Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
217 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service

Natuur is overweldigend mooi

AMSTELVEEN - Voor Cor Griffioen (82) uit Amstelveen was het de eerste keer dat hij meeging met een trip van Bak Reizen. “Ik had een publicatie in een weekblad gelezen over de historie van Bak en de filosofie van hun reizen. Dat sprak mij wel aan en zo heb ik een trip naar Noorwegen geboekt. En het is mij geweldig bevallen. Ongerepte natuur, rust, schoonheid en prachtige fjorden. Noorwegen heeft het allemaal.“

Elke dag wakker worden met een adembenemend uitzicht over de Geirangerfjord. Het door Bak Reizen uitgezochte hotel is een 4-sterrenhotel en zeer fraai gelegen. “Alle kamers kijken uit op de fjord. En weet je wat ook belangrijk was? Je kon er heerlijk eten.” Wat Cor ook vers in het geheugen staat van zijn trip in de zomer van 2013 is de cruise van Kiel naar Noorwegen.  “Het was voor mij de eerste keer dat ik zo’n minicruise meemaakte, maar wat een luxe aan boord van die schepen.  Een schitterend schip en in het midden van de boot is er zelfs een heuse winkelstraat  met allemaal barretjes en winkeltjes.”

Geen gesleep
Cor Griffioen vertelt wat hem aansprak aan de 12-daagse trip. “Geen gesleep met koffers. Je wordt van huis opgehaald naar het verzamelpunt. Daar staat de bus klaar. Je drinkt een bakje koffie en ondertussen is je koffer al in de bus gezet. Het gemak is groot en het comfort hoog. Je hebt er geen omkijken meer naar. Bovendien hadden wij in Charles Bak een uitstekend chauffeur/reisleider.”

Natuurschoon
De keuze voor Noorwegen is vooral een keus voor natuurschoon. “Daarom ga je naar dat land. En eerlijk is eerlijk: het is een indrukwekkend land met veel natuur, maar ook rust en veel ruimte. Het valt bovendien op dat het zo schoon is.”

Gletsjergebied
De groep reizigers ondernam diverse activiteiten. Zo was er een trip gepland naar een imponerend gletsjergebied. Verder een excursie naar Dalsnibba, het hoogste punt dat je in Noorwegen met de touringcar kunt bereiken. Het ´dak´ van Noorwegen,  waar je vele kilometers ver kunt kijken en alle besneeuwde bergtoppen kunt zien.

Flåmbaan
Ander hoogtepunt is de Flåmbaan. Een treinreis tussen Flåm en Myrdal. “Twintig kilometer in de trein, die rijdt door enorme berglandschappen en je ziet ook prachtige watervallen.” De cultuur van het land wordt ook niet vergeten. Bij bezoeken aan musea wordt een beeld geschetst van de vroegere bewoners in de fjorden. “Je ziet bijvoorbeeld hoe de toeristenindustrie is begonnen zo rond 1880. De boeren kregen steeds beter in de gaten dat hun streek door iedereen gezien wilde worden en hoe zij dat konden exploiteren. Vroeger kon je Geiranger alleen maar uit zee bereiken, maar door de toeristenindustrie konden er diverse wegen worden aangelegd.”

Avondlicht
Tot ’s avonds twaalf uur kon je door het avondlicht buiten blijven zitten en foto’s nemen van de fjord en de immense cruiseschepen die Geiranger aandoen.  Cor Griffioen genoot van de trip. “Ja echt. Ik heb nu al voor 2014 een trip geboekt naar Zwitserland. ”

Noorwegen is één van de meerdaagse reizen die Bak aanbiedt. Het familiebedrijf in Alkmaar heeft een uitgebreid pakket van reizen door heel Europa. maar ook voor het huren van een touringcar of bus kunt u bij Bak Reizen terecht

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!