw liet aartshertog Ferdinand II van Oostenrijk het kasteel in renaissancestijl bouwen. Daarmee werd Slot Ambras het oudste museum ter wereld. Nog steeds kunnen we genieten van de bonte verzameling die Ferdinand II ruim 400 jaar geleden heeft opgebouwd.

Dag 6 – Berg Isel met Tirol Panorama en Innsbruck o.l.v. gids
Op de Bergisel, de plek waar om de vrijheid van Tirol werd gestreden, staat het Tirol Panorama. De 1.000 m2 grootte cyclorama vormt de kern van het museum. Deze toont het historische drama van de slag op de Bergisel in een 360 graden perspectief, net als bij ons het Panorama Mesdag. De permanente tentoonstelling ‘Schauplatz Tirol’ zit vol verrassingseffecten en gaat over de thema’s religie, natuur, politiek en de mens. Ook het Kaiserjägermuseum is verbonden met het Tirol Panorama. U heeft een prachtig gezicht op Innsbruck en deze stad bezoeken wij dan ook na het uitstapje op de berg Isel. U krijgt een rondrit onder leiding van een gids door de hoofdstad van Tirol. Daarna heeft u nog even vrij de tijd om Innsbruck te bekijken.

Dag 7 - Halve dag Kufstein
“Wie kent de parel, de parel van Tirol’”– zo wordt het charmante stadje aan de Inn in het beroemde Kufstein lied bezongen. En terecht, want Kufstein aan de machtige Keizerberg heeft veel te bieden. De mooie oude stad met haar historische Middeleeuwse Römerhofgasse laan, de moderne boetiekjes, winkelcentra en uitnodigende cafés maken Kufstein tot een veelzijdige, bloeiende stad. Haar stadssymbool is de vesting, die hoog boven de stad uitsteekt en tegenwoordig als decor dient voor culturele evenementen. Als u op eigen gelegenheid iets leuks wilt zien, ga dan met de Panoramabaan omhoog naar de vesting. Hier vindt u naast het nieuw ontworpen Heimatsmuseum (streekmuseum) ook het beroemde heldenorgel, elke dag om 12.00 uur stipt kunt u dit orgel horen.

Dag 8 – Neurenberg
We nemen afscheid van onze gastheer en gastvrouw en voordat we in ons overnachtingshotel aankomen, maken we een tussenstop in het levendige Beierse stadje Neurenberg. We vinden hier naast de oude stadsmuren en een kasteel, ook ambachtelijk bier, Playmobil en de Nürnburger Bratwürst.

Dag 9 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken. Aan het eind van de middag arriveren we in ons hotel waarna we na een goed diner afscheid van elkaar nemen. De taxi zal u weer naar huis brengen.

Tijdens de reis met vertrek op 15 september bezoeken we op 21 september de Almabtrieb. De koeien en schapen worden aan het eind van de zomer van de hoog gelegen bergweide weer naar het dal gebracht. Deze traditie wordt groots gevierd en is een kleurrijk festival. We aanschouwen dit spektakel en bezoeken de boerenmarkt.

 

 

 

Inclusief

bezoek Salzburg o.l.v. gids
bezoek Hall im Tirol
entree Slot Ambras
entree Tirol Panorama
bezoek Innsbruck o.l.v. gids
bezoek Kufstein
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Niet vermelde entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Officieel heet het de Republiek Oostenrijk. In het westen grenst Oostenrijk aan Liechtenstein en Zwitserland, in het zuiden aan Italië en Slovenië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het noorden aan Duitsland en Tsjechië. Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en ligt in de Alpen. Oostenrijk is ca 2x zo groot als Nederland. Slechts 32% van Oostenrijk ligt onder de 500 meter. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is tevens de grootste stad van het land.

De geschiedenis van het land gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Van 1867 tot 1918 van Oostenrijk onderdeel van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. In 1955 werd Oostenrijk weer zelfstandig na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden. De Tweede Oostenrijkse Republiek was gevestigd.

Landschap
Van het Oostenrijkse oppervlakte behoort een kwart tot laag- en heuvelland. De overige 75% is middel- en hooggebergte waarvan de hoogste toppen bijna 4.000 meter bereiken. De Grossglockner is met bijna 3800 meter de hoogste berg. Een groot deel van het land wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Het gebergte daalt naar het oosten af naar het heuvelland van het Wienerwald en naar de laagvlakte. Van de noordrand van de Alpen tot bij Wenen loopt het Alpenvoorland, een gebied met heuvelruggen, weiden, bossen en brede dalen. Het oosten van Oostenrijk bestaat uit heuvelland en vlakten. De Alpen eroderen onder invloed van het weer en de flora en fauna, waardoor een landschap met hoge pieken en diepe dalen ontstaat. 

In de Alpen bewegen de gletsjers zich met 30 tot 150 meter per jaar voort. Er zijn ca 2000 Alpengletsjers in Oostenrijk. De Donau, de belangrijkste rivier van Oostenrijk, stroomt ca 350 km over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk heeft ca 90 meren, waarvan de Attersee het grootste Alpenmeer van Oostenrijk is.

Flora & fauna
Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa, met ca 38% bos. Door de temperatuurverschillen verschilt de begroeiing op de berghellingen. Onder de 800 meter zijn veel weiden en akkers, bovem de 800 meter zijn loofbomen en nog hoger de naaldwouden. Na 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, waarboven de Alpenweiden beginnen. Deze weiden liggen in de winter onder de sneeuw, maar in de lente verschijnt een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren, zoals edelweiss, viooltje, anemoon, zeerood, alsem, vuurlelie en de sneeuwroos. Boven de 2200 meter groeit er ook geen gras meer, maar enkel nog mos en vetplantjes. Boven de 2800 meter zijn alleen nog rotsen zonder plantengroei. 

De dierenwereld lijkt veel op die van Zwitserland en Zuid-Duitsland. In de bossen in Oostenrijk leven reeën, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en dassen. Soms is er een bruine beer te zien. De wilde kat en lynx zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht.

In de hooggebergte zijn dieren als Alpenmarmotten, steenbokken, sneeuwhazen en gemzen te vinden. In de gemengde bossen zie je de auerhaan, spotvogel en verschillende soorten spechten en mezen. Gier- en rotszwaluwen broeden in de rotsen en de raaf, steenarend, oehoe en lammergier, de grootste roofvogel van Europa, vinden we boven de boomgrens. In de buurt van moerassen en poelen leven verschillende soorten kikkers, padden, hagedissen en de Alpensalamander. Neusiedlersee is een wereldberoemd natuurreservaat. Dit meer is een groot en zeer ondiep zoetwatermeer met wisselende waterstand. Hier broeden oa de lepelaar, ooievaar, kleine zilverreiger en de purperreiger.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Dit is tevens de grootste stad van het land. Wenen bestaat uit 23 districten en heeft 1,7 miljoen inwoners. Het centrum van Wenen werd in 2001 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Taal
Het grootste deel van de bevolking, 97%, is Duitstalig. Het overige deel bestaat uit Hongaren, Tsjechen, Slowaken, Slovenen en Kroaten die hun eigen taal spreken.

Klimaat
Oostenrijk kent drie verschillende klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van oa Tirol en Vorarlberg, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en tussen deze klimaatzones een koud landklimaat met vrij koele zomers en koude winters. Het grimmige karakter van het weer komt door het landklimaat en doordat Oostenrijk vrijwel geen invloed heeft van de zee. Binnen één of enkele dagen kan het weer helemaal omslaan en er kunnen in het land op hetzelfde moment grote verschillen in weertypen voorkomen. Met name de Alpengebieden zijn hier gevoelig voor en het weer kan per berg of zelfs per zijde van een berg erg verschillen.

 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.
  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-5

2

februari

4

-3

4

maart

9

0

5

april

14

3

6

mei

19

8

7

juni

22

10

7

juli

24

13

8

augustus

24

13

8

september

20

9

6

oktober

13

4

4

november

6

-1

3

december

2

-4

2

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!