Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
216 beoordelingen
SGR
checkmark90 jaar ervaring
checkmarkGecertificeerd vervoer
checkmarkUniek reisaanbod
checkmarkDeur tot deur service

7 dagen Normandië D-day

De invasiestranden, bunkers, bomkraters en gedenktekens in Normandië hebben veel indruk op ons gemaakt. wordt er levend. Verder vinden we Normandië een
schitterend gebied. Honfleur, aan de monding van de Seine, is beeldschoon. Rotseiland Mont-Saint- Michel is het culturele hoogtepunt van onze reis.

Mijn man en ik hebben de oorlog meegemaakt. Je neemt daar aanvankelijk afstand van, maar op een gegeven moment wil je met eigen ogen de invasiestranden en de omgeving zien waar de strijd zich heeft afgespeeld, die het begin vormde van onze vrijheid. Daarom kozen we voor een reis naar Normandië. Een goed idee van het begin van de invasie geeft Omaha Beach, waar een kunstmatige haven (Port Winston) is aangelegd. De restanten van de caissons die de haven vormden liggen nog voor de kust. Via deze haven konden de troepen bevoorraad worden.

De inzet, moed en saamhorigheid van de geallieerden om het kwaad te beteugelen zijn bewonderenswaardig. Ontroerend zijn de gedenkkruisjes met naam en leeftijd, langs de weg ter herinnering aan de parachutisten die er zijn omgekomen. De begraafplaats voor Duitse militairen ziet er met de donkere stenen kruizen somber en deprimerend uit. Dat bekijk je inmiddels met gemengde gevoelens. Het zijn tenslotte ook maar jongens die verplicht werden te vechten. De begraafplaatsen van de geallieerden hebben witte kruizen.

Tijdens onze excursies is er voldoende, tijd en gelegenheid voor eigen initiatieven. We bereiden ons altijd goed voor en zodoende hebben we in Honfleur het geboortehuis van componist Erik Satie kunnen ontdekken. Wij waren in mei in dit prachtige gebied met z’n vele vakwerkhuizen, de balkons verfraaid met bloemen. Ook de straten zijn uitbundig versierd met bloembakken. Een genoegen om hier doorheen te wandelen.

Voor de kust van Trouville (onze thuisbasis) valt de haven droog bij eb en liggen schepen dus ook droog. Tijdens ebtij wagen we de oversteek van de rivierbedding via een plankier. Een heel aparte ervaring. Het schiereiland Mont-Saint-Michel is een grote granietrots, die ongeveer één kilometer uit de kust ligt. Op het eiland bevindt zich een vesting, een burcht en daarboven een abdij. In de abdij leidt een wenteltrap naar prachtig zalen, waaronder de Salle des Chevaliers uit 1222, die wel de mooiste gotische ruimte ter wereld wordt genoemd. 

In het verleden maakten wij wandelreizen in de hele wereld. Nu we wat ouder zijn, kiezen we voor busreizen in Europa. BAK-reizen bevalt prima. Wij voelen ons veilig bij de ervaren chauffeurs reisleiders, die bovendien interessante informatie geven. Pluspunt is de 85 centimeter beenruimte in de bus. De hotels liggen overwegend centraal en zijn luxueus. Excursies en de meeste toegangsprijzen zijn inbegrepen, dus geen verrassingen. Het bevalt ons zo goed, dat we inmiddels drie keer per jaar met BAK op reis gaan. Kijk in ons reis aanbod voor diverse reizen. maqar ook voor het huren van een touringcar kunt u bij ons terecht.

Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Huur een luxe touringcar bij Bak Reizen voor een comfortabele groepsreis. Onze touringcars zijn maximaal 3 jaar oud en bieden veel ruimte tussen de stoelen (85 cm), inclusief tafels. Met voorzieningen zoals airconditioning, mediaspelers, koelkasten, verstelbare stoelen en ABS, kunt u ontspannen en genieten van uw reis. Boek nu en ervaar de luxe van Bak Reizen!